×

جزییات FATF / چه تصمیمی برای ایران گرفته می‌شود؟

  • کد نوشته: 178831
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
  • ۰
  • همزمان با نزدیک شدن ایران به پایان مهلت تصویب FATF ، نشست FATF از امروز در پاریس برگزار می‌شود و آنها درباره پرونده ایران تصمیم‌گیری می‌کنند.

    جزییات FATF / چه تصمیمی برای ایران گرفته می‌شود؟
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، همزمان با نزدیک شدن ایران به پایان مهلت تصویب FATF ، نشست FATF از امروز در پاریس برگزار می‌شود و آنها درباره پرونده ایران تصمیم‌گیری می‌کنند. 


    گفتنی است مهلت ایران برای تصویب لوایح چهارگانه آخر بهمن‌ماه امسال به پایان می‌رسد.در صورت آنکه ایران نپذیرد به دو کنوانسیون CFT و پالرمو بپیوندد اقدامات تقابلی علیه ایران باز خواهد گشت. 


    در نشست FATF که از روز گذشته در پاریس آغاز شده است و تا روز دوم اسفندماه ادامه خواهد داشت بیش از ۸۰۰ نماینده از ۲۰۵ کشور جهان و سازمان‌های بین‌‌المللی نظیر صندوق بین‌المللی پول، سازمان ملل و بانک جهانی حضور دارند. 


     حائز اهمیت است دولت لوایح مربوط به پیوستن به این دو کنوانسیون را به مجلس ارائه نمود اما دو لایحه مذکور به دلیل اختلاف مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و مجمع در مهات تعیین شده تصمیم‌گیری نکرد. بدین ترتیب تکلیف این دو لایحه علی رغم نزدیکی به پایان مهلت هنوز مشخص نشده است. 


    در نشست قبلی، بیانیه صادر شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی درباره ایران به صراحت تاکید کرده بود اگر جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو و تامین مالی تروریسم ملحق نشود تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران برداشته خواهد شد.


    اقدامات متقابل که گروه ویژه اقدام مالی خواستار انجام است، چیست؟ 


    ۱- ملزم کردن موسسات مالی برای ایجاد یک رویکرد شناسایی مضاعف.


    ۲- ایجاد مکانیزم‌های گزارش‌دهی مضاعف یا گزارش منظم معاملات مالی.


    ۳- امتناع از تاسیس شرکت‌های تابعه یا شعب یا دفاتر نمایندگی‌های موسسات مالی در کشورهایی که سیستم‌های کافی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نداشته باشد.


    ۴- منع موسسه‌های مالی از ایجاد شعبه یا دفاتر نمایندگی در کشورهای تحت اقدام متقابل


     ۵- محدود کردن روابط تجاری یا معاملات مالی با کشورهای تحت اقدام متقابل و اشخاص حاضر در آن کشورها.


    ۶- منع اتکای موسسات مالی به اشخاص ثالث مستقر در کشور مربوطه(تحت اقدام متقابل) و اشخاص ثالث در این کشور نیز باید تحت دقت ویژه قرار گیرند.


    ۷-ملزم کردن موسسات مالی برای بررسی و اصلاح یا در صورت لزوم خاتمه روابط کارگزاری با موسسات مالی کشور تحت اقدام متقابل.


    ۸-افزایش بازبینی، نظارت و الزام به ارزیابی حسابرس مستقل برای شعب و شرکت‌های تابعه موسسه‌های مالی که در کشورهای تحت اقدام متقابل قرار دارند.


    ۹-نیاز به افزایش الزامات حسابرسی مستقل برای گروه‌های مالی با توجه به هریک از شعب و شرکت‌های تابعه آنها در کشور مورد نظر.


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *