به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی بااقتصاد، گزارش عملکرد اردیبهشت ماه همه بانکهای فعال در بازار سرمایه منتشر شده است. در این گزارش، موارد متعددی گزارش شده که میتوان به سپردههای دریافتنی به عنوان منبع درآمدی برای بانک که یک نهاد مالی واسط به شمار میرود در نظر گرفت.
بررسی سپردههای دریافتنی بانکها در اردیبهشت ماه نشان میدهد بانک ملت با جذب ۵۷۵ هزار میلیارد تومان سپرده، بالاترین میزان را در جذب سپرده داشته است. همچنین بانک صادرات، تجارت و پاسارگاد به ترتیب با ۳۲۱ هزار میلیارد، ۲۹۳ هزار میلیارد و ۱۸۹ هزار میلیارد تومان بالاترین سهم را در جذب سپرده در اردیبهشت ماه داشتهاند اما پست بانک ایران با جذب ۱۷ هزار میلیارد تومان، کمترین میزان جذب سپرده را طی این ماه داشته است.
مقایسه عملکرد بانکها از لحاظ جذب سپرده در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه نشان میدهد، جذب سپرده بانکها با رشد همراه بوده است. دلیل این موضوع را میتوان تعطیلات فروردین ماه اشاره کرد. اما در این میان دو بانک خاورمیانه و پاسارگاد، رشد قابل توجهی داشتهاند. سپردههای دریافتنی بانک خاورمیانه با رشد ۹۸ درصدی از ۹ هزار و ۷۶۳ میلیون تومان به ۱۹ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین سپردههای دریافتنی بانک پاسارگاد از ۹۷ هزار میلیارد تومان با رشد ۹۴ درصدی به ۱۸۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب شاهد افزایش منابع در دسترس بانکها در اردیبهشت بودهایم. که این موضوع میتوان منجر به افزایش درآمد بانک شود. چراکه منابع به عنوان قدرت بانک در پرداخت تسهیلات و افزایش درآمد یاد شود، اما این نکته حائز اهمیت میباشد که بالا بودن سپردههای دریافتنی بالا لزوما به معنای افزایش درآمد شرکت نمیباشد، چراکه ممکن است بانک برای افزایش سطح درآمدی، به درآمدهای کارمزدی تکیه کند.
بانک ملت ۱۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است
بررسی مبلغ تسهیلات پرداختی طی اردیبهشت ماه بانکها نشان میدهد، بانک ملت همانند میزان سپردههای جذب شده، بالاترین سطح تسهیلات پرداختی را دارد. بانک ملت در اردیبهشت ماه مبلغ ۱۳۵ هزار و ۴۹۱ میلیارد تومان تهسیلات پرداخت کرده است. اما بانک دی با پرداخت ۵۱۰ میلیارد تومان تومان کمترین میزان پرداختی را طی ماه داشته است.
بررسی تغییرات مبلغ تسهیلات پرداختی در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه نشان میدهد، تسهیلات پرداختی بانک خاورمیانه، در اردیبهشت ماه بالاترین رشد را رقم زده است. تهسیلات پرداختی بانک خاورمیانه از هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان با رشد ۲۲۳دردص به سه هزار و ۸۰۹ میلیارد تومان رسیده است.
دیدگاهتان را بنویسید