به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، مسعود رضایی با اشاره به بحران صندوقهای بازنشستگی، در واکنش به تلاش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای واگذاری شرکتهای زیرمجموعه این صندوقها به بخش خصوصی اعلام کرد: متاسفانه تعدادی از صندوقهای ما یا ورشکسته شده یا در شرف ورشکستگی هستند و این درحالی است که پشتوانه سرمایهگذاری این صندوقها همین هلدینگهایی است بخشی از آن زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی افزود: بسیاری از کارخانهها و شرکتهای مختلف همچون کاشیسازی قزوین، نخ ابریشم که برای لاستیکسازی در اهواز و اراک فعالیت میکنند، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و زیانده شدهاند و متاسفانه یکی از مشکلاتی که منجر به وضعیت نابهسامان این شرکتها و کارخانجات شده، به ساختار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازمیگردد.
نفوذ دستهای پشتپرده در مدیریت هلدینگها
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که قدرتهایی پنهان در برخی از این هلدینگها نفوذ کرده و دستهایی پشت پرده فعال هستند که باوجود دریافت حقوقهای کلان، عملاً اقدامی در راستای جلوگیری از ورشکستگی و کمبود سرمایه صندوقها انجام نداده و نمیدهند.
لزوم واگذاری شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار به بخش خصوصی متعهد
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم با تاکید بر لزوم واگذاری اصولی این شرکتها به بخش خصوصی گفت: بسیاری از این شرکتها حتی اگر بدون دریافت یک ریال به بخش خصوصی واگذار شوند، به شرطی که بتوانند کارگرانشان را حفظ کنند و مشکلی بر بحران بیکاری در کشور اضافه نشود، از وضع فعلی بهتر خواهد بود.
او در واکنش به عدم تمایل شرکتهای بخش خصوصی برای خریداری این شرکتها یادآور شد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید به هر نحوی، نسبت به واگذاری این شرکتها به بخش خصوصی واقعی و متعهد اقدام کند و در این مسیر اگر قیمت فروش را پایین بیاورد، اشکالی ندارد. به شرطی که این واگذاریها به بخش خصوصی واقعی که تعهد اخلاقی برای حفظ کارگران و احیای این شرکتها داشته باشند، صورت گیرد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم در عین حال در پاسخ به سوالی درمورد عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واگذاری شرکتهای زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی به بخش خصوصی اعلام کرد: واقعیت این است که تا پیش از این عزم جدی در این واگذاریها ازسوی وزارت تعاون دیده نمیشد و بیشتر بهدنبال اقدامات شعاری بودند.
خریداران شرکتهای واگذاریشده بهسمت فروش مایملاک و تعدیل نیروها نروند
رضایی ادامه داد: با این حال اگر با کسانی که کننده کار باشند وارد مذاکره شده و نسبت به واگذاری این شرکتها به بخش خصوصی واقعی اقدام کنند که امنیت شغلی کارگران تامین شده و احیاناً خریداران بهخاطر فروش مایملک کارخانجات و شرکتها و متعاقباً تعدیل نیروها، این شرکتها را خریداری نکنند، مثمرثمر خواهدبود و این مهم نیز نیازمند نظارت دقیق و جدی از سوی وزارت تعاون است. همچنین باید قیمتها را پایین بیاورند که بخش خصوصی بتواند این شرکتها را خریداری کند و ضمناً برایشان مقرون به صرفه باشد که این شرکتها را حفظ کند.
صندوق بازنشستگی فولاد ورشکسته و بدون متولی است
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به مشکلات عدیده صندوق بازنشستگی فولاد یادآور شد: این صندوق اکنون ورشکسته است و هیچ متولی مشخصی ندارد و دولت مجبور است از منابع مختلف حقوق بازنشستگان این صندوق را تامین کند که مشکل به این دلیل است که تعهد جدی از خریداران سهام دریافت نشده و کارفرما تعهدی نسبت به مجموعه ندارد. بنابر این اگر دیگر واگذاریها نیز با نگاههای خاص باشد، ممکن است مشکلات افزایش یابد.
لزوم بررسی دقیق و کارشناسانه استیضاح وزرا
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس دهم در پاسخ به پرسشی دیگر درمورد پیشبینی خود از سرنوشت استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: تصمیمگیری و اظهارنظر در این رابطه نیازمند بررسیهای دقیق و کارشناسانه است و صرفاً پس از بررسی ابعاد مختلف موضوع میتوان در این رابطه قضاوت و تصمیمگیری کرد.
تصمیمگیری درباره استیضاح وزرا بر اساس خردجمعی فراکسیون امید
رضایی در پایان تصریح کرد: از طرفی ما این موضوع را در فراکسیون امید بررسی خواهیم کرد و پس از بررسی ابعاد مختلف موضوع و مشورت با دیگر همکاران، بر اساس خرد جمعی در فراکسیون تصمیمگیری خواهیم کرد.
منبع: ایلنا
دیدگاهتان را بنویسید