به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از روزنامه ایران، کامران ندری اقتصاددان و کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی نیز درگفتوگو با «ایران» میگوید: شرایط فعلی اقتصادی کشور مردم را به سمت داراییهایی سوق میدهد که درصورت بدتر شدن اوضاع ارزش دارایی آنها را حفظ کند.
وی افزود: کاهش نرخ سود بانکی و نگرانی که مردم از بابت افزایش نرخ تورم و آینده اقتصاد دارند باعث شده است تا به سمت خرید ارز حرکت کنند. درمجموع وقتی مردم پیشبینی میکنند که نرخ تورم افزایش مییابد سرمایه خود را به سوی ارز و زمین و مسکن هدایت میکنند. به گفته وی درشرایط فعلی نااطمینانی نسبت به آینده اقتصاد تشدید شده و مردم از نرخ تورم در آینده نگران هستند. همچنین سپردهگذاری در بانکها با توجه به کاهش نرخ سود جذابیت قبل را ندارد و به همین دلیل بهنظر میرسد تقاضای سفته بازانه و غیرواقعی در بازار ارز افزایش یافته است.
همچنین پس از به اتمام رسیدن موعد سپردههای یکساله بانکی که همچنان با نرخ گذشته سود پرداخت میکنند، احتمال افزایش تقاضا برای ارز به منظور سفته بازی وجود دارد. ندری تأکید کرد: تازمانی که نشانههایی در اقتصاد ایران مبنی بر بهبود اوضاع دیده نشود، رشد تقاضا برای ارز ادامه خواهد داشت. این درحالی است که با توجه به نقدینگی بالایی که در کشور وجود داردسیاستهای بانک مرکزی نیز نمیتواند تأثیر زیادی در بازار داشته باشد. این کارشناس بانکی ادامه داد: در سالهای اخیر در لابه لای سخنان مشاوران اقتصادی دولت همواره شنیده شده که تثبیت نرخ ارز در چهار سال گذشته کار اشتباهی بوده است. حال جمعبندی این شرایط بخشی از مردم را به این نتیجه میرساند که شاید دولت قصد کنترل نرخ ارز را ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید