به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، به لطف تقاضای بالا از سوی چین و کرهجنوبی، صادرات نفت ایران تقریباً به سطح قبل از تحریمها بازگشته و این افزایش صادرات در حالی انجام میشود که با تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا، افت صادرات نفت لیبی به علت درگیریهای اخیر و کاهش تولیدات اوپک که به پایینترین سطح ۴ ساله خود رسیده است، قیمتهای نفت هر روز در حال رشد هستند.
طبق اعلام اساندپی گلوبال پلاتز و یک خبرگزاری مستقل، صادرات نفت ایران در ماه مارچ ۱۲ درصد رشد داشته و به بالاترین سطح خود از زمان اعمال تحریمهای آمریکا در نوامبر ۲۰۱۷ تا کنون رسید است.
طبق دادههای تجارت نفت خام گلوبال پلاتز، صادرات نفت ایران که تا ۱.۰۸ میلیون بشکه در روز پایین آمده بود، در ماه مارچ تا ۱.۷ میلیون بشکه در روز جهش کرده است.
این درحالی است که در ۲۱ مارچ، رویترز با استناد به دادههای رفینیتیو گزارش داده بود صادرات نفت ایران در ماه مارچ با کاهش مواجه شده و به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسیده است.
با نگاهی به دادههای ماههای گذشته، میتوان دریافت که تخمینهای رفینیتیو ایکون، همیشه از تخمینهای گلوبال پلاتزکمتر بوده است.
اینکه رویترز از تخمینهای رفینیتیو ایکون در گزارش خود استفاده کرده است میتواند برای تأیید ادعاهای آمریکا در مؤثر بودن تحریمها بوده باشد تا با اعلام کاهش صادرات، اعلام شود که فشار اقتصادی وارد بر ایران، در نتیجه تحریمهای آمریکا، در حال افزایش است.
تقاضا برای نفت ایران از سوی چین، هند و کرهجنوبی همچنان بالا باقی مانده است. اساندپی گلوبال پلاتز در گزارش خود اعلام کرد که واردات نفت خام ایران توسط بزرگترین مشتری این کشور، چین، از ۵۷۱۴۶۴ بشکه در روز در ماه فوریه، به ۶۲۱۷۱۰ بشکه در روز در ماه مارچ، افزایش یافته است. همچنین هند واردات نفت ایران را ۷۰ هزار بشکه در روز، نسبت به ماه قبل افزایش داده است تا واردات خود را به ۳۵۰ هزار بشکه در روز برساند.
تولید نفت ایران در ماه مارچ با ۲۸ هزار بشکه در روز کاهش، به ۲.۶۹۸ میلیون بشکه در روز رسیده است که تنها ۲۸۰ هزار بشکه در روز نسبت به آغاز تحریمهای آمریکا در ماه نوامبر، کاهش داشته است.
تحلیلهای ماهوارهای استارتاپ اوسرا، که میزان ذخایر انبارهای نفت جهان را از طریق دادههای ماهوارهها ردیابی میکند، نشان میدهد که از آغاز امسال، میزان ذخایر انبارهای نفت خام ایران با ۲۵ درصد کاهش روبرو شده است، که نشان میدهد، ایران برداشت سنگینی از انبارهای ذخایر خود داشته است.
جفری کریگ، تحلیلگر انرژی اوسرا، میگوید: این به معنای این است که تهران احتمالاً پیشبینی نمیکرده است که چنین صادرات بالایی داشته باشد و احتمالاً دوباره تولید نفت خام خود را افزایش خواهد داد.
منبع: مهر
دیدگاهتان را بنویسید