به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، محمد حسن طالبیان، که در آیین افتتاح نمایشگاه “لوور در تهران” در موزه ملی ایران، سخن میگفت، محور این رفتار نوین جهانی را تعامل، همگرایی و بهنوعی همراهی با یکدیگر دانست و اظهار کرد: اگر همکاریهای بین کشورها از دریچه فرهنگ صورت گیرد، پایدارتر خواهد بود.
او تاریخ باستانشناسی و موزهداری نوین ایران را حکایت از همکاریهای جهانی با کشورهای مختلف دانست و افزود: نخستین پژوهشهای باستانشناسی در محوطههای بسیار مهم ایران تاریخی نشان از ارتباطی طولانی و فرهنگی بین ایران و اروپا ازجمله فرانسه دارد.
وی بابیان اینکه امروز از ساخت موزه ایران باستان بهدست آندره گدار ۸۰ سال میگذرد، افزود: در این سالگرد امری بیسابقه در شرف تکوین است، به این معنی که همیشه آثار تاریخی ایران برای نمایش به گونههای مختلف به لوور رفته است، اما امروز علاوه بر نمایشگاهها برای اولینبار از لوور آثار تاریخیفرهنگی به موزه ایران باستان منتقل شده است و نمایشی از همنشینی تاریخی نمایندگان فرهنگیهای مختلف از مصر، یونان، رم، بینالنهرین، اروپا تا ایران با بیان ناگفتههای این تمدنها یک فضای گفتمانی موزهای را شکل دادهاند.
او با تاکید بر اینکه برگزاری این نمایشگاه، از منظر میراثفرهنگی جنبههای نمادین مهمی در خود دارد، اظهارکرد: در فرآیند همکاریهای بینالمللی در حوزه میراثفرهنگی و موزه شاهد نقطه عطف مهمی هستیم.
وی با اشاره به برگزاری سه نمایشگاه بین المللی در طول سه سال گذشته تا امروز در موزه ملی ایران، ادامه داد: برگزاری این نمایشگاهها نشاندهنده این است که وارد مرحله جدیدی از همکاریهای جهانی شدهایم و نشان از همطرازی موزه ملی با موزههای جهانی و اعتماد متقابل ایران و کشورهای دیگر دارد.
طالبیان، افتتاح این نمایشگاه را در بین همکاریهای ایران و فرانسه دارای جنبهای نمادین دانست و تاکید کرد: لوور جزو چند موزه معتبر جهانی است، این یعنی مسیر طیشده درست و روبهجلو است، از سوی دیگر حضور مقامات بلند پایه و ارشد کشور فرانسه و ایران در آئین افتتاح این نمایشگاه نیز نشان از اهمیت فرهنگی بین دو کشور و امنیت در ایران دارد.
او وجه نمادین دیگر این اتفاق مهم را وجهه سیاسی و امنیتی آن دانست و گفت: این اتفاق نشان میدهد ایران آمادگی دارد تا در منظومه جهانی حضور فعال، پویا و همطراز با سایر کشورها داشته باشد.
وی برگزاری نمایشگاه “لوور” را همکاری با اتحادیه اروپا از جمله فرانسه دانست و افزود: اگر همکاریهای بین کشورها از دریچه فرهنگ صورت گیرد، این همکاریها پایدارتر خواهند بود. اتکا صرف به همکاریهای سیاسی و اقتصادی همیشه ناپایدار است.
تبادلات فرهنگی بالاتر از موزه لوور در تهران خواهیم داشت
ژان لوک مارتینز، مدیر موزه لوور فرانسه نیز در صحبتهایی از انجام برنامهریزیهایی در سطح بالاتر از نمایشگاه موزه “لوور در تهران” با همکاری طرفِ ایرانی خبر داد و گفت: با تلاشهای زیادی که برای برگزاری این نمایشگاه کشیده شده است، تبادلات فرهنگی در سطحی وسیعتر از نمایشگاه موزه لوور در تهران خواهیم داشت.
نمایشگاه لوور، نتیجه اعتماد موزهها به ایران است
جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران نیز در سخنانی در این ائین با اشاره به همزمانی برگزاری این نمایشگاه با هشتادمین سالگرد افتتاح موزه ایران باستان، بیان کرد: تردیدی نیست که برگزاری نمایشگاه حاصل امنیت پایدار در کشور و نتیجه اعتماد این موزهها به ایران است.
وی با تاکید بر اینکه امروز ملی ایران خاطرات مشترک دو ملت ایران و فرانسه را دوباره زنده میکند، ادامه داد: موزه ملی ایران با برگزاری این نمایشگاه نشان میدهد به تعهد خود مبنی بر معرفی فرهنگ سایر کشورها پایبند است.
او اضافه کرد: ما امروز به آن درجه از استانداردها رسیدهایم که چنین نمایشگاهی را برگزار میکنیم.
در حاشیه؛
آئین افتتاح نمایشگاه «لوور در تهران» در حالی امروز با حضور مقامات ارشد کشور فرانسه یعنی “ژان ایو لو دِریان”، وزیر امور خارجه جمهوری فرانسه،” فرانسوا سِنِمو”، سفیر فرانسه در ایران و ژان لوک مارتینز، رئیس موزه لوور فرانسه در موزه ملی ایران برگزار شد که سخنرانی وزیر امور خارجه و رئیس موزه لوور بدون ترجمه انجام شد.
همچنین در حالی از حدود ۲۲۰ رسانه ایرانی و بینالمللی برای پوشش خبری افتتاح نمایشگاه “لوور در تهران”دعوت شده بود که تعداد مدعوین دعوت شده به این نمایشگاه نیز بسیار زیاد بودند و همه افراد حاضر تمایل به حضور در سالن اصلی برگزاری مراسم داشتند که به دلیل نبود فضای کافی برای نشستن، چندین بار درگیری لفظی و فیزیکی بین مدعوین، حراست و تشریفات مراسم رخ داد.
به دلیل چک نکردن خبرنگاران آفیش شده برای آئین افتتاح، برخی تصویربرداران از رسانههای مختلف که مجوز ورود نداشتند، تلاش داشتند بدون مجوز به سالن افتتاحیه وارد شوند، که همین کار نیز باعث مختل شدن نظرم مراسم شده بود.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید