به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، گروه کارخانه های تولیدی نورد آلمینیوم در سال ۹۷ مقدار ۹ هزار تن محصول فروش کرده که از این مقدار فروش مبلغ ۲۳۴ میلیارد تومان درآمد عملیاتی ساخته است. نرخ فروش محصولات فنوال، براساس نرخ بازار میباشد و طی سال ۹۷ به دلیل افزایش هزینههای تولید نرخ فروش این محصولات افزایش یافته است، علیرغم کاهش مقدار فروش، مبلغ فروش فنوال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
مقدار فروش فنوال از ۱۴ هزار تن در سال ۹۶ با کاهش پنج هزار تنی به ۹ هزار تن در سال ۹۷ رسیده است، که دلیل کاهش مقدار فروش شرکت رکود حاکم بر بازار، عوارض ناشی از تحریم ظالمانه امریکا وتعلیق پروژه های عمرانی، نوسانات شدید نرخ ارز، عرضه نامناسب شمش آلومینیوم در بورس فلزات، نوسان شدید قیمتها اعم از مواد اولیه و ملزومات مصرفی و کاهش شدید تولید صنایع پایین دستی بوده است. اما میانگین نرخ فروش محصولات فنوال در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. افزایش نرخ فروش محصولات فنوال موجب شده است درآمد شرکت از ۱۷۶ میلیارد تومان به ۲۳۴ میلیارد تومان برسد.
حاشیه سود خالص فنوال به شش درصد رسید
سود عملیاتی فنوال با رشد ۴۳ درصدی به ۲۱ میلیارد تومان رسیده است، همچنین به دلیل از بین رفتن هزینههای غیر عملیاتی و افزایش درآمدهای عملیاتی سود خالص شرکت با رشد ۱۳۷ درصدی به ۱۳ میلیارد تومان رسیده است. در نتیجه این عملیات فنوال برای هر سهم در سال ۹۷ سود خالص ۱۸۹ ریالی شناسایی کرده است که سود خالص هر سهم شرکت نسبت به دوره گذشته رشد ۱۳۶ درصدی داشته است.
بررسی حاشیه سود خالص فنوال از سال ۹۴ نزولی بوده است و در سال ۹۶ به سه درصد رسیده است اما در سال ۹۷ با رشد درآمد عملیاتی و غیر عملیاتی و کاهش هزینههای مالی شاهد افزایش حاشیه سود خالص شرکت بودهایم. حاشیه سود خالص فنوال با رشد سه درصدی به شش درصد در سال ۹۷ رسیده است.
چشم انداز فنوال در سال ۹۸
شرکت برای سال ۹۸ مقدار فروش ۱۰ هزار تنی را در نظر گرفته است که نسبت به سال ۹۷ مقدار فروش را هزار تن بالاتر در نظر گرفته است همچنین با توجه به فروش ۱۰ هزار تنی، درآمد عملیاتی ۲۴۷ میلیارد تومانی را پیشبینی کرده است. بررسی ظرفیت اسمی و عملی تولید فنوال نشان میدهد، شرکت تقریبا نصف توان تولیدی خود تولید دارد که این موضوع میتواند در رشد مقدار تولید و فروش شرکت موثر واقع شود. فنوال توان اسمی تولید ۳۵ هزار تن محصول را دارد که عملا این شرکت تنها ۲۰ هزار تن تولید دارد که ۱۵ هزار تن ظرفیت عملیاتی نشده شرکت به شمار میرود. بنابراین شرکت ۵۰ درصد از ظرفیت تولید خود، تولید عملی دارد و ۵۰ درصد از میزان تولیدی خود را به فروش میرساند. تمرکز شرکت بر بازار داخل میباشد و مقدار کمی از فروش شرکت را، فروش صادراتی تشکیل میدهد. ازینرو افزایش رونق اقتصادی و تقویت ریال در بازار داخل میتواند به افزایش فروش شرکت کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید