رضا تقیپور عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی درباره اقدام اخیر شبکه اجتماعی اینستاگرام در مسدود کردن صفحات سرداران سپاه، اظهار داشت: زمانی که سیزدهم خردادماه سال ۹۶ مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره ساماندهی پیامرسانهای داخلی و خارجی با اهمال مسئولان روبهرو میشود و در نتیجه پیامرسانهای خارجی در چارچوب تعیین شده قرار نمیگیرند و نقض آشکار قانون اتفاق میافتد، امروز باید گفت از ماست که بر ماست.
وی ادامه داد: طبیعی است پیامرسانی که مالکیت آن مشخص نیست، پررو میشود و دست به چنین کاری میزند.
تقیپور خواستار اجرای سریع مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره شبکه اجتماعی اینستاگرام شد.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: اجرای این مصوبه شرط اضافی نمیخواهد و تنها مصوبهای که تصویب شده باید اجرا و بندهای مربوط به اینستاگرام پیگیری شود.
وی گفت: دو بند اصلی این مصوبه، تعیین نمایندهای از سوی پیامرسان خارجی در داخل کشور و عدم خروج اطلاعات کاربران ایرانی از کشور است.
تقیپور ادامه داد: اگر امروز اینستاگرام در ایران نمایندهای داشت، سئوال میکردیم که چرا صفحات داعش فعال است، در حالی که چنین تصمیمی درباره صفحات سرداران سپاه گرفته شده است؟ می پرسیدیم آیا با مردم، فرهنگ و انقلاب ایران ضدیت دارند؟
وی ادامه داد: همچنین مسئله دوم این است که اطلاعات کاربران ایرانی نباید از کشور خارج شود که این اتفاق هماکنون رخ میدهد و اگر اینستاگرام در ایران نماینده داشت، باید به این سؤال پاسخ میداد.
وی تأکید کرد: بندهای این مصوبه میگوید که اگر پیام رسان خارجی این شرایط را قبول دارند که فعالیت کنند، وگرنه تشریف ببرند.
*ثبت سوژه فیلتر اینستاگرام توسط کاربران فارس من
همچنین در بخش فارس من برخی کاربران سوژه درخواست برای فیلتر اینستاگرام را ثبت کردند.
این کاربر نوشته: «مدتی پیش بود که خبر احتمال فیلتر شدن اینستاگرام در فضای مجازی پیچید و همین خبر واکنشهای متعددی را باعث شد. برخی در تایید و برخی در رد آن مطلب نوشتند و برخی هم یکی به نعل زدند و یکی به میخ و نظر ممتنع دادند! فارغ از بحث های حاشیه ای و انتخاباتی بعضی از مسئولین و فروکش کردن التهاب بازار سیاست، وقت آن رسیده است که به صورت منطقی به این موضوع پرداخت شود.
آنچه بدیهی است این است که فیلترینگ با هماهنگی و مجوز شورای عالی فضای مجازی و کارگروه مصادیق مجرمانه انجام میشود و هر محتوایی که در قالب ۹ موضوع غیر قانونی تعیین شده در آن کارگروه قرار بگیرد ناگزیر از اعمال فیلترینگ است. آن ۹ موضوع به شرح زیر است:
۱محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی
۲محتوا علیه مقدسات اسلامی
۳محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی
۴محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی
۵ محتوایی که برای ارتکاب جرایم رایانه ای به کار می رود محتوا مرتبط با جرایم رایانه ای
۶محتوای که تحریک ، ترغیب ، یا دعوت به ارتکاب جرم می کند
۷محتوای مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی
۸محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
۹ محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری
با کمی تدقیق در محتوای منتشر شده در اینستاگرام و گستردگی مطالب می توان به جرئت گفت که تمامی موضوعات بالا بر حال و روز اینستاگرام صدق می کند. موضوعاتی که هر کدام می تواند یک سایت و محتوا را در لیست فیلترینگ قرار دهد. اما با این وجود عدم تصمیم گیری قاطع مراجع قانونی کشور در مورد اجرای قانون، وضعیت را به جایی رسانده که حتی دیگر صدای تولیدکنندگان محتوای مستهجن را هم درآورده و از این بی عدالتی ها در اعمال فیلترینگ طلبکار هم شدهاند!
با این وجود بهتر است نص صریح «قانون در برابر همه یکسان است» را به اجرا در آوریم و غرض ورزی در تصمیماتمان نکنیم. خصوصا در این برهه که آمریکای تروریست، سپاه پاسداران ما را در لیست گروه های تروریستی اعلام کرده واینستاگرام هم در راستای خوش خدمتی به صهیونیست و آمریکا نسبت به حذف صفحات مقام معظم رهبری و فرمانده هان سپاه عزیز اقدام کرده است، دیگر هیچ دلیلی برای اغماض از فیلتر کردن آن وجود ندارد.
اینستاگرام قطعاً از لحاظ اخلاقی مضرترین شبکهی اجتماعی فعال است و حتی تعداد زیادی از صفحات غیراخلاقی آن از داخل کشور مدیریت میشود. الگوهای رفتاری ایجاد شده در این شبکه بهویژه برای جوانان بسیار خطرآفرین است. لازم است بهسرعت اپلیکیشنهای مشابه داخلی تولید شده و دسترسی به این شبکه محدود شود.»
دیدگاهتان را بنویسید