×

امنیت غذایی کشور را هدف قرار داده اند

  • کد نوشته: 19797
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰
  • وزیر جهاد کشاورزی گفت: رسانه های بیگانه مدام مشکلات آب کشور را به تولید غذا توسط کشاورزی نسبت می دهند و امنیت غذایی کشور را هدف قرار داده اند و متاسفانه عده ای در داخل هم با مقصود و نظر و یا ندانسته بر همان طبل می کوبند

    امنیت غذایی کشور را هدف قرار داده اند
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد،  «محمود حجتی» در گردهمایی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان های جهاد کشاورزی استان ها، تامین امنیت غذایی کشور را متکی به تولید داخلی در دولت تدبیر و امید دانست و خواستار سرمایه گذاری و ورود به پروژه های جدید با توجیه اقتصادی و ارزش افزوده در حوزه دام و طیور به منظور افزایش تولید و درآمد ملی شد.

    وی افزود: ورود به بسترهای جدید تولید که توجیه اقتصادی دارد، علاوه بر افزایش تولید ملی موجب اشتغالزایی موثر می شود.

    وی تصریح کرد: اگر تولید شترمرغ، گوزن، آهو و کبک در مناطق مستعد امکانپذیر و اقتصادی است و زمینه های صادراتی آن وجود دارد باید در این زمینه ها سرمایه گذاری کرد.

    وزیر جهاد کشاورزی بر مراقبت های بهداشتی در تولید دام و طیور به ویژه در مناطق مرزی و نقل و انتقالات آن تاکید کرد و گفت: طرح جامع استقرار صنعت طیور کشور در حال طراحی است، زیرا تراکم تولید مرغ تخمگذار در استان های تهران، البرز، قزوین و قم قابل قبول نیست و نباید این صنعت فقط در چند استان متمرکز باشد.

    حجتی در تبیین نقش و اهمیت تولیدات دامی داخلی در اقتصاد ملی، امنیت غذایی و امنیت ذهنی و معیشت خانوارها گفت: این اهمیت ها در زمان های کمبود برای جامعه ملموس است، زیرا زمانی که اعلام می شود سالیانه نزدیک یک میلیون تن تخم مرغ در کشور توسط مرغداران تولید و به مصرف مردم می رسد و بخشی هم صادر می شود، شاید برای آحاد جامعه همه ابعاد این دستاورد مشخص نباشد اما وقتی با کسری ۱۰ هزارتنی آن مواجه می شویم مثل شرایط اخیر که به دلیل شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان حادث شد، تازه متوجه می شویم تولید داخلی چه اهمیتی دارد.

    وی با بیان این که بخش خصوصی با تعرفه پنج درصد تخم مرغ وارد می کند و با قیمت هرکیلو ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان می فروشد و اعلام می کند که صرفه ندارد این در حالی است که تخم مرغ داخلی پیش از این با قیمت هرکیلو ۹ هزارو ۶۰۰ تومان عرضه می شد، همان موقع عده ای اظهار می کردند که قیمت ها به دلیل هزینه تولید داخلی بالاست و اجحاف به مصرف کننده می شود؛ آیا تخم مرغ ۹۶۰۰ تومانی به مصرف کننده فشار وارد می کرد یا تخم مرغ ۱۲۶۰۰ تومانی وارداتی که البته در این شرایط نیز اگر تولید داخلی نباشد وضع به مراتب بدتر می شود.



    وی با بیان اینکه در دنیا سرمایه گذاری های زیادی در حوزه تحقیقات کشاورزی انجام می شود، گفت: ما باید در تعامل با دنیا باشیم، زیرا کشورهایی که درهایشان را به روی دنیا بستند عقب ماندند و از این رو ما باید ژن، نژاد و بذرهای جدید را در کنار ارقام داخلی استفاده کنیم.

    حجتی افزود: ورود سرمایه و دانش در صنعت دامپروری در بخش کشاورزی نسبت به سایر زیربخش ها ظهور و ورود بیشتری دارد و کارهای زیادی می توان در این حوزه انجام داد.

    وی تهیه آمار، ارقام و اعداد در حوزه تولید را ضروری عنوان کرد و اظهارداشت: مدیریت بدون آمار محال است و با داشتن آمار دقیق می توان شرایط موجود تولید و عرضه را ارزیابی و برای آن تدبیر کرد.

    این مقام مسئول در دولت تدبیر وامید بر ایجاد زنجیره تولید در تمام زیر بخش های کشاورزی تاکید کرد و افزود: کشاورزی با زنجیره تولید پایدار و موفق خواهد بود زیرا تولیدکننده ای که در خارج از زنجیره تولید قرار دارد باید جداگانه نهاده های مورد نیاز را تهیه و محصولش را به هر قیمتی در بازار عرضه کند که در این صورت َآسیب پذیر خواهد بود و دچار اشتباه در محاسبات می شود.

    وی با اشاره به این که تولیدکنندگان باید در زنجیره تولید جذب شوند، زیرا امروز با روش های سنتی دیگر نمی توان تولید و زندگی کرد گفت: ما باید تولید در بخش کشاورزی از مرحله مزرعه تا سفره را ببینیم و در دستور کار قرار دهیم.

    وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: تولیدکنندگان را نمی توان پشت درهای دامداری و مرغداری و بدون نهاده رها کرد، زیرا نهاده ها با منشا داخلی و خارجی باید توسط تولیدکنندگان تامین شود و این در دستور کار ما قرار دارد.

    حجتی، از استان ها خواست این موضوع را پیگیری و تولیدکنندگان را توجیه کنند که به منظور کوتاه کردن دست دلالان، نهاده ها را از تعاونی ها و اتحادیه های خودشان خریداری کنند.

    به گفته وی، تعاونی ها و زنجیره های تولید موفق در استان های کشور شناسایی و مورد بازدید دامداران و پرورش دهنگان طیور قرار گیرد.

    وی بر تامین بذرهای جدید تاکید کرد و گفت: برغم کاهش سطح زیر کشت چغندرقند بهاره از ۲۳۰ هزار هکتار به ۱۰۰ هزار هکتار، امسال رکورد جدید تولید این محصول را به علت استفاده از بذرهای جدید داشتیم به طوری که سال ۹۷ نیازی به ورادات شکر نخواهیم داشت.

    وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که محدودیت َآب و خاک نباید مانع تولید شود، اظهارداشت: ایران دارای ظرفیت ها و قابلیت های زیادی برای کشاورزی است و مدیریت می تواند همچون کلید با قفل عمل کند.

    وی ادامه داد: اگر مناطق قابل قبولی در نوار ساحلی جنوبی داشته باشیم تولیدکنندگان می توانند در این نواحی اقدام به تولید کنند تا در تولید آسیب پذیر نباشیم.

    حجتی با اشاره با این که متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در تجارت جهانی ۲ دلار و در سطح خرده فروشی حدود ۴ دلار است،خطاب به کسانی که منادی واردات هستند، اظهار داشت: آیا مرغ ۲ دلاریِ وارداتی برای مصرف کننده ایرانی مقرون به صرفه است یا مرغ تولید داخلی با خوراک وارداتی فعلی به نفع مصرف کننده است؟

    حجتی افزود: ۱.۵ میلیارد دلار ذرت برای خوراک دام و طیور وارد کشور شده که نزدیک به یک میلیارد دلار آن با صادرات بخشی از فرآورده های لبنی به کشور برگردانده شد، ضمن آن که اشتغال و نیاز داخلی را هم تامین کردیم.

    به گفته وی، فعالیت های کشاورزی در همه زیر بخش ها این چنین فرصت ساز و مقاوم ساز اقتصاد ملی هستند.

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: رسانه های بیگانه مدام مشکلات آب کشور را به تولید غذا توسط کشاورزی نسبت می دهند و امنیت غذایی کشور را هدف قرار داده اند و متاسفانه عده ای در داخل هم با مقصود و نظر و یا ندانسته بر همان طبل می کوبند.

    حجتی با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید با اتخاذ راهبرد بهره وری توانسته است کشور را در تولید محصولات اساسی به تولید داخلی متکی و امنیت غذایی کشور را با اتکا به تولید داخلی تامین کند افزود: ایران ظرفیت های فراوانی دارد و با استناد به میانگین بارش کشوری نباید از ظرفیت استان هایی مانند کردستان،کرمانشاه،ایلام، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی که میانگین بارش آنها ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی متر است، غافل شویم؛ زیرا در یزد که میانگین بارش آن ۶۲ میلی متر است بزرگ ترین مرکز پرورش اسب ایران فعالیت می کند.

    حجتی تصریح کرد: کشاورزی به موفقیت های زیادی در تولید صادرات، رشد اقتصادی و تراز تجاری در پنج سال اخیر دست یافته که لازم است افکار عمومی با اطلاع رسانی درست در جریان آن قرار گیرد.

    به گزارش ایرنا، بودجه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده ۷۲ هزار میلیارد ریال اعلام شد.

    این رقم به شرط تخصیص ردیف اعتباری بخش آبخیزداری نسبت به بودجه امسال نزدیک ۱۸.۳ درصد رشد دارد.

    اعتبارات هزینه ای و جاری وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های تابع در بودجه سال ۱۳۹۷ نزدیک ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که نسبت به بودجه امسال ۱۴.۵ درصد رشد را نشان می دهد.

    در بودجه ۱۳۹۶ اعتبارات جاری حدود ۱۲ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال بود.


    منبع: ایرنا

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *