به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماه مارس (اسفند-فروردین)، تقاضای نفت این سازمان در سال ۲۰۱۸ را ۳۲ میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه در روز پیش بینی کرد که از برآورد ماه گذشته ۲۰۰ هزار بشکه کمتر است.
اوپک در تازه ترین گزارش خود قیمت مورد انتظار نفت این سازمان در سال ۲۰۱۸ را که در گزارش ماه فوریه (دی-بهمن) ۶۶ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه پیش بینی شده بود، به ۶۵ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه کاهش داد.
بر پایه این گزارش، پیش بینی کاهش تقاضا، افت قیمت نفت این سازمان را به دنبال دارد.
تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی ۹۸ میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه در روز پیش بینی شده است که ۵۹ میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه آن توسط غیراوپک، ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه آن توسط نفت غیرمعمول اوپک و ۳۲ میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه آن توسط نفت معمول اوپک تامین می شود.
بنا به اعلام اوپک، قیمت نفت این سازمان در ماه فوریه با پنج درصد کاهش نسبت به ماه پیش از آن به ۶۳ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه رسید.
مطابق آخرین گزارش اوپک، تولید نفت ایران در ماه فوریه به سه میلیون و ۸۱۳ هزار بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن اندکی کم شد.
قیمت هر بشکه نفت سنگین کشورمان نیز در ماه فوریه به طور متوسط به ۶۲ دلار و ۲۷ سنت رسید که نسبت به ماه پیش از آن ۵.۴ درصد کاهش دارد.
به گزارش ایرنا، آژانس بین المللی انرژی بتازگی پیش بینی خود از تقاضا برای نفت را از ۹۷ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۷ به ۹۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در سال جاری میلادی رساند.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری میلادی با روند سریع تری افزایش یابد اما میزان عرضه همچنان با سرعت بیشتری رشد می کند که به افزایش ذخایر نفتی در سه ماه نخست امسال منجر می شود.
بر اساس این گزارش، میزان ذخایر نفتی تجاری کشورهای صنعتی عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای در ماه ژانویه (دی- بهمن) برای نخستین بار در هفت ماه گذشته افزایش یافت و به ۲ میلیارد و ۸۷۱ میلیون بشکه رسید که ۵۳ میلیون بشکه بیش از متوسط پنج سال گذشته است.
به گفته آژانس بین المللی انرژی، بحران اقتصادی ونزوئلا به دلیل کاهش ۵۰ درصدی تولید نفت در ۲ سال گذشته، همچنان ممکن است به کاهش میزان ذخایر کمک کند.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی همچنین آمده است: با توجه به اینکه تولید ونزوئلا به روشنی در معرض کاهش سریع قرار دارد، در صورتی که دیگر تولیدکنندگان این کاهش را جبران نکنند، ممکن است این کشور بازار نفت را به سمت کمبود عرضه سوق دهد.
آژانس با فرض اینکه تا پایان سال تغییری در میزان تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) رخ ندهد پیش بینی کرده است میزان ذخایر نفتی اعضای سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای در سه ماه نخست امسال افزایش یابد اما پس از آن رو به کاهش بگذارد.
این نهاد بین المللی همچنین انتظار دارد میزان تولید کشورهای غیراوپکی در سال جاری با یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه افزایش به ۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
در این میان، سهم رشد تولید آمریکا یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه خواهد بود.
منبع: ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید