×

اما و اگرهای حادثه قتل همسر دوم نجفی

  • کد نوشته: 118733
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰
  • در کنار این موارد از روز گذشته بحث‌هایی نیز در مورد نحوه پوشش خبری حادثه مطرح شده است. انتشار اخبار ضدو نقیض، شنیده‌های بی پایه و اساس و … افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد

    اما و اگرهای حادثه قتل همسر دوم نجفی
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، صدا و سیما تصاویری را پخش کرده است که در آن محمد‌علی نجفی شهردار پیشین تهران به قتل همسرش اعتراف می‌کند و جزییات تازه‌ای از قتل میترا استاد را طرح می‌کند.



    در این ویدیو که به نظر می‌رسد بخش‌هایی از آن تقطیع شده، نجفی از “بالا گرفتن دعوا‌های دو سه روز اخیر” با همسرش صحبت می‌کند و می‌گوید به قصد ترساندن همسرش اسلحه را به او نشان داده است.



    نجفی می‌گوید بار‌ها خواسته همسرش را به طلاق توافقی راضی کند، اما او به دلایل خودش قبول نمی‌کرد. او گفت: ” روحیه خاصی داشت و همین روحیه باعث شد که هم او جانش را از دست بدهد و هم من این اشتباه را بکنم.”



    این تنها ویدئو صداوسیما نبود. تنها ساعاتی پس از وقوع قتل و در زمانیکه تازه نجفی خود را تسلیم کرده بود، خبرنگار صداوسیما در حضور چند مقام انتظامی دیگری اسلحه‌ای را در برابر دوربین نشان داد و گفت اسلحه ارتکاب جرم است. او درحالی که گلوله‌های آن را خالی می‌کند و می‌شمارد درباره تعداد گلوله‌های شلیک شده به مقتول توضیح می‌دهد.


    تراژدی نجفی و فاجعه خبررسانی صداوسیمانجفی در حال نوشیدن چای در آگاهی



    در یکی دیگر از ویدیو‌های منتشر شده توسط صدا و سیما نجفی با ظاهری آراسته و خونسرد دیده می‌شود درحالی که در دفتر آگاهی تهران روی مبلی در برابر رییس پلیس آگاهی، علیرضا لطفی، نشسته و مشغول نوشیدن چای است.



    هر سه این ویدئو‌ها در کنار ویدئویی که در رسانه‌ها منتشر شده و لحظه ورود نجفی به پلیس آگاهی را نشان می‌داد بسیار عجیب و غیر طبیعی می‌نماید. سوالات بسیاری درباره انتشار این ویدئو‌ها وجود دارد. کاربران شبکه‌های اجتماعی به انتشار آن‌ها واکنش‌های منفی زیادی نشان داده اند.


     


     


     



    بسیاری از کاربران معتقد بودند تصاویری که می‌بینند عجیب ترین تصاویری است که تاکنون دیده اند. سوال‌های بسیاری درباره ویدئو‌های منتشر شده وجود دارد.



    سوال مهم این بود که چگونه خبرنگار صداوسیما می‌تواند به ابزار قتل دسترسی داشته باشد، آن هم فقط چند ساعت پس از وقوع جنایت. چرا این امتیاز برای دیگر خبرنگاران وجود نداشت؟



    سوال دوم این بود که اساسا این کار قانونی است؟



    بحث دیگری که مطرح است این بود که آیا انتشار اعترافات نجفی پیش از برگزاری دادگاه و حتی حضور نجفی در دادسرا طبق قانون، شرع و اخلاق است؟ لازم به ذکر است که این اعترافات بدون حضور وکیل او نیز ضبط شده است.



    آیا محمد علی نجفی به عنوان یک متهم به قتل هیچ حقی ندارد؟ و صداوسیما هر بهره برداری از او می‌توانند انجام دهد؟



    این موارد بخشی از سوال‌هایی است که از شب گذشته ذهن افکار عمومی را به خود مشغول کرده است. انتشار تصاویری عجیب و غریب از محمد علی نجفی بسیاری را خشمگین کرده است. شاید لازم باشد درباره این تصاویر و پشتوانه قانونی انتشار آن‌ها توضیح داده شود.



    کاربری نوشته است: “اصلا قابل باور نیست! از کی تا حالا و بر اساس کدام قانون تا پیش از تشکیل دادگاه و بررسی پرونده با متهم مصاحبه کرده و اعترافات متهم را از رسانه منتشر می‌کنند؟! دستگاه قضایی خواب است یا کلا قانون عوض شده؟! “



    در این بین فعالان حقوقی و اجتماعی انتقادات بیشتری مطرح کردند. حسن اسدی زیدآبادی روزنامه نگار و کارشناس حقوقی در این باره گفته است: «کمی شرف و انسانیت چیز بدی نیست. آقای خبرنگار نامحترم که در گزارش دستگیری اوباش چهره آن‌ها را می‌پوشانی به چه حقی و با اجازه چه کسی تصویر متهم را منتشر می‌کنی؟ چه کسی به انتشار لحظات ویرانی‌اش رضایت دارد؟!»



    محمد منصوری بروجنی کارشناس حقوق عمومی نیز در این باره نوشته است: «بعد از انتشار اخبار مربوط به جریان تحقیقات، انتشار تصویر متهم در حین تحقیقات مقدماتی. این دومین خطای پلیس در پرونده. حقوق متهمان سرشناس این طور پایمال می‌شود وای به حال متهمان بی‌کس‌وکار.»



    او همچنین در توئیتی دیگری نوشته است: “مقامات محترم پرونده از روال خارج شد و رفت. این پرونده دیگر به نتیجه نمی‌رسد. عقلی به خدا. رعایت قانونی. آن مقتول هم حقوقی دارد. “


    تراژدی نجفی و فاجعه خبررسانی صداوسیماصبح امروز محمد علی نجفی در دادسرا حاضر شد



    خبرنگاران رسانه‌های نیز از انتشار سه ویدئو از نجفی دچار حیرت شدند و بسیاری از آن‌ها معتقد بودند این اولین بار است که با این سبک خبررسانی در حادثه قتل مواجه می‌شوند.



    برخی کاربران نیز به سرعت عمل صداوسیما اشاره کرده اند ومی‌گویند چه انقلابی در رسانه ملی رخ داده که ماجرای قتل همسر محمدعلی نجفی را با سرعت بیشتری از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری پوشش می‌دهد. این دسته معتقدند صداوسیما به دنبال بهره برداری سیاسی از ماجراست. موضوعی که البته در تیتر‌های برخی رسانه‌های اصولگرا از جمله روزنامه وطن امروز مشهود بود.



    در کنار این موارد از روز گذشته بحث‌هایی نیز در مورد نحوه پوشش خبری حادثه مطرح شده است. انتشار اخبار ضدو نقیض، شنیده‌های بی پایه و اساس و … افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد. از سوی دیگر انتشار تصویر فرزند ۱۳ ساله مقتول از سوی رسانه‌ها با انتقاد‌های فراوانی روبه رو شد. منتقدان می‌گویند رسانه‌ها باید حقوق کودکان را رعایت کنند./فرارو


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *