×

بازار پایه با قوانین جدید، یک رویکرد اشتباه در پیش گرفته است

  • کد نوشته: 118396
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰
  • تغییرات در بازار پایه مدتی است مطرح شده و موافقت‌ها و مخالفت‌هایی با آن شکل گرفته، حامد مددی کارشناس بازار سرمایه معتقد است بازار پایه با قوانین جدید رویکردی اشتباه در پیش گرفته و تضرر سهامدارانی که در این بازار فعالیت می‌کنند را در پی دارد.

    بازار پایه با قوانین جدید، یک رویکرد اشتباه در پیش گرفته است
  • حامد مددی کارشناس بازار سرمایه در خصوص تغییرات بازار پایه به خبرنگار “با اقتصاد” گفت: از نگاه کلی قوانین کل بازارپایه طی دو سه سال اخیر دست‎خوش تغییر شده است و این نشان می‌دهد که تفکر منسجمی در رابطه با نوع سبک و سیاق این بازار وجود ندارد؛ اینکه یکبار برای همیشه تصمیم‌گیری کند. به همین دلیل ما شاهد این هستیم که سرمایه‌گذاران در ارتباط با سهامداران این شرکت‎ها که بعضا شرکت‎های ارزشمند و سوددهی هستند درگیر هیجاناتی می‌شوند که ناشی از بی تدبیری مدیران فرابورس در حوزه بازارهای پایه است.


    این تغییر سیاست‎ها در بازارپایه اول، دوم و بعد بازار الف و ب وج هم بود و حالا هم  به این شکل در سه رنگ شرکت‌ها رتبه‎بندی می‌شوند. به طور کلی این تغییر، نشان دهنده هیچ گونه سیاستی در بازار نیست.


    تصمیمات مقطعی به شدت اعتمادگریز است و اعتماد سرمایه‎گذاران را از بین می‌برد این درحالی است که تعداد شرکت‎هایی که در این بازار است تعداد کمی نیست و سرمایه زیادی هم پشت این شرکت‎ها نیست.


    حق سهامداران شرکت‎هایی هم که وضعیت خوبی دارند این نیست که درگیر این نوسان‌ها شوند. از سوی دیگر شرکت‎ها ریسک‎های خاص خود را دارند و تغییر جدید بازارپایه باعث می‌‎شود شرکت‌ها با دید بهتری سرمایه‌گذاری کنند و برداشته شدن دامنه نوسان اتفاق خوبی است؛ به هر حال باید کل بازار به این سمت برود اما اینکه خریدار و فروشنده سفارش خود را نبینند، باعث می‌شود افراد تازه‎کار زیان ببینند.


    در هیچ بازاری نمی توان دید که خریدار و فروشنده قبل از معامله نبینند که طرف عرضه و تقاضا چه پیشنهادی برای فروش دارد. این تغییر، نشان از تصمیمات کوتاه مدت است و بی شک بعد از مدتی این تصمیمات کنار گذاشته شده و برخی قوانین جدید جایگزین می‎شود.


    به دلیل این تناقضات شرکت‎هایی که در بازار پایه هستند به طور قطع متضرر می‌‎شوند.


    صف خرید و فروش را به راحتی با برداشتن دامنه نوسان می‎توان برداشت، اما اتفاق دیگری که می‌افتد این است که آیا سهامدار باید دانش مالی داشته باشد تا به طور کامل شرکت را ارزشگذاری کند؟ به طور قطع اینطور نیست.


    این عرضه و تقاضاست که سفارش‎های خرید و فروش را مشخص می‎کند نه اینکه هرکس خودش پیش‎بینی کند این رویکرد اشتباه است.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *