×

روند حرکتی غول‌های بزرگ خودروسازی در تولید خودروهای برقی چگونه است؟

  • کد نوشته: 18157
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰
  • بسیاری از کشورها نیز برنامه‌هایی را طراحی کرده‌اند تا بتوانند در آینده‌ای نزدیک کلا خودروهای دیزلی را کنار بگذارند و خودروسازان را تشویق کرده‌اند تا روی توسعه خودروهای برقی متمرکز شوند.

    روند حرکتی غول‌های بزرگ خودروسازی در تولید خودروهای برقی چگونه است؟
  • محمد حسن اسدی طاری



    به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، امروزه صنعت خودروهای برقی روز به روز در حال گسترش است، به طوری که بسیاری از کمپانی‌های بزرگ خودروسازی در حال سرمایه‌گذاری بر توسعه و گسترش خودروهای برقی هستند. بسیاری از کشورها نیز برنامه‌هایی را طراحی کرده‌اند تا بتوانند در آینده‌ای نزدیک کلا خودروهای دیزلی را کنار بگذارند و خودروسازان را تشویق کرده‌اند تا روی توسعه خودروهای برقی متمرکز شوند.


    تا سال ۲۰۱۵ ایالات متحده آمریکا، بزرگ‌ترین سهم خودروهای برقی در جهان را دارا بود، اما در سال ۲۰۱۶ این چین بود که توانست جای ایالات متحده را بگیرد که حدود یک سوم سهم خودروهای برقی در جهان را به خود اختصاص داد. در برقی کردن صنعت حمل و نقل کشور، چین با بیش از ۲۰۰ میلیون موتورسیکلت برقی، سه تا چهار میلیون وسیله نقلیه الکتریکی با سرعت پایین و بیش از ۳۰۰ هزار اتوبوس برقی بزرگ‌ترین کشور در جهان به شمار می‌رود.


    در همین حال که تعداد خودروهای الکتریکی در خیابان‌ها در حال افزایش هستند زیرساخت‌های مربوط به شارژ این خودرو‌ها نیز در حال توسعه است. در سال ۲۰۱۶ نرخ رشد سالانه ایستگاه‌های شارژ حدود ۷۲ درصد بوده و این در حالی است که تعداد خودروهای الکتریکی حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است که نشان از سبقت گرفتن رشد ایستگاه‌های شارژ خودرو‌های برقی برای مطابقت با پیشرفت صنعت خودروهای برقی در سراسر جهان است.


    در سال ۲۰۱۷ نیز شاهد رشد روزافزون خودروهای برقی در جهان هستیم. در گزارشی که بخش مالی آژانس خبری بلومبرگ منتشر کرده است، فروش خودروهای مبتنی بر باتری‌های الکتریکی و نیز هیبریدی از ۲۸۷ هزار واحد در سه ماهه سوم منتهی به سپتامبر گذشته‌، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۶۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد و نسبت به سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ نیز ۲۳ درصد بالاتر است.


    چین رهبر خودروهای برقی جهان


    سوالی که مطرح می‌شود این است که دلیل رشد فزاینده مصرف خودروهای برقی چیست؟ بدون تردید عامل اصلی افزایش مصرف خودروهای برقی در جهان کشور چین است. طبق این گزارش، بیش از نیمی از بازار مصرفی خودروهای برقی در جهان را چین تشکیل می‌دهد و به همین دلیل یک هدف جذاب برای غول‌های بزرگ صنعت خودروسازی محسوب می‌شود که قصد دارند روی توسعه خودروهای برقی متمرکز شوند. «آلکساندرا داناوان» یکی از نویسندگان این گزارش و نیز تحلیلگر حمل و نقل پیشرفته در موسسه BNEF عنوان می‌کند که «دولت چین بر گسترش سرمایه‌گذاری در تولید خودروهای برقی متمرکز شده است». داناوان همچنین در ادامه می‌گوید که دلیل اصلی این امر افزایش روزافزون آلودگی شهرهای چین است و دلیل دوم آن نیز ایجاد تولیدکنندگان قدرتمند داخلی در راستای رقابت در بازارهای بین‌المللی است.


    ورود غول‌های دیگر صنعت خودروسازی به تولید خودروهای برقی


    در سال ۲۰۱۷ بسیاری از خودروسازان پیشرفته مانند «جگوار» ‌و «ولوو» اعلام کردند که در چند سال آینده نسخه‌های خود از خودروهای برقی را وارد بازار خواهند کرد. بسیاری از دولت‌ها نیز در همین راستا اعلام کردند که قصد دارند روی یک حمل و نقل پاک سرمایه‌گذاری کنند و مهلتی را برای از رده خارج کردن خودروهای دیزلی اعلام کردند. به عنوان مثال فرانسه و بریتانیا گفتند که تا سال ۲۰۴۰ فروش هرگونه خودروهای بنزینی و دیزلی جدید را در بازار ممنوع اعلام می‌کنند و این در حالی است که هلند عنوان کرده است که تا سال ۲۰۳۰ دیگر از فروش این گونه خودروها در کشور ممانعت به عمل می‌آورد. چین – بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان – نیز ممنوعیت‌های خود را اعلام کرده است و حتی ایالت کالیفرنیا نیز به دنبال این کشورها چنین سیاست‌هایی را وضع کرده است.


    اروپا بعد از چین با ۲۴ درصد از سهم کل بازار خودروهای برقی، دومین بازار پر‌مصرف این خودروها را تشکیل می‌دهد و بعد از آن آمریکای شمالی قرار دارد. افزایش سهم خودروهای برقی در جهان توسط دولت چین نیز تشویق می‌شود و معافیت‌های مالیاتی زیادی را در این راستا اجرا کرده است. داناوان می‌گوید: «کمک‌ها و مشوق‌های دولتی می‌تواند قیمت خودرو را ۴۰ درصد ارزان‌تر از قیمت کنونی خودروها کند.»‌


    محرک‌های تشویقی دولت چین برای تولید خودروهای برقی


    اداره تامین مالی چین گفته است که محرک‌های دولتی برای خودروهای برقی که بتوانند ۴۰۰ کیلومتر را تنها با یک بار شارژ کردن بپیمایند حدود ۵۰ هزار یوآن معادل ۷۹۰۰ دلار خواهد بود که پیش از این رقم ۴۴ هزار یوآن بود. در همان حال، خودروهای برقی برای اینکه بتوانند از محرک‌های تشویقی دولت چین بهره ببرند باید بتوانند در یک بار شارژ شدن حداقل ۱۵۰ کیلومتر را بپیمایند که این مسافت پیش از این ۱۰۰ کیلومتر بود.


    این محرک‌های تشویقی دولت چین هزینه تولید این خودروها را ارزان می‌کند و به همین دلیل ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده می‌رسد و با این انگیزه‌ها چین می‌تواند ایالات متحده را که بزرگ‌ترین بازار مصرف خودروهای برقی در جهان در سال ۲۰۱۵ بود پشت سر بگذارد. همچنین بلومبرگ گزارش داده است که دولت چین به ایالت‌ها اجازه داده است که برای افزایش تقاضای خودروهای برقی در کشور محرک‌های خاص خودشان را نیز به اجرا بگذارند.


    سرمایه‌گذاری خوروسازان بزرگ دنیا در خودروهای برقی


    به دنبال اعلام سیاست‌گذاری دولت‌ها مبنی بر کنار گذاشتن خودروهای دیزلی و جایگزینی آنها با خودروهایی که از انرژی پاک استفاده می‌کنند، اکنون غول‌های بزرگ خودروسازی نیز به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری و توسعه خودروهای برقی برای رقابتی کردن بازار فروش خودروهای خود هستند. 


    تسلا


    تسلا در واقع معروف‌ترین کمپانی تولید خودروهای برقی در جهان شناخته می‌شود که در سال ۲۰۰۳ تاسیس شده است. این شرکت برای اولین باز تولید انبوه جدیدترین خودروی خود یعنی «مدل ۳» را آغاز کرده است که چالش عمده‌ای برای این شرکت محسوب می‌شود. معروفیت تسلا از این جهت است که فلسفه وجودی‌اش در واقع ساخت خودروهایی است که در راستای محیط زیست و انرژی پاک حرکت کند و تمامی خودروسازانی که قصد ورود به ساخت خودروی برقی دارند مهم‌ترین رقیب آنها «تسلا» است. ‌مهم‌ترین رقیب «تسلا» در ساخت خودروهای برقی «جنرال موتورز» است که خودروساز شماره یک در ایالات متحده محسوب می‌شود. اما این دو خودروساز در حالی با هم رقابت می‌کنند که تسلا تنها یک کارخانه دارد و ۳۳ هزار پرسنل و رکورد تولید آن ۱۰۰ هزار خودرو در سال ۲۰۱۷ است. اما جنرال موتورز دارای چندین کارخانه با ۲۰۰ هزار پرسنل است که میلیون‌ها وسیله نقلیه در سال تولید می‌کند.


    درآوریل ۲۰۱۷ تسلا توانست جنرال موتورز را به لحاظ ارزشی پشت سر بگذارد و آن را تبدیل به بزرگ‌ترین کمپانی خودروسازی در ایالات متحده کند. با اینکه تسلا در سال ۲۰۱۶ حدود ۷۷۳ میلیون دلار زیان کرد اما سرمایه‌گذاران همچنان به این کمپانی اعتماد دارند و در آن سرمایه‌گذاری کردند چرا که آنها بر این عقیده هستند آینده از آن تسلا است. این رقابت در حالی است که تسلا توانایی تولید حدود ۸۰ هزار خودرو را در سال دارد در حالی که جنرال موتورز حدود ۱۰ میلیون وسیله نقلیه را در سال ۲۰۱۶ تولید کرده است.


    جنرال موتورز


    در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۷ «ماری بارا» رئیس هیات مدیره «جنرال موتورز» از سیاست‌های این غول بزرگ خودروسازی پرده‌برداری کرد. او در برابر سرمایه‌گذاران اعلام کرد که این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۱ خانواده جدیدی از خودروهای برقی را وارد بازار کند که هزینه تولید آنها بسیار پایین و سودآوری این کمپانی شماره یک در ایالات متحده را افزایش خواهد داد. رئیس هیات‌مدیره جنرال موتورز یکی از اهداف خود را رقابت با «تسلا» عنوان کرد چرا که این دو خودروساز همیشه در رقابت با یکدیگر قرار دارند و در مقاطعی از سال جنرال موتورز عرصه را به تسلا واگذار کرد اما بعد از مدتی جایگاه خود را به عنوان خودروساز شماره یک ایالات متحده پس گرفت. تسلا در نوامبر ۲۰۱۷ زیان بزرگی را متحمل شد چرا که تولید انبوه جدیدترین مدل خودروی برقی این شرکت یعنی «مدل ۳» بسیار برای این شرکت پر هزینه بوده است.   


    فولکس واگن


    اول دسامبر ۲۰۱۷ نیز شرکت خودروسازی آلمانی «فولکس واگن» طرح خود را مبنی بر تولید خودروهای برقی اعلام کرد. «هربرت دیس» رئیس بخش برندینگ «فولکس واگن» در یک کنفرانس خبری اعلام کرد اگر چه تاکنون به صورت رسمی اعلام نکرده‌ایم اما به احتمال زیاد ساخت خودروهای برقی در ایالات متحده را تا سال ۲۰۲۳ آغاز خواهیم کرد و «چاتانوگا» مکان تولید این خودروها خواهد بود. «چاتانوگا» در و‌اقع مکان قرارگیری تاسیسات شرکت «فولکس واگن» در ایالات متحده است که با هدف مدیریت فروش خودرو در آمریکای شمالی ایجاد شده است.


    این سخنان «هربرت دیس» در حالی ایراد شد که در ماه نوامبر هیات‌مدیره «فولکس واگن» تصویب کرد‌ مبلغی معادل ۳۴ میلیارد یورو (۴۱ میلیارد دلار) در پنج سال آینده یعنی تا سال ۲۰۲۵ برای توسعه و گسترش خودروهای برقی سرمایه‌گذاری کند. هدف بلندپروازانه «فولکس واگن» این است که تا سال ۲۰۲۵‌ بتواند بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای برقی در جهان بشود و هدفش را تولید یک میلیون خودرو در سال ۲۰۲۵ طراحی کرده است. این شرکت همچنین مالک شرکت‌هایی از قبیل «آئودی»، «پورشه»، «بنتلی» و «اسکودا» نیز هست.


    خودروسازهای بزرگ دیگر نیز روز به روز در حال سرمایه‌گذاری و تحقیق و توسعه در تولید خودروهای برقی هستند و آنها هم تاکنون توانسته‌اند اگر چه نه به صورت انبوه ولی از بعضی خودروهای برقی خود رونمایی کنند. از جمله این شرکت‌ها «نیسان»، «بی‌ام‌و»، «سوبارو»، «فورد موتورز»، «ولوو»‌ و «هیوندای» هستند که در راستای سیاست‌گذاری جهانی برای انرژی پاک و برای رقابتی ماندن با سایر رقبا وارد بازار تولید خودروهای برقی شده‌اند و قصد دارند که در آینده نه چندان دور محصولات خود را به تولید انبوه برسانند


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *