به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، عرضه قند و محصولات قندی در سال ۹۷ به دلیل مشکلات آبی در بازار کاهشی بوده است و این امر موجب تلاطم بازار قند و شکر و افزایش قیمت قند و شکر شده است. حتی در اواخر سال ۹۷ به دلیل مشکلات عرضه قیمت شکر با رشد چند برابری در بازار روبرو بوده است. به طور کلی بررسی فروش شرکتهای قندی نشان از کاهش مقداری فروش طی سال ۹۷ را دارند.
قپیرا در اسفند ۹۷ بالاترین درآمد را در گروه قندی داشته است
بررسی و مقایسه درآمد شرکتهای قندی در اسفند ماه ۹۷ نشان میدهد قپیرا در این ماه ۳۳ میلیارد و ۸۴۳ میلیون تومان درآمد داشته است که با این میزان از درآمد، بیشترین درآمد را در گروه قند و شکر را به نام خود ثبت کرده است. همچنین قشهد با درآمد ۳۱ میلیارد و ۸۰۶ میلیون تومانی در جایگاه دوم قرار دارد. اما قشکر و قثابت به ترتیب با درآمدهای یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون تومانی و ۸۸۰ میلیون تومانی در ردههای آخر قرار دارند.
مبلغ فروش گروه قندی کاهش یافت
بررسی میانگین مبلغ فروش اسفند ماه در سال ۹۶ و ۹۷ نشان میدهد که میانگین مبلغ فروش گروه قندی از ۱۸ میلیارد و ۵۲۸ میلیون تومان در اسفند ۹۶ با کاهش ۳۳درصدی به ۱۲ میلیارد و ۲۷۶ میلیون تومان در اسفند ۹۷ رسیده است. به جز مبلغ فروش قپیرا، قشهد و قمرو مبلغ فروش دیگر قندیها کاهشی بوده است.
درآمد قپیرا در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ رشد ۴۳ درصدی داشته است و درآمد قشهد و قمرو به ترتیب رشد ۴۴ درصدی و ۴۰ درصدی را ساختهاند. اما مبلغ فروش فشیر، قلرست، قهکمت، قشکر، قثابت در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶کاهشی بوده است که در این میان بیشترین کاهش مبلغ فروش مربوط به قشیر میباشد. مبلغ فروش قشیر در از ۳۸ میلیارد تومان در اسفند ۹۶ به ۶ میلیارد تومان در اسفند ۹۷ رسیده است. اما قثابت با کاهش ۹۶ درصدی بیشترین درصد کاهش مبلغ فروش را به خود اختصاص داده است. درآمد قثابت از ۲۲ میلیارد تومان و ۸۹۳ میلیون تومان در اسفند ۹۶ به ۸۸۰ میلیون تو.مان در اسفند ۹۷ رسیده است.
کاهش مقدار فروش شرکتها علیرغم افزایش نرخ فروش محصولات منجر به کاهش مبلغ فروش شرکتها شده است. در سال جاری شرایط جوی نمناسب منجر به از بین رفتن بخش زیادی از مزارع کشاورزی مربوط به نیشکر و چغندر قند شده است که به کمبود محصولات گروه قندی در سال جاری دامن میزند و میتواند شرایط را برای فروش گروه قندی نامتعادل کند.
دیدگاهتان را بنویسید