به بگزارش پایگاه خبری بااقتصاد، این پایگاه خبری در گزارش خود آورده است: در نشستی که طی روزهای گذشته میان طرفهای آمریکایی و عراقی به طور کاملا محرمانه برگزار شد، گفته شد که واشنگتن “اصولا” برای گفتوگو درباره خروج آمادگی دارد.
یک نماینده ارتش آمریکا به عراقیهای حاضر در جلسه تاکید کرد، ایالات متحده برای خروج از مواضعی در عراق از جمله پایگاه هوایی بلد که ۸۰ کیلومتری شمال بغداد است و محل حضور مربیان و پیمانکاران آمریکایی به شمار میرود، آمادگی دارد.
به عراقیها همچنین گفته شد، واشنگتن حتی میتواند کاهش حضورش در بغداد را هم بررسی کند.
نماینده ارتش آمریکا به همتایان عراقی خود گفت “ما آماده خروج از برخی از مناطق با جمعیت اکثرا شیعه هستیم، مثل پایگاه بلد. شاید ما بتوانیم حضومان را در بغداد کاهش بدهیم.” و با این جملات عراقیها دریافتند که حضور آمریکا در پایتخت عراق میتواند به حفاظت از سفارتش و این فرودگاه کاهش یابد.
با این حال طرف آمریکایی به طور قاطع خروج از پایگاه عین الاسد، بزرگترین پایگاه هوایی در عراق و خاورمیانه را رد کرد. برای طرف آمریکایی، پایگاه عین الاسد “خط قرمز” است. نماینده ارتش آمریکا به عراقیها گفت: نمیتوانیم صحبت از خروج از این پایگاه را آغاز کنیم. خروج امکان ندارد.
این پایگاه که در استان الانبار واقع شده همان پایگاهی است که ایران ماه گذشته آن را هدف حملات موشکی قرار داد.
براساس اطلاعات دریافتی پایگاه میدل ایست آی (Middle East Eye)، این نشست به دلیل حساسیت بالا در شهر امان در سکونتگاه شخصی سفیر کانادا در اردن برگزار شد. از جمله مقامهای حاضر در این جلسه، یک نماینده ارتش آمریکا، یک مقام ناتو و یک مشاور امنیتی ارشد عراق بود.
پارلمان عراق ماه ژانویه با صدور قطعنامهای رای به خروج نیروهای خارجی از این کشور داد. این قطعنامه در درجه نخست متوجه ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی مستقر در عراق است. طبق این قطعنامه، ماموریت ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا باید پایان پذیرد. این تصمیم به این معناست که دولت عراق بایستی درخواست پیشین خود از جامعه بینالمللی به منظور همکاری در مبارزه علیه داعش را پس بگیرد.
بنا به قطعنامه پارلمان عراق، نیروهای آمریکایی و دیگر کشورها در ائتلاف بینالمللی مجبور به ترک عراق هستند. این قطعنامه استفاده نیروهای خارجی از حریم زمینی، هوایی و دریایی عراق را به هر دلیل ممنوع کرده است. استفاده از سلاح نیز تنها در اختیار دولت خواهد بود. نمایندگان عراق به خروج فوری نیروهای بینالمللی رای دادند./ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید