به گزارش پایگاه خبری «با اقتصاد» به نقل از مهر، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، گفت: شفاف سازی موجب افزایش توانمندی اقتصادی و جلوگیری از فساد میشود اما متاسفانه قوانینی که در این خصوص تصویب شده با وجود گذشت سه سال هنوز چندان عملیاتی نشده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: تصریح قانونی این است که همه شرکتها و بنگاههای اقتصادی موظف به افشای صورت مالی در جهت شفافسازی اقتصادی هستند، اما به جز بسیار تعداد کمی از بنگاه های اقتصادی، بسیاری به این قانون گردن نگذاشته و پرونده مالی خود را افشا نکردهاند.
پور ابراهیمی گفت: ما قصد داریم در ۶ ماهه دوم امسال همه بنگاههای اقتصادی را به شفافیت اقتصادی سوق دهیم، زیرا ادامه این روند ما را به رشد اقتصادی ۸ درصد نمیرساند و تلاش داریم با کسانی که از قانون تخلف کرده اند، برخورد کنیم.
پور ابراهیمی: ثبت اطلاعات مالی ۲۷ شرکت در سامانه کدال از مجموع شرکتهای ثبت نام شده
این نماینده مجلس گفت: از مجموع شرکتهایی که در سامانه کدال ثبت شده فقط ۲۷ شرکت ثبت اطلاعات مالی کردهاند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهارکرد: ۶ هزار شرکت خیریه ثبت شده در کشور داریم که هنوز صورت حساب مالی خود را افشا نکردهاند.
پور ابراهیمی افزود: یک میلیون و ۲۰۰ هزار شرکت ثبت شده در کشور داریم که هنوز صورت حسابهای مالی خود را ارائه ندادهاند.
وی ادامه داد: وزارت اقتصاد ناظر بر صحت اجرای صحیح قانون شفافیت مالی است. متاسفانه بسیاری از شرکتها، زیر مجموعه نهادهای دولتی هستند که تاکنون اطلاعات مالی خود را ارائه ندادهاند، در حالی که این تکلیف قانونی است.
پورابراهیمی گفت: هیچ یک از سازمانهای وقفی، خیریه و صندوق بازنشستگی همکاری نکردهاند، یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت رفاه صدها شرکت ثبت کرده است که حتی یک صفحه صورت حساب مالی ندارند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: قانون در جهت افشای صورت حساب مالی هیچ استثنایی قائل نشده و هر شرکتی که از آن عدول کند عملا خلاف قانون عمل کرده است، بنابراین تقریبا همه کسانی که مشمول قانون هستند نسبت به افشای اطلاعات مالی خود اقدام نکردهاند.
وقتی نظارت نباشد طبیعی است صندوقهای بازنشستگی کسری بیاورند
حسین عبده تبریزی کارشناس اقتصادی نیز در ادامه گفت: در هر کشوری وجوهی وجود دارد که به آن وجوه عمومی میگویند و عملا وجوه عمومی و مردمی به حساب میآید مثل وجوه خیریهها، صندوق بازنشستگی و غیره،.. قانون شفافیت اقتصادی و مالی به دنبال کنترل و نظارت بر این وجوه عمومی است.
کارشناس اقتصادی با بیان این که برخی در برابر نظارتها و شفافسازی مقاومت مینند افزود: وقتی نظارتی نباشد طبیعی است که صندوق بازنشستگی با کسری مواجه میشود و فساد به وجود میآید.
عبده تبریزی گفت: هرجایی که سهم مالی متعلق به عموم مردم وجود داشته باشد باید تحت نظارت ملی قرار بگیرد.
این کارشناس تاکید کرد: در بسیاری از صندوق ها مثل صندوق بازنشستگی میلیاردها تومان وارد و خارج می شود و از آنجا که منافع ملی در این صندوق ها وجود دارد، طبیعی است که نظارت و شفاف سازی باید صورت بگیرد.
او گفت: اکثر شرکتها از جمله خیریهها از پرداخت مالیات معاف هستند، اما این بدان معنا نیست که نباید اطلاعات مالی خود را افشا کنند.
عبده تبریزی افزود: همه مردم از فساد متنفر هستند از جمله رانت که عمدتا از وجوه عمومی اخذ اگرچه تصور میشود که این اموال صاحب ندارند، اما حقیت این است که اموال عمومی، مالکی دارد و آن احاد ملت هستند.
این کارشناس گفت: در برخی از کشورها مثل شیلی اطلاعات برخی از بنگاههای مالی روزانه منتشر می شود در حالی که ما صورت حساب مالی صندوق بازنشستگی را هم نداریم، ما بنگاههای اقتصادی زیادی در کشور داریم که عملا نظارتی روی آنها نیست.
او افزود: از مشکلات بسیاری از نهادهای عمومی ما این است که اطلاعات مالی شفافی ندارند لذا سرمایه گذار خارجی رغبتی برای سرمایه گذاری روی آن ندارد.
تعداد کمی از شرکتها اطلاعات مالیشان را افشا کردند
در ادامه برنامه شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سازمان بورس بنا بر تکلیف قانونی اقداماتی را در سیستم کدال در جهت افشای صورتهای مالی انجام داده است.
رئیس سازمان بورس افزود: حدود ۲۵ تا ۳۰ شرکت اسناد مالی خود را افشا کرده، شهرداری ها هنوز جواب مکاتبات ما را در خصوص شفاف سازی مالی نداده اند، تعداد آن شرکت هایی که اطلاعات مالی خود را افشا نکرده اند بسیار بیشتر از آنهایی است که همکاری کرده اند.
محمدی با بیان این که از یک سال گذشته پیگیر افشای اطلاعات مالی بنگاههای اقتصادی بودهاند افزود: ۷۰۰ شرکت در بورس پذیرفته شده که همه آنها اطلاعات مالی شان را ارائه کردهاند و طبق قوانین سازمان بورس ملزم هستند اطلاعات مالی شان را به روز منتشر کنند.
دیدگاهتان را بنویسید