×

سهامداران عمده دغدغه از دست دادن کرسی هیات‌مدیره نداشته باشند و به عرضه اولیه دوباره رضایت دهند/ افزایش سرمایه سرلوحه برنامه شرکت‌ها شود

  • کد نوشته: 180292
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۸
  • ۰
  • نایب‌رییس و معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران بورس اوراق بهادار، از سهامداران عمده خواست، با توجه به ورود نقدینگی به بازار سهام، از این فرصت برای افزایش توانمندی شرکت‌ها استفاده کنند و افزایش سرمایه را سرلوحه برنامه‌های‌شان قرار دهند. همچنین برای افزایش سهام شناور، دغدغه کسب کرسی در هیات مدیره شرکت‌ها را نداشته باشند.

    سهامداران عمده دغدغه از دست دادن کرسی هیات‌مدیره نداشته باشند و به عرضه اولیه دوباره رضایت دهند/ افزایش سرمایه سرلوحه برنامه شرکت‌ها شود
  • به گزارش خبرنگار بااقتصاد، دکتر حسن امیری، در آیین رونمایی نمادین از مکانیسم فروش تعهدی در بورس تهران، تصریح کرد: تداوم سودآوری از راه افزایش سرمایه به‌دست می‌آید که در بازار سهام از اهمیت زیادی دارد و فرصت موجود بازار و تزریق نقدینگی و امکانات بازار ثانویه، به بازار اولیه کمک می‌کند.


    وی از سهامداران عمده خواست تا تعهدات قبلی را اجرا کنند و گفت: سهامداران عمده سهام شناور شرکت‌ها را به حد لازم برسانند و در این فرصت به‌دست آمده عرضه اولیه مجدد داشته باشند. عرضه اولیه با روش بوک بیلدینگ (ثبت سفارش)، دغدغه سهامداران عمده را برای کسب کرسی هیات مدیره شرکت‌ها از بین می‌برد.


    نایب رییس بورس اظهار امیدواری کرد که با همکاری نهادهای سرمایه، اقتصادی و مالی، بازار سرمایه بتواند اقتصاد کشور را ارتقا دهد و افزود: سازمان بورس همواره بر دو موضوع مهم؛ شفافیت و نقدشوندگی تاکید داشته و در زمینه شفافیت اقدامات مناسبی انجام داده و همراهی و همکاری ناشران نیز در این زمینه خوب بوده است. امیری ادامه داد: طبق نتیجه آخرین پایش و رصدهای سازمان بورس، شرکت‌ها بهتر از گذشته گزارش‌ها را منتشر و اطلاع‌رسانی می‌کنند و شاخص مربوط به تاخیر و یا ندادن اصلاعات از سوی شرکت‌ها بهتر شده و به کمتر از یک روز تاخیر رسیده است که تاثیر مطلوبی روی بازار سرمایه دارد.


    به گفته معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران بورس، هرچند که برای شفافیت حد و مرزی وجود ندارد اما ارایه اطلاعات از سوی شرکت‌ها در وضعیت مناسبی قرار دارد. وی تصریح کرد: تنها در بخش کیفیت و میزان دقت گزارش‌ها باید تمرکز کنیم و این مهم را در سال آینده انجام خواهیم داد. شرکت‌ها در سال آینده باید کیفیت اطلاعات و دقت در گزارش عملکردها را بالا ببرند.


    وی با اشاره به نقدشوندگی سهام، گفت: در دو سال گذشته تغییرات خوبی حاصل شد و روند باز و بسته شدن نمادها خوب بوده است و دیگر شاهد توقف‌های طولانی در نمادها نبوده‌ایم.


    امیری اظهار کرد: وجود ابزارهای مختلف مانند فروش تعهدی به نقدشوندگی سهام کمک می‌کند و اجرای این سازوکار در شرایط کنونی بازار و برای چند نماد محدود، بیشتر برای آشنایی فعالان بازار سرمایه از ابزارهای نوین مالی است که به صورت آزمایشی و محدود در چند نماد عملیاتی می‌شود.


    نایب رییس بورس، هدف از ایجاد محدودیت در تعداد نمادها و اجرای آزمایشی مکانیسم فروش تعهدی را رفع ایراد و اشکال‌های موجود دانست و گفت: در گام بعدی، این ابزار را به سایر نمادها تسری و توسعه می‌دهیم.


    وی همچنین از کمیته فقهی سازمان بورس برای مدل‌سازی فروش استقراضی و تغییر آن به مکانیسم فروش تعهدی قدردانی و تصریح کرد: تمامی ارکان و سازمان‌های بورس و فعالان بازار و oms ها نقش اصلی و مهمی در عملیاتی شدن این ابزار و معرفی آن به بازار سرمایه داشته‌اند.


    نایب رییس بورس همچنین چند توصیه به سهامداران تازه‌وارد کرد و از آنها خواست باتوجه به شرایط کنونی بازار، بدون تحلیل اقدام به معامله نکنند و افزود: سازوکار بازار سرمایه کاملا متفاوت است و سهامداران کم‌دانش بورسی، با کمک کارگزاری‌ها و سبدگردان‌ها اقدام به معامله و خرید و فروش سهام کنند.


    امیری تصریح کرد: استراتژی خرید و فروش با توجه به این موارد باید انجام شود؛ به تک‌سهم‌ها اکتفا نکنند و بر اساس شایعات معامله انجام ندهند و تنها مرجع اخبارشان اطلاعات رسمی سایت کدال باشد.


    خبرنگار: مولود غلامی


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *