به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” به نقل از سایت اخبار پولی و مالی، افزایش سرمایه یکی از کارهایی است که شرکتها وقتی برای توسعه فعالیتهای خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشند، با پیشنهاد هیئت مدیره و سهامداران شرکت، آن را در جلسه مجمع عمومی فوقالعاده مورد بررسی و رأیگیری قرار داده تا بتوانند سرمایه رابه میزان مورد نظر افزایش دهند.
بررسی ها نشان میدهد که شرکتهای بورسی از ابتدای سال ۹۶ تا هفته پایانی شهریور ماه سال جاری در مجموع مبلغ ۴۳ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال افزایش سرمایه داشتند که این مبلغ معادل ۱.۱ میلیون دلار میشود. از این میزان مبلغ ۹۲۶۴ میلیارد ریال آن از محل اندوخته و۳۲ هزارو ۲۶۴ میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی تامین شده همچنین ۲۱۰۰ میلیارد ریال نیز از صرف سهام تامین شده است.
بنابراین گزارش در ۶ ماه گذشته ۵۳ شرکت مجوز افزایش سرمایه را دریافت کرده اند که بیشترین میزان افزایش سرمایه به شرکت شیرین دارو تعلق دارد که به میزان ۴۰۰ درصد افزایش سرمایه را در دستور کار خود قرار داده و سرمایه ۱۰ میلیارد ریالی این شرکت پس از ۴۰۰ درصد افزایش معادل ۴۰ میلیارد ریال به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال خواهد رسید. مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از این افزایش سرمایه قرار است از محل مطالبات حال شده سهامداران و ۲۰ میلیارد ریال دیگر آن از محل سود انباشته تامین شود.
همچنین شرکت نفت پاسارگاد که افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی را در دستور کار دارد و سرمایه شرکت از ۶۰۰ میلیارد ریال به ۲۴۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید و محل تامین این ۱۸۰۰ میلیارد افزایش سرمایه از مطالبات و آورده خواهد بود.
شرکت گلوکوزان نیز با افزایش سرمایه ۱۶۳.۱۶ درصدی سومین شرکتی است که در نیمه اول سال جاری بیشترین افزایش سرمایه را داشته است. سرمایه این شرکت که ۷۶ میلیارد ریال بوده پس از افزایش ۱۲۴ میلیارد ریال افزایش به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید و مبلغ ۹۴ میلیارد ریال از سرمایه جدید از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و ۳۰ میلیارد ریال دیگر از محل اندوخته تامین می شود.
گفتنی است از میان ۵۳ شرکتی که در نیمه اول سال جاری افزایش سرمایه داشته اند، تعداد ۹ شرکت افزایش سرمایه بالای ۱۰۰ درصد داشته اند، افزایش سرمایه ۱۱ شرکت ۱۰۰ درصد بوده، تعداد ۱۳ شرکت افزایش سرمایه ما بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد داشته و ۲۰ شرکت زیر ۵۰ درصد افزایش سرمایه داده اند.
بنابراین گزارش کمترین افزایش سرمایه مربوط به شرکت تامین سرمایه امید بوده که تنها به ۲.۰۴ درصد افزایش سرمایه اکتفا کرده و سرمایه خود را از مبلغ ۴۹۰۰ میلیارد ریال با ۱۰۰ میلیارد ریال افزایش به مبلغ ۵هزار میلیارد ریال رسانده است و این افزایش سرمایه از محل صرف سهام تامین شده است.
گفتنی است: روند پیگیری و اجرای افزایش سرمایه به این شکل است که شرکتها قبل از افزایش سرمایه، ابتدا معمولا مدارک و مستندات افزایش سرمایه را روی سامانه کدال ارسال میکنند. همچنین چند روز قبل از بسته شدن نماد و برگزاری مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه، آگهی برگزاری مجمع روی سایت ذکرشده قرار میگیرد.
شرکت ها سرمایه های خود را از سه طریق می توانند افزایش دهند. یکی از این راه های تامین سرمایه از محل سود انباشته و اندوخته طرح و توسعه در قالب سهام جایزه بوده و همچنین سرمایه می تواند از محل آورده نقدی و مطالبات در قالب حق تقدم و از محل صرف سهام نیز تامین شود
دیدگاهتان را بنویسید