به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، دلار از ابتدای سال جاری در قیمت ۱۲ هزار و ۹۵۲ تومان کار خود را آغاز نمود و با یک روند صعودی در ۸ اردیبهشت وارد کانال ۱۴ هزار تومان شد. در کانال ۱۴ هزار تومان، روند صعودی ادامه داشته و در ۱۹ اردیبهشت وارد کانال ۱۵ هزار تومان شده و به قیمت ۱۵ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. اما بعد از ۱۹ اردیبهشت شاهد روند کاهشی قیمت دلار بودهایم.
قیمت دلار با آغاز روند کاهشی از ۲۱ اردیبهشت با قیمت ۱۴ هزار و ۹۵۰ تومان شروع شده و در ۳۰ اردیبهشت وارد کانال ۱۳ هزار تومان شده و به قیمت ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان رسیده است. همچنین قیمت دلار در ۳۱ اردیبهشت (سه شنبه) تا لحظه تنظیم گزارش به ۱۳ هزار و ۷۴۸ تومان رسیده است.
طی افزایش شدت تحریم و انتظارات کاهش عرضه دلار موجب شده است قیمت دلار روند صعودی به خود بگیرد و وارد کانال ۱۴ هزار تومان و ۱۵ هزار تومان شود. در این میان تهدید رئیس جمهور آمریکا و خروج ایران از برجام براساس چارچوب ذکر شده در برجام بر شدت افزایش قیمت دلار افزود. اما در ادامه این اثرات این تنشها از بین رفته و شاهد روند کاهشی در قیمت دلار بودهایم. اما با بازگشایی دوباره کانال ارزی چین انتظارات کاهش عرضه مرتفع شده و موجب تقویت ریال گردید. چراکه خبر همکاری بانک کونلون چین با ایران برای مسائل بشر دوستانه، انتظار تسهیل جابهجاییهای پولی را در بازار ایجاد کرده و شرایط برای تقویت ریال در مقابل دلار فراهم شده است. همچنین خرید نفت ایران توسط چین عامل کلان دیگری بوده که در بازار به تقویت ریال منجر شده است. اما در بازار داخلی کارشناسان معتقدند ورود بازار ساز و تزریق ارز در بازار موجب از بین رفتن سطوح حمایتی شده و ریسک خرید دلار را افزایش داده که موجب شده است سفتهبازان با ریسک بیشتری وارد بازار شوند که در این حالت عدم ورود به بازار را ترجیح داده که این موضوع به کاهش قیمت دلار کمک کرده است.
روند آتی قیمت دلار
بنابراین در کوتاه مدت با خروج نوسانگیران از بازار و حفظ تعادلی عرضه دلار و خبرهای مثبت در مورد گشایشهای ارزی و افزایش قیمت نفت و افزایش فروش نفت میتواند به تقویت ریال در برابر دلار کمک کند. اما در بلند مدت میزان واقعی عرضه نفت و از بن رفتن ریسکهای جنگی در بازار و کاهش اثرات تحریمی در زمینه صادرات میتواند به کاهش قیمت دلار کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید