حامد مددی، تحلیلگر کارگزاری آگاه در گفتگو با پایگاه خبری “بااقتصاد” در مورد پیش بینی بازار در نیمه دوم سال میگوید: به آغاز شش ماهه دوم سال نزدیک میشویم و بازار از تب و تاب انتخابات و اتفاقات تاثیرگذار سیاسی گذر کرده است. مهمترین اتفاقات پیش رو در حوزه بازار سرمایه را میتوان از دو منظر بررسی نمود.
اول اتفاقات بیرون از بازار سرمایه که بر بازار تاثیر خواهند گذاشت. شاید مهمترین مسئله در کوتاه مدت را برنامه پیشنهادی و اجرایی وزرای جدید اقتصاد و صنعت و معدن دانست که بطور مستقیم روی صنایع مختلف تاثیر خواهد گذشت. در دولت قبل دیده ایم که تمرکز برنامه های دولت بر بهبود وضعیت صنعت خودروسازی،چگونه بر سهام شرکت های خودروسازی تاثیرگذار بود و موجب رشد چشمگیر سهام خودرویی شد. برنامه های جدید وزارتخانه ها احتمالاً پیرامون سه صنعت پالایش، پتروشیمی و بخش معادن و فلزات خواهد بود.علاوه بر این زمزمه هایی درخصوص برنامه وزارت اقتصاد در خصوص معافیت مالیاتی افزایش سرمایه های ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها به گوش می رسد که در صورت تحقق تک سهم هایی مانند ایران خودرو که قصد افزایش سرمایه از این منبع را خواهند داشت مورد توجه بازار قرار خواهند گرفت.
علاوه بر موارد یادشده آبان ماه بودجه نویسی سال ۹۷ آغاز خواهد شد که یقیناً بر بازار و صنایع مختلف تاثیر خواهد داشت، خصوصاً بر صنایعی که مصوبات بودجه در آنها تاثیرات حیاتی خواهد داشت.
اما نوع دوم از اتفاقات پیش رو، اتفاقات درون بازار سرمایه خواهد بود. شاید مهمترین اتفاق تاثیرگذار در بازار طی چند ماه اخیر افزایش قیمت های جهانی مواد اولیه بود که صنایع فلزاتی و معدنی ما را بشدت تحت تاثیر قرار داد. اما رشد قیمت های جهانی بسیار بیش از پیش بینی ها بود و در صورتهای مالی ۶ ماهه و ۹ ماههشرکتهای فلزاتی و معدنی تعدیلات مثبت چشمگیر را شاهد خواهیم بود. برخی از شرکت ها پیش بینی خود را بدبینانه تر نسبت به سایرین در نظر گرفته بودند که آنها پتانسیل بیشتری برای تعدیل مثبت خواهند داشت.
علاوه بر موارد یاد شده قراردادهای منعقد شده در حوزه نفت،گاز و پتروشیمی که در ۶ ماه نخست سال ۹۶ صورت گرفت در بازه میان مدت تاثیرات خود را در روند سودسازی شرکت های این صنایع نشان خواهد داد و کم کم باید منتظر تعدیل مثبت نه چندان چشم گیر در صنایع پالایش و پتروشیمی باشم.
در مجموع چشم انداز صنایع برای ۶ ماهه دوم سال ۹۶ و اوایل سال ۹۷ مناسب به نظر میرسد و شاید مهمترین دلیل برای عدم ورود نقدینگی به بورس در این روزها بالا بودن نرخ سود مشارکت اوراق و نرخ سود بانکی است که امید است با تغییرات احتمالی در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی شاهد ورود نقدینگی بیشتر به بازار سرمایه و بهبود شرایط باشیم که در این صورت احتمال رسیدن به حوالی ۹۰ هزار واحد برای شاخص کل تا انتهای سال ۹۶ قابل پیش بینی است.
دیدگاهتان را بنویسید