به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد ورود مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به داکار، دومین دیدار یک وزیر امور خارجه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آفریقای سیاه است.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه سابق ترامپ پس از سفرش به این منطقه در مارس ۲۰۱۸ برکنار شد.
پامپئو طی این سفر دیدار از آنگولا و اتیوپی را نیز در برنامه دارد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، او در سنگال با رهبران تجاری دیدار کرد و پنج پروژه را اعلام کرد که شرکتهای آمریکایی در آنها مشارکت خواهند داشت و یکی از آنها ساخت آزادراهی تازه به طول حدود ۱۶۰ کیلومتر است.
پامپئو در حالی که در کنار وزیر اقتصاد سنگال ایستاده بود، اظهار کرد، هدف این سفر “تجلیل از دستاوردهای بزرگ دو کشور و به طور خاص بین بخشهای خصوصی دو کشور است”.
آمریکا در زمینه ایجاد روابط تجاری با کشورهای آفریقایی از چین بسیار عقب مانده و چین بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری این قاره بوده است.
این در حالی است که تعامل آمریکا با بسیاری از کشورهای آفریقایی به طور عمده در زمینه کمکهای بشر دوستانه و همکاری در زمینه مسائل امنیتی بوده است.
مقامات پنتاگون به کنگره درباره قصدشان برای کاهش حضور ارتش آمریکا در غرب آفریقا اطلاع دادهاند و کنگره خواستار بازنگری پنتاگون در این تصمیم شده است.
پامپئو در داکار به خبرنگاران گفت: مطمئنم هنگامی که بررسیهایمان تکمیل شد، نه تنها با سنگال، بلکه با همه کشورهای این منطقه گفتگویی خواهیم داشت. ما درباره دلیل این اقدام و روش آن صحبت خواهیم کرد و نتیجهای ارائه خواهد شد که برای همه ما کارساز باشد.
وزارت بازرگانی آمریکا امیدوار است که روابط تجاری و سرمایهگذاری با آفریقا را از طریق برنامهای موسوم به “رونق آفریقا” تقویت کند و سفر پامپئو به این قاره نخستین دیدار یک مقام عالی رتبه آمریکایی برای پیشبرد این طرح است. تلاش پامپئو در راستای تقویت شراکت اقتصادی در این منطقه که با محدودیتهای صدور ویزای تازه از سوی دولت ترامپ و خارج کردن نیروهای نظامی از این قاره همراه شده، پرسشهای بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت.
آنگولا و اتیوپی که دیگر مقصدهای پامپئو در سفرش به آفریقا هستند، روابط اقتصادی گستردهای با چین دارند.حدود ۷۰ درصد از بدهی ملی آنگولا به چین است و روابط اتیوپی با چین چنان قوی است که در جریان شیوع کرونا پروازهای این کشور به چین ادامه یافته است./ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید