×

درخواست‌۱۰ گانه سهامداران مورد پذیرش قرار گرفت/ پیگیری فعالان بازار سرمایه بدون تشکیلات صنفی ستودنی است

  • کد نوشته: 165468
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۸
  • ۰
  • شهریورماه امسال، ایجاد تغییراتی در قوانین بازار پایه با اعتراض و نارضایتی سهامداران، همراه شد و برخی از فعالان بازار سرمایه، موارد اعتراضی را در قالب ۱۰ بند به عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارایه دادند و پس از رایزنی‌های حسینعلی حاجی‌دلیگانی، با وزیر اقتصاد، رییس سازمان بورس و نماینده سهامداران بازار پایه، توافق نهایی حاصل شد.

    درخواست‌۱۰ گانه سهامداران مورد پذیرش قرار گرفت/ پیگیری فعالان بازار سرمایه بدون تشکیلات صنفی ستودنی است
  • جلال روحی، کارشناس ارشد حسابرسی و مدیریت مالی و فعال بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار بااقتصاد، با علام خبر فوق، افزود: درپی اتفاق‌هایی که شهریور ماه در بازار پایه افتاد و موجب نارضایتی سهامداران شد، فعالان بازار سرمایه در نامه‌ای با ۱۰ بند موارد اعتراضی را به حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کردند.


    وی اظهار کرد: با پیگیری‌های این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، طرح سوال از  وزیر اقتصاد بطور ویژه در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار گرفت و در تاریخ ۸ مهرماه، کمیسیون تشکیل جلسه داد. در این جلسه موارد اعتراضی و مستندات آنها برای ناکارآمدی برخی قوانین جدید بازار پایه ارایه شد.


    این فعال بازار سرمایه، ادامه داد: کمیسیون اقتصادی مجلس از توضیح‌ها و پاسخ‌های مدیران سازمان بورس قانع نشد و خواستار رسیدگی بیشتر به این موارد شد. پیرو این دستور، ۱۴ مهر نشست دیگری با حضور فعالان بازار سرمایه، مدیران سازمان بورس و مشاور اقتصادی حاجی دلیگانی در سازمان بورس برگزار شد.


    روحی گفت: در نهایت، درخواست‌های۱۰ بندی فعالان بازار سرمایه در خصوص قوانین بازار پایه، مورد پذیرش سازمان بورس قرار گرفت و قابلیت اجرایی یافت.


    وی اظهار کرد: در ادامه پیگیری‌ها، طی نشست دیگری که در کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور وزیر اقتصاد در خصوص بازار پایه و بازار سرمایه برگزار شد، بر تعامل سازنده سازمان با فعالان بازار سرمایه وحمایت مجلس و دولت از بورس تاکید و رسیدگی نهایی به حذف مظنه قیمت  به شورای عالی بورس واگذار شد.


    به گفته روحی، اقدامات خوب و موثری از سوی سازمان بورس اوراق بهادار در حال پیگیری است و بموقع به بازار پایه اعلام و ابلاغ می‌شود.


    این کارشناس ارشد حسابرسی و مدیریت مالی، با اشاره به حساسیت و انعطاف‌پذیری بازارهای مالی، تصریح کرد: برای جلوگیری از التهاب‌های ناشی از انتشار اخبار مربوط، تلاش کردیم که پروسه پیگیری خواسته سهامداران را با طمانینه طی کنیم تا بازار به روند عادی خود برگردد.


    وی افزود: هدف قانون‌گزار از تدوین قانون احکام دایمی، نقدشوندگی سهام شرکت‌های سهامی عام، خارج از بورس بوده است که با تعامل و توافق حاصل شده، به این خواسته سهامداران ترتیب اثر داده و تعامل سازنده برقرار شد.


    روحی در ادامه به برخی جزییات توافق‌نامه فوق اشاره و اظهار کرد: در بازار پایه، تابلو قرمز با یک درصد دامنه نوسان، نارنجی با ۲ درصد و زرد با ۳ درصد دامنه نوسان در نظر گرفته شد که منطقی و معقول است. برای شرکت‌های بزرگ نیز تا ۵ درصد دامنه نوسان منطقی است و سهامداران نیز رضایت دارند.


    وی گفت: در بازار اصلی بورس، دامنه نوسان پس از ۵ روز مشمول گره معاملاتی می‌شود و در بازار پایه پس از سه روز مثبت یا منفی، در روز چهارم با دامنه نوسان ۵ درصدی باز می‌شود. همچنین در بازار پایه مبنای گره معاملاتی  ۲ در ۱۰۰۰ از سرمایه شرکت و در بازار اصلی ۴ در ۱۰۰۰ است.


    روحی در پایان از پیگیری و جدیت فعالان بازار سرمایه نسبت به خواسته سهامداران بازار پایه، قدردانی و تصریح کرد: پیگیری مطالبات بحق سهامداران توسط فعالان بازار سرمایه بدون داشتن تشکیلات صنفی و سندیکایی، ستودنی و تاکنون مسبوق به سابقه نبوده است.


    photo_2019-12-18_13-57-25


    وی همچنین به نمایندگی از سهامداران بازار پایه، از وزیر اقتصاد و معاونان اقتصادی این وزارتخانه، مدیران سازمان بورس اوراق بهادار، نمایندگان مجلس و فعالان بازار سرمایه تقدیر کرد.


    خبرنگار: مولود غلامی

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *