به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، ماجرا چندان پیچیده نیست، دریافت مالیات ارزش افزوده از صنعت بیمه از آن مالیاتهایی است که نه از درآمد شرکتهای بیمهای میکاهد و نه به کیفیت خدمات آنها میافزاید، مالیاتی است از جنس تورم که از جیب مصرفکنندگان صنعت بیمه به حساب دولت میرود. کارشناسان امور بیمه و امور مالیاتی میگویند، بهتر است دولت در بخش مالیات ارزش افزوده، از کسب درآمد از صنعت بیمه صرفنظر کند تا به افزایش ضریب نفوذ بیمه که در ایران وضعیت مناسبی ندارد، کمک کند. ظاهرا مجلس با حذف مالیات ارزش افزوده بیمه عمر شخص ثالث و درمان موافقت خواهد کرد، ولی کل بخشهای صنعت بیمه معاف از مالیات ارزش افزوده نخواهد شد.
غلامحسین دوانی، کارشناس امور مالی و مالیاتی به خبرگزاری بیمه گفته است: «اگر مجلس در راستای حذف مالیات ارزش افزوده صنعت بیمه اقدام کند(البته نه به صورت معافیت بلکه به صورت مشمول با نرخ صفر) به افزایش ضریب نفوذ بیمه کمک شایانی میشود.»
موضوع حذف مالیات ارزش افزوده از صنعت بیمه مورد تاکید شرکتهای بیمه هم هست. شرکتهای بیمه میگویند گرچه در این جریان پولی از جیب شرکتهای بیمه نمیرود و تاثیری در سود و زیان شرکتهای بیمه ندارد ولی در کاهش اقبال مصرفکننده از بیمه موثر است.
بعد این زمینهچینی، «ایسنا» به سراغ مصاحبهکننده اصلی که ذینفع لغو حذف مالیات ارزش افزوده هم است میرود. رسول تاجدار، مدیر عامل بیمه البرز، شرکت بیمهای که به زودی بخشی از سهمش روی میز واگذاری میرود، میگوید: «هزینه مالیات ارزش افزوده بیمه توسط شرکتهای بیمه تامین نمیشود. بلکه مصرفکنندگان هستند که هزینههای آن را تامین میکنند یعنی کسانی که بیمهنامه خودرو، آتشسوزی، مسئولیت و… میخرند. این هزینه در نهایت منجر به افزایش هزینه سبد خانوار میشود.»
وی ادامه میدهد: «با این حال ما شرکتهای بیمه به دنبال آن هستیم که مالیات ارزش افزوده کاهش پیدا کند به این علت که میخواهیم با کاهش بهای تمام شده بیمه در سبد کالاهای خانوار باعث افزایش تقاضا شویم و همین هزینه کسر شده صرف بیمهنامه دیگری مانند آتشسوزی و… شود.»
مدیرعامل بیمه البرز در ادامه سخنانش بیان کرد: در تمام دنیا اصولا مالیات بر مصرف را اغلب برای کالاهای لوکس و پرخطر و مضر افزایش میدهند و نه بر کالاهایی که دولت در نهادهای ذیربط مثل بیمه مرکزی و سایر شرکتهای بیمه تمام انرژی خود را میگذارد که این خدمات و کالا به سبد خانوار اضافه شود. در نظر داشته باشید که کالای بیمه در ایران بسیار ضروری است و فرهنگ آن هم در ایران بسیار پایین است. حوادثی که در کشور اتفاق افتاد مثل پلاسکو، زلزله کرمانشاه و… نشان میدهد که ضریب پوشش خسارتهای همگانی ما زیر ۳۰ درصد و حتی در بعضی مواقع زیر ۲۰ درصد است. یعنی اگر اتفاقی بیفتد بیش از ۸۰ درصد فاقد بیمه هستند. بنابراین در این شرایط به اعتقاد ما حذف مالیات ارزش افزوده مساعدتی است به خانوادهها که بتوانند خدمات بیشتری از بیمه دریافت کرده و بیمهنامههای بیشتری بخرند.» تاجدار نتیجهگیری میکند: «مالیات ارزش افزوده اثر سود و زیانی بر شرکتهای بیمه ندارد.»
به گزارش خبرنگار «سهامدار»، اگرچه دریافت مالیات ارزش افزوده به صورت مستقیم روی صورتهای مالی شرکتهای بیمهای اثر مستقیم از نظر حسابداری ندارد، اما از منظر اقتصادی و هزینهفرصت شرکتها به منظور افزایش فروش و گردش مالی، میتواند بسیار موثر باشد و فروش آنها را افزایش دهد. تجربههای متعدد نشان میدهد که این خواسته صنفی باید از طریق سندیکای این صنعت به صورت جدی دنبال شود، چون زیان حاصل و عدم نفع آن به کل صنعت برمیگردد.
هفته نامه سهامدار
دیدگاهتان را بنویسید