به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و بیست و سومین نشست خبریاش با خبرنگاران اظهار کرد: مثل چنین روزهایی بود که پهلوی دوم از کشور فرار کرد. صدای انقلابی مردم در گوشمان است که «دیو چو بیرون رود فرشته درآید». در هفتههای اخیر شرارتهای آمریکا و صهیونیستها را در پشتیبانی و حمایت از ایجاد اغتشاشات در کشور داشتیم. احساس کرده بودند که میتوانند بر موج اعتراضات مردم سوار شوند؛ عواملی از خودشان را تحریک کردند که در بین صفوف مردم وارد شوند و خساراتی وارد کنند و احیانا افرادی در این ماجرا کشته شوند.
وی افزود: در این زمینه دو چیز مشخص شد و آن دشمنیهای آمریکا و مترصد بودن به اینکه از هر چیزی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند؛ فضای مجازی یکی از این فرصتها بود که از آن بهره گرفتند. نکته دوم این بود که مردم عزیز ما هوشیارند و به محض اینکه متوجه شدند که نقشه دشمن ایجاد آشوب است، به کمک نیروهای نظامی و انتظامی صف خودشان را از اغتشاشگران جدا کردند و میلیونها نفر در استانهای مختلف با حضورشان بار دیگر با رهبر خود پیمان بستند و به دشمنان فهماندند که هیچگاه در صف دشمن قرار نمیگیرند و اعتراص خودشان از آمریکا را اعلام کردند.
تحریم شدن از سوی آمریکا برای مردم ما نمره مثبتی است
وی تاکید کرد: موضوع دیگر بیحیایی آمریکا بود که به بهانههایی تحریمهایی را علیه شخصیتهای ایران از جمله رییس قوه قضاییه اعلام کرد. آمریکای فلکزده نمیداند که مردم ما از دولتمردان آمریکا _ که طی چند دهه انواع ظلمها را به ایران کردند _ آنقدر تنفر دارند که اگر از ناحیه آمریکا ولو در لفظ در تحریم قرار گیرند، نمره مثبتی در کارنامهشان و لکه ننگی برای آمریکا ثبت میشود ؛ لذا اگر مردم مسرور نباشند از این جهت که افرادی اسمشان در لیست تحریم آمریکا قرار میگیرد ، قطعا بدانند که هیچ نگرانی ندارد که به کشورهای غربی سفر نکنند.
مجموع بازداشتیهای تهران تا امروز ۵۵ نفر بود
…. به گزارش ایسنا، محسنی اژهای در ادامه یکصد و بیست و سومین نشست خبریاش با خبرنگاران با بیان اینکه «در خصوص اغتشاشات اخیر یکی از موارد نقش و حمایتهای دشمن بود که عوامل این موضوع توسط نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی تحت تعقیب است»، ادامه داد: عوامل دیگر در این مساله نیز یا شناسایی شدند و یا در حال شناسایی هستند و طبق قانون با آنها برخورد میشود. مردمی هم که به خیابان آمده بودند و دشمنی نداشتند و حتی خواستههایی داشتند از همان ابتدا تاکید شد که نیروهای امنیتی در برخورد با آنها مراقب باشند تا احیانا اگر جوانی فریب خورده حرفی زند اما پرچمی آتش نزد، تخریبی نکرد، مسجد و حسینیه و مغازه مردم را آتش نزد، به کسی آسیب نرساند و کسی را زخمی نکرد، جدا کنند و دستگیر نشود.
وی افزود: اگر هم در اغتشاشات خیابانی دستگیری صورت گرفت تاکید شد که در ابتدا به زندان نروند تا سوء سابقه هم برایشان درست نشود؛ چراکه افرادی ممکن است دستگیر شوند که فریب خورده، بیگناه و مجرم باشند. افراد مجرم که وابسته به جایی هستند بلدند و سعی میکنند چهره مجرمانه خود را مخفی کنند و آدرس اشتباه بدهند. به نیروهای انتظامی و قضایی و حتی دادستانها تاکید شد که اگر افراد فریب خورده، بیگناه و کم گناهی در این میان بود پس از شناسایی اولیه آزاد شوند در نتیجه عدهای قبل از معرفی به زندان و دادسرا آزاد شدند. آنهایی هم که به دادسرا معرفی شدند با کفالت والدین و وثیقههای سبک آزاد شدند.
وی خاطرنشان کرد: عدهای که طبق گزارش وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه به عنوان جریان ضد انقلاب و لیدر اغتشاشات شناسایی و بازداشت شدند تعدادشان در ابتدای روزهای اول تا سوم ۶۲۲ نفر بود که برای تعدادی قرار بازداشت موقت صادر شد و همچنین تعدادی با قرار کفالت آزاد شدند. مجموع بازداشتیهای تهران تا امروز ۵۵ نفر بود و بر اساس آخرین اطلاعاتی که تا امروز دارم از کل کشور حدود ۴۰۰ نفر بازداشتی شده بودند که دیروز و امروز بخشی از آنها آزاد شدند.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره فردی که در اوین خودکشی کرد
سخنگوی قوه قضاییه درباره خودکشی فردی که در کلانتری اراک اقدام به خودکشی کرده بود نیز گفت: این فرد معتاد بود و مقداری هم موادمخدر به همراه داشت و پروندهای در حوزه قضایی اراک برای او تشکیل شد که در حال پیگیری است. فردی هم در زندان اوین از بازداشتیهای اخیر با توجه به فیلمی که هست و تصویری که برداشته شده در دستشویی اقدام به خودکشی کرد. این فرد معتاد و حدودا ۲۱ ساله. دانشجو هم نبود. در این خصوص نیز پروندهای تشکیل شده، نتیجه نهایی پس از مشخص شدن اعلام میشود.این فرد همزمان با اغتشاشات در جمعیت دستگیر شد، اما گزارشی از اینکه همراه اغتشاشگران بوده نیامده و ثابت نشده است.
عوامل خارج از کشور اغتشاشات هم تحت تعقیب قرار میگیرند
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی درباره اتهامات افراد دستگیر شده در اعتراضات اخیر نیز گفت: برخی افراد اتهامشان امنیتی و برخی اخلال در نظم عمومی بود. برخی علاوه بر اینها خسارتهایی هم به کشور وارد کردند. به هر تقدیر اتهامات اینها مختلف است و به آنها تفهیم اتهام شده و به زندان رفتهاند و کسی بدون تفهیم اتهام وارد زندان نمیشود. افرادی هم که به صورت مجازی یا غیر مجازی در خارج از کشور اقدام به تشویق و تحریک افراد برای اغتشاشات می کردند قرار شده است از طریق اینترپل تحت تعقیب قرار بگیرند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعلام وجود مواد رادیواکتیو در حوله مرحوم آیتالله هاشمی از سوی خانواده وی و احتمال ارجاع پروندهای در این زمینه به قوه قضاییه گفت: نه تا الان پروندهای در این خصوص به قوه قضاییه نرسیده است.
خاوری هنوز به رای دادگاه اعتراض نکرده است
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده خاوری و رایزنی ها برای بازگشت وی و یا اعتراضی از سوی او گفت: پیش از این رایزنیهایی صورت گرفته و ما بارها از کانال های مختلف اقدام کردهایم تا ایشان را دستگیر کنند. از پلیس اینترپل خواستهایم که کمک کند. بدنبال این هستیم که وی به کشور برگردد ولی هنوز نیامده است.
سخنگوی قوه قضاییه یاداور شد: هنوز وی به رای دادگاه اعتراض نکرده و به دلیل اینکه در خارج از کشور است فرصت اعتراضش ۲۰ روز نیست و دو ماه است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جواد لاریجانی اعتراضات اخیر را به مسایل اقتصادی نسبت داد اما اقای روحانی مسایل غیراقتصادی را مطرح کرده است گفت: اینکه آن آقایان چه گفتند اطلاعی ندارم. اما اگر اعتراضی در چارچوب قانون باشد ایرادی ندارد، در کل اعتراضاتی که صورت گرفت بیشتر مسایل اقتصادی بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید