سلیمانی در گفت وگو با خبرنگار بااقتصاد، تصریح می کند: این یک قیاس مع الفارق، غیر کارشناسی و عامیانه است و تاثیر احتمالی آن بر بازار سهام را می توان فضای روانی حاکم بر جامعه ارزیابی کرد.
وی همچنین تاثیر بازگشت دوباره ایران در لیست سیاه FATF را کوتاه و گذرا ارزیابی و اظهار می کند: زمانی می توانیم در مورد تاثیر یک کنوانسیون جهانی روی یک گروه مشترک بین المللی صحبت کنیم که ارتباطی برقرار باشد. در حالی که نظام بانکی و مالی ایران سال هاست ارتباطی با سیستم های بانکی جهانی ندارد.
این کارشناس و تحلیلگر بورس، می افزاید: بانک های ایرانی حتی پس از برجام نیز نتوانستند به سیستم سوییفت متصل شوند و مبادلات مالی شان را کمابیش، به روش سنتی ادامه دادند با این تفاوت که کمی تسهیل ایجاد شد.
وی با اشاره به انتشار صورت های مالی شرکت های صادراتی در زمان تحریم، می گوید: صورت های مالی شرکت های صادراتی نیز نشان می دهد که بیشترین مبادلات ارزی با شرکت هایی انجام می شود که اصطلاحا کاغذی و پی پر هستند و هیچ گونه مبادلاتی بجز کالاهای ایرانی به مقاصد صادراتی شرکت ها ندارند و به نظام اقتصادی آمریکا و اروپا وابسته نیستند.
به گفته سلیمانی، صحبت های اخیر همتی، رییس کل بانک مرکزی مبنی بر تحریم ناپذیری صادرات ایران در همین راستاست. با این تفاسیر، چه در لیست سیاه FATF باشیم یا نباشیم تاثیر چندانی بر وضعیت بازار و صادرات ما ندارد و تنها به دولت برای تامین ارز فشار وارد می کند.
وی می افزاید: البته بخشی از این فشارها به شرکت های صادرات محور نیز وارد می شود که با افزایش نرخ دلار، جبران خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید