به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، در جریان معاملات دومین ماه زمستان امسال در مجموع ۷ هزار و ۳۴۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش ارزش ۴۳ هزار و ۴۶۲ میلیارد ریال در ۹۶۱ هزار نوبت دادوستد شد که به ترتیب ۳۱ درصد رشد، ۳۴ درصد افت و ۶۴ درصد رشد را نسبت به بهمنماه ۹۵ نشان میدهد.
بازار اول و پایه فرابورس نیز در این مدت به ترتیب با ۱۰۶ و ۱۴ درصد رشد معاملات همراه شد و این در حالی است که ارزش معاملاتی در بازارهای دوم فرابورس، SME و ابزارهای نوین مالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۳۱، ۲۰ و ۴۳ درصد کاهش یافته است.
بدین ترتیب معاملهگران در بازار اول فرابورس ایران شاهد دست به دست شدن بیش از یک هزار میلیون سهم به ارزش افزود بر دو هزار میلیارد ریال و در بازار شرکتهای کوچک و متوسط شاهد مبادله ۱۵ میلیون سهم به ارزش ۴۶ میلیارد ریال بودند و در بازار دوم فرابورس هم که سهم ۴۰ درصدی از ارزش کل بازارهای فرابورس را در اختیار دارد، در ماه گذشته یک هزار و ۷۵۵ میلیون سهم دست به دست شد که ارزش نزدیک به ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی را به دنبال داشت.
همچنین معاملهگران سهام در سه تابلو مبادلاتی بازار پایه نیز در بهمن ماه امسال ۴ هزار و ۲۰۰ سهم به ارزش ۵ هزار و ۶۲۲ میلیارد ریال را معامله کردند که تابلو «پایه ب» با میزبانی از مبادله ۳ هزار و ۳۸۷ میلیون سهم به ارزش ۴ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال، بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در این بازار به خود اختصاص داد.
این در حالی است که به طور میانگین در ۲۱ روز کاری بهمنماه، روزانه ۳۵۰ میلیون ورقه به ارزش بالغ بر دو هزار میلیارد ریال میان معاملهگران بازارهای فرابورس دست به دست شده است.
شاخص کل فرابورس ایران نیز در بهمنماه امسال فرازوفرودهای زیادی را تجربه کرد که در مجموع نسبت به نخستین ماه زمستان سال جاری ۱.۴ درصد افزایش یافت و با قرارگیری در ارتفاع ۱۰۹۸ واحدی بازدهی خود را از آغاز سال به ۲۵.۵ درصد رساند.
این گزارش میافزاید: مبادلات اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی نیز در ماه گذشته به نقلوانتقال ۳۲۷ میلیون ورقه به ارزش ۲۸ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال منتهی شد که بیشترین ارزش مبادلاتی در این بازار در اختیار اوراق بدهی قرار داشت؛ بهگونهای که در ۲۱ روز مبادلاتی بهمنماه ۲۷ هزار ورقه بدهی به ارزش نزدیک به ۲۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تغییر مالکیت یافت.
افزون بر این مبادلات اوراق تسهیلات مسکن نیز در بهمنماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۴ و ۲۰ درصدی در حجم و ارزش همراه بود که بر این اساس یک میلیون و ۷۰۰ هزار ورقه تسهیلات مسکن به ارزش یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال دست به دست شد.
منبع:تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید