به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از میزان، خلیفه بن جاسم آل ثانی رئیس اتاق بازرگانی قطر این سخنان را در افتتاحیه نشست اقتصادی مشترک این کشور و ترکیه عنوان کرده است.
آل ثانی در ادامه افزود: تبادل بازرگانی آنکارا و دوحه در سال ۲۰۱۷ به سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال قطر (۱میلیارد و ۸۰ میلیون دلار) رسید، درحالی که این میزان در سال گذشته آن (۲۰۱۶) تنها ۶۰۰ میلیون ریال (۱۷۴ میلیون دلار) بود.
نشست اقتصادی مشترک ترکیه و قطر سه شنبه با حضور ۱۵۰ شرکت ترکیه ای در دوحه آغاز به کار کرد.
در این نشست که با همکاری اتحادیه اتاق های بازرگانی و بورس ترکیه و اتاق تجارت و صنایع قطر شروع شد،شرکت های فعال در بخش تاسیسات زیربنایی و ساخت و ساز، دارو و تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، صنایع و تجهیزات کشاورزی، شیشه، پلاستیک، صنایع لجستیک و سامانه های امنیتی حضور دارند.
در حال حاضر ۱۸۶ شرکت مشترک قطری – ترکیه ای و نیز ۱۹ شرکت ترکیه ای در دوحه مشغول فعالیت هستند که در بخش هایی چون تاسیسات زیربنایی، پیمانکاری و ساخت و ساز، مشاوره مهندسی، بازرگانی و صنعت برق فعالیت دارند.
قطر برای مقابله با تحریم های عربستان و متحدانش به یکسری اقداماتی دست زد که می توان به امضای قرار داد واردات کالا از برخی کشورهای همسایه همچون ایران، ترکیه و عمان اشاره کرد.
از سوی دیگر، آذرماه گذشته نیز تفاهم سه جانبه ای با عنوان «تسهیل حمل و نقل و ترانزیت» میان «نیهات زیبکچی» وزیر اقتصاد ترکیه، «شیخ احمد بن جاسم آل ثانی» وزیر اقتصاد قطر و «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در تهران امضا شد.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از ۱۵خردادماه ۹۶ با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و افراط گرایی، روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی این کشور بستند.
پیش از آغاز بحران خلیج فارس، واردات عربستان، امارات و بحرین به قطر بالغ بر ۵ میلیارد دلار بود.
دیدگاهتان را بنویسید