به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، طی هفتههای اخیر با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور، هیاتی از صندوق بین المللی پول (IMF) به مدت دو هفته در ایران حضور داشتند تا مشاورهای در برخی مباحث اقتصادی به مسئولان بدهند.
طبق آنچه که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاع رسانی شده است هیات ۴ نفره صندوق بین المللی پول به همراه سرپرست معاون این صندوق در امور مالی در ایران به مسائل مهم، حساس و استراتژیک این روزهای اقتصاد کشور یعنی اصلاحات ساختاری برنامه و بودجه پرداختهاند.
در این جلسات مسائلی مانند توسعه مشارکت عمومی و خصوصی، بودجه ریزی و نظارت بر شرکتهای دولتی و بودجه ریزی میان مدت بحث و بررسی صورت گرفته است.
مشهور است که صندوق بین المللی پول به جمع آوری اطلاعات اقتصادی کشورها میپردازد. چنانکه بعد از جنگ و در زمان دولت سازندگی زمانی که قرار بود صندوق بینالمللی پول وامی را برای توسعه فاضلاب در ایران اختصاص دهد، برای پرداخت این وام خواستار دریافت اطلاعاتی درباره خانواده شهدای جنگ تحمیلی شده بود. با فرض این موضوع در شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی و ظالمانه حضور یک تیم از صندوق بین المللی پول چه معنا و مفهومی خواهد داشت.
در جریان ارائه لایحه بودجه سال ۹۸ به سران قوا، مقام معظم رهبری علاوه بر افزایش سهم صندوق توسعه ملی توصیه کردند که اصلاحات ساختاری بودجه و نگاه دوسالانه به این بودجه و کاهش هزینههای غیر ضرور در دستور کار قرار گیرد به همین علت برای انجام اصلاحات مجددا به سازمان برنامه و بودجه بازگشت.
برای اینکه بتوان از مشاورت کارشناسان خارجی در موضوع حساس و استراتژیک بودجه استفاده کرد باید اطلاعات دقیقی در اختیار آنها قرار داد تا بتوان از نسخه پیچی کارشناسان صندوق آنهم در جنگ اقتصادی بهره برد.
این در حالی است که در اواسط دهه ۸۰ شمسی کارشناسان داخلی روی طراحی بودجه میان مدت کار کارشناسی و برنامه ریزی متعددی انجام دادند که این فعالیت مورد اقبال تصمیمگیران قرار گرفت.
*انتقال اطلاعات به دشمن با حضور کارشناسان صندوق بین المللی پول در فرآیند تدوین بودجه
برای شفاف شدن ابعاد حضور کارشناسان صندوق بین المللی پول در شرایط جنگ اقتصادی به سراغ عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی رفتیم.
وی در پاسخ به این سوال که طی هفتههای اخیر هیاتی از کارشناسان صندوق بینالمللی پول به منظور بررسی بودجه میان مدت، مشارکت عمومی، خصوصی و بودجه شرکتهای دولتی با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه جلساتی را برگزار کردند، اظهار داشت: انجام این کار از سوی مسئولان دست کمی از خیانت ندارد. در شرایطی که در جنگ اقتصادی هستیم این نوع همکاری میتواند ترفندی باشد تا اطلاعات اقتصادی ما به دشمن منتقل شود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی تحت سیطره اروپا و آمریکا بوده و بدون تایید صهیونیسم جهانی مسئولان آن منصوب نمیشوند، گفت: در شرایط کنونی دشمن آرایش جنگی در قبال ما دارد، دعوت از آنها چه اطلاعات خوب و ارزش افزودهای به ما میافزاید؟
وی ادامه داد: بدون ارائه اطلاعات ریز و جزئی در شرایط جنگ اقتصادی چه راه حل و نسخهای قرار است پیچیده شود. این اقدام خلاف مصالح ملی بوده و خیانتبار است.
*قوه قضائیه این موضوع را پیگیری کند
شیخی خواستار پیگیری موضوع از سوی قوه قضاییه شد و گفت: در نسخههای صندوق بینالمللی پول مزیتی وجود ندارد. سالهاست به ما تسهیلاتی نمیدهند این در حالی است که ما سعی کردهایم حق عضویت را به موقع علیرغم محدودیتهای بانکی پرداخت کنیم. بخشی از تظاهرات مردم اروپا نیز به دلیل اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است.
وی یادآور شد: بانک جهانی در گذشته شرایطی را برای پرداخت وام تعیین کرد که یکی از آنها کاهش هزینههای عمومی بود در حقیقت آنها به تبعات دیکتهای که به کشورها میکنند کاری ندارند.
وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات تاسفبار انحلال نهاد مقدس جهاد سازندگی بود که با توصیه صندوق بینالمللی پول و توسط مجلس ششم انجام شد.
به گفته این کارشناس اقتصادی، تحلیلهای اقتصادی به دور از تحلیل مسائل سیاسی نمیتواند صورت بگیرد. حرکت انجام شده ناشی از تفکر غربگرایانه مسئولان است و هدف آنها گرفتن اطلاعات در شرایط جنگ اقتصادی است./فارس
دیدگاهتان را بنویسید