به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد عصر ایران به نقل از شبکه خبری” سی ان بی سی” آمریکا نوشته است، مطالعات این شبکه آمریکایی نشان می دهد افرادی که ۱۰ سال پیش هر میزان سهام شرکت “بوئینگ” آمریکا را خریده اند، با وجود افت شدید ارزش سهام این شرکت طی روزهای گذشته، آنها همچنان از سرمایه گذاری خود سود کرده اند.
این سودآوری در حالی است که شرکت بوئینگ تنها طی روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته گذشته نزدیک به ۲۷ میلیارد دلار از ارزش سهام خود را از دست داد.
بر اساس این گزارش، اگر فردی در سال ۲۰۰۹ به میزان ۱۰۰۰ دلار از سهام بوئینگ را خریده باشد، امروز ( ۱۵ مارس ۲۰۱۹= ۲۴ اسفند ۱۳۹۷) ارزش سهام خریداری شده او، با وجود سقوط ارزش سهام بوئینگ، بیش از ۱۴ هزار دلار ارزش دارد و این حاکی از سود تقریبا ۱۴ برابری (هزار و چهارصد درصدی) از سرمایه گذاری روی سهام بوئینگ است.
در مقام مقایسه اگر فردی در سال ۲۰۰۹ مبلغ ۱۰۰۰ دلار را صرف خرید سهام شرکت “اس اند پی” کرده بود، ارزش سهام او هم اینک (۱۵ مارس ۲۰۱۹) ۳۷۰۰ دلار است.
شرکت بوئینگ طی روزهای گذشته با بحران بیسابقه کاهش ارزش سهام خود در پی سقوط هواپیماهای مسافربری سری” ۷۳۷ مکس” خود مواجه بوده است. طی ۵ ماه گذشته دو فروند از این نوع هواپیماهای مسافربری جدید بوئینگ سقوط کردهاند که نخستین مورد آن در اندونزی بود و آخرین آن سقوط یک فروند از این مدل هواپیما در خطوط هوایی اتیوپی بوده است.
بسیاری از کشورها در پی این حادثه، اعلام کردهاند حریم هوایی خود را به روی پرواز این مدل هواپیما بستهاند و حتی “دونالد ترامپ” رییس جمهوری آمریکا نیز با صدور فرمانی اضطراری، پرواز این مدل بوئینگ بر فراز آسمان ایالات متحده آمریکا را ممنوع کرده است.
ارزش هر سهم بوئینگ در ابتدای ماه مارس حدود ۴۴۶ دلار بوده است اما با گذشت دو هفته و روزهای بحرانی ارزش هر سهم شرکت به ۳۷۶ دلار رسیده که کاهشی نزدیک به ۷۰ دلار در هر سهم شرکت است.
هم اکنون ارزش بازار شرکت بوئینگ ۲۱۴ میلیارد دلار است و هر سهم شرکت در ابتدای سال ۲۰۱۹ زیر ۳۰۰ دلار بوده است و تنها در خلال دو ماه ارزش هر سهم شرکت بیش از ۱۴۶ دلار تا ابتدای مارس افزایش پیدا کرده بود که حکایت از رشد غول آسای این شرکت بزرگ هواپیمایی داشت.
اکنون منابع اگاه از شرکت بوئینگ خبر داده اند که این شرکت قصد دارد در خلال ۱۰ روز آینده سیستم نرم افزاری مکس ۸ را آپدیت کند و تا ان زمان بوئینگ تحویل هواپیماهای جدید خود را به حالت تعلیق درآورده است.
دونالد ترامپ چند روز پیش پرواز این هواپیماها را بعه تعلیق دراورد و از این شرکت خواست سریعا نسبت به حل مشکل به وجود امده در این شرکت اقدام کنند. این در حالی است که کارشناسان فرانسوی در حال انالیز دیتاهای موجود در جعبه سیاه بوئینگ ۷۳۷ پرواز اتیوپی هستند تا علت دقیق حادثه را مشخص کنند.
این سقوط ارزش در تاریخ شرکت بوئینگ بی سابقه است و باید دید که آیا این شرکت میتواند این شرایط بحرانی خود را مدیریت کند یا نه.
پاتریک شاناهان از اعضای ارشد بخش تجاری این شرکت چندی پیش از جانب دونالد ترامپ به عنوان سرپرست وزیر دفاع مشخص شد که باید رأی مجلس سنای امریکا را نیز بگیرد تا به عنوان وزیر دفاع منصوب شود. شرکت بوئینگ در دوران حضور شاناهان سال های پرشکوهی را به لحاظ مالی سپری کرد که باید دید با رفتن شاناهان آیا این شرکت می تواند همچنان به روزهای خوب خود امیدوار باشد یا نه.
دیدگاهتان را بنویسید