به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از سمات، این سامانه که با هدف تسهیل حضور سرمایهگذاران و سهامداران جهت حضور در مجمع، برقراری ارتباط بهتر بین سهامداران و مدیران شرکت و کاهش هزینههای برگزاری مجمع طراحی شده برای اولین بار به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت.
با توجه به اینکه پیش شرط حضور در مجمع الکترونیکی و دسترسی به پورتال مجامع برای صاحبان سهام، احراز هویت آنها از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) است، سهامداران شرکت سپرده گذاری نیز همگام با سایر فعالان بازار سرمایه از روزهای گذشته در سامانه سجام ثبت نام کرده و احراز هویت شدند.
نمایش گزارش های عملکرد و مالی شرکت قبل از برگزاری مجمع، مشاهده دستور جلسه مجمع، قابلیت پخش زنده مراسم از طریق شبکه توزیع محتوا به دو زبان فارسی و انگلیسی، امکان پرسش و پاسخ به صورت آنلاین و همچنین امکان رأی دهی به صورت الکترونیک از جمله قابلیت های مجمع الکترونیک شرکت سمات بود. این سامانه که فاز اول آن به بهره برداری آزمایشی رسید توسط تیم فنی شرکت سمات سامانه و با همکاری مجموعه های استارت آپ و دانش بنیان کشور راه اندازی شده و برنامه توسعه فازهای آتی آن همزمان با تصویب دستورالعمل های لازم و ارتباط با سایر نهادها و سازمان ها در حال پیگیری است.
در مجمع عمومی سالانه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، این امکان در اختیار سهامداران قرار گرفت تا همزمان از طریق دستگاه های هوشمند و وب کیوسک های تعبیه شده در محل برگزاری مجمع و به صورت الکترونیکی یا از راه دور از طریق درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) و اپلیکیشن دارا ضمن مشاهده مجمع و نظارت بر روند برگزاری آن، آرای خود را در خصوص موارد دستور جلسه اعلام کنند.
خاطر نشان می شود: مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) با حضور بیش از ۷۳ درصد از سهامداران برگزار شد.
در این مجمع که برای نخستین بار به صورت الکترونیکی و به ریاست محسن خدابخش، رئیس هیات مدیره و در محل سالن اجتماعات شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار شد، صورت های مالی سال منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۱۳۹۹ به تصویب سهامداران رسید.
مدیرعامل سمات در این مجمع گزارشی از عملکرد سال گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی را برای حاضران تشریح کرد.
حسین فهیمی بهره برداری از پلتفرم تسویه معاملات بورس های کالایی (بخش انرژی)، راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، فراهم کردن زیر ساخت تسویه قراردادهای آتی سبد سهام ، تدوین برنامه استراتژیک و توسعه سامانه نت کلیر را از مهم ترین برنامه های شرکت سپرده گذاری مرکزی در سال ۹۷ اعلام کرد.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر در سامانه سجام ثبت نام کرده اند، افزود : برای نخستین بار در کشور شناسایی مشتریان به صورت الکترونیکی (e-KYC) انجام می شود و این سامانه قابلیت ارائه خدمات پس از آزادسازی سهام عدالت را در کشور دارد.
مدیرعامل سمات یکی از برنامه های مهم شرکت سپرده گذاری مرکزی در سال ۹۷ را برگزاری مجمع الکترونیکی اعلام کرد و گفت : فاز آزمایشی این طرح امروز در مجمع این شرکت آغاز شد به طوریکه تمامی سهامداران و فعالان بازار سرمایه می توانند جزییات این مجمع را به صورت زنده از طریق سایت شرکت و سامانه دارا مشاهده کنند.
فهیمی پیاده سازی نظام تسویه تحویل در برابر پرداخت (DVP)، ثبت مرکزی اطلاعات یونیت هلدرهای صندوق های سرمایه گذاری، راه اندازی اپلیکشین دارا، برگزاری مجامع الکترونیکی و عضویت در سازمان بین المللی کمیسیون های اوراق بهادار (آیسکو) را از مهم ترین برنامه های سال ۹۸ شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد.
انتخاب دوباره موسسه حسابرسی دش و همکاران به عنوان حسابرس و بازرس اصلی، موسسه حسابرسی تدوین و همکاران به عنوان حسابرس – بازرس علی البدل، تقسیم سود ۱۲۰ ریالی به ازای هر سهم و انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی از دیگر مصوبات مجمع عمومی عادی سالیانه سمات بود.
نمایش گزارش های عملکرد و مالی شرکت قبل از برگزاری مجمع، مشاهده دستور جلسه مجمع، قابلیت پخش زنده مراسم از طریق شبکه توزیع محتوا به دو زبان فارسی و انگلیسی، امکان پرسش و پاسخ به صورت آنلاین و همچنین امکان رأی دهی به صورت الکترونیک از جمله قابلیت های مجمع الکترونیک شرکت سمات بود.
دیدگاهتان را بنویسید