به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، شاخص کل بورس اوراق بهادار در روز جاری با رشد ۳۶۷۴ واحدی تا نزدیکی کانال ۳۵۴ هزار واحد پیشروی کرد و بر روی رقم ۳۵۳,۹۹۶ به کار خود پایان داد. گروه بانک، خودرو و سیمان بیشترین حجم و ارزش معاملات در روز جاری را رقم زدند.
شاخص هموزن در جریان معاملات امروز ۹۸۴ واحد افزایش یافت و بر روی رقم ۱۱۱,۸۹۱ به کار خود پایان داد.
شاخص کل فرابورس ایران نیز رشد ۲۹ واحدی و توقف بر روی رقم ۴۵۶۰ را از خود به جای گذاشت.
حال با پایان آذر چشم فعالان بازار دوباره به سمت کدال چرخیده و در انتظار انتشار گزارش فعالیت آذرماه هستند تا با توجه به آن برای سه ماه پایانی سال جاری تصمیمگیری کنند.
تابستان همچنان در صدر پربازدهترین فصل بورس
ارزش معاملات خرد بورس در روزهای پایانی پاییز بار دیگر به دو هزار میلیارد تومان در روز رسید و میانگین روزانه ارزش معاملات آذر حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان بود. سکه و دلار در آذر رشد حدود ۱۰ درصدی را به ثبت رساندند. دلار نیز عمده رشد ۱۵ درصدی خود در پاییز را مدیون رشد ماه پایانی است. سکه نیز در پاییز بازدهی ۱۲ درصدی را به ثبت رساند. به این ترتیب سهام همچنان پیشتاز بازارهای داخلی باقی ماند.
با این حال همچنان تابستان با بازدهی بیش از ۲۸ درصدی بهترین فصل بورس تهران در سال ۹۸ بوده است و پس از رشدهای قیمتی اخیر سهام شاید باید به سمت سهام با امنیت بیشتر سرمایهگذاری حرکت کرد.
چرخش نقدینگی در صنایع
یکی از ویژگیهای جالب توجه معاملات امروز، تحرکات منفی در برخی از سهام پیشتاز روزهای اخیر و تقویت محسوس جریان نقدینگی در سهام شرکتهای بزرگتر است. البته این الگو از روز پایانی هفته قبل در بازار پدیدار شد و امروز هم ادامه یافت. سهام گروههای سیمان، دارو، غذا، لیزینگها و همچنین لاستیکسازان در معرض جدیترین عرضههای امروز بورس تهران بودند و غالبا با افت قیمت به کار خود پایان دادند. این طیف از سهمها در یک ماه اخیر بر اثر ورود مستمر پولهای جدید به بازار، رشدهای چشمگیر قیمت را تجربه کرده بودند و حال در آستانه انتشار گزارشهای عملکرد ماهانه با خروج سرمایههای خرد دست و پنجه نرم میکنند.
خروج سرمایه خرد از این صنایع به معنای کاهش جریان نقدینگی در کل بازار نیست بلکه به معنای مهاجرت از یک صنعت به صنعت دیگر است. در این بین، افزایش جریان ورودی پول خرد به سهام بانکی و کالایی روی دیگر تغییر چهره بازار در دو روز اخیر است. جذابیت سهام شرکتهای بزرگ از منظر سودآوری بخشی از پولها طی این دو روز جذب کرده و ضمنا نگرانی از تشکیل حباب و اشباع رشد در سهام کوچک ولی پربازده بورسی را میتوان عامل تشدید عرضهها در این صنایع قلمداد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید