به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، پس از آنکه در روز چهارشنبه اصلاحات بازار ادامه پیدا کرد با شروع هفته جاری شاخص کل افزایش ۱۰ هزار واحدی و رسیدن به رقم ۱ میلیون ۶۴۲ هزار واحد را ثبت کرد.
بازگشت متعادل بازار در روز جاری که با جمع شدن صفهای سنگین خودروییها همراه بود نوید روزهای خوب داد. نشانههای امروز بیانگر آن بود که اگر شوک منفی رخ ندهد، بورس به روند صعودی بلندمدت ادامه خواهد داد ولی در این مسیر با نوسانات متعددی همراه خواهد بود. معاملات بازار امروز شاهد حجم معاملات بیش از ۲.۲ میلیاردی در نماد «خودرو» و حدود ۱.۶ میلیارد سهمی در نماد «خساپا» بود همچنین «شستا» نیر در روز جاری با خریدهای قابل توجه حقیقیها رو به رو شد و در دامنه منفی متعادل قرار گرفت.
در این روزها هیجانات در بورس به دلیل شرایط اقتصادی سیاسی و دانش ناکافی فعالان بیشتر از قبل شده اما با تخلیه پولی که طی اصلاحات رخ داد ثبات بازار افزایش پیدا کرده و چنانچه اتفاق تاثیرگذاری در عرضه سیاسی و اقتصادی رخ ندهد احتمال حفظ ثبات و تعادل در بازار بالاست.
اخبار حمایتی پایان هفته
هفته گذشته با خبرهای حمایتی زیادی به پایان رسید. از یک سو رئیس سازمان بورس خبرهایی مبنی بر ورود بازارگردانها و حقوقیها مطرح کرد و از طرفی نمایندههای مجلس در صفحات مجازی خود از بررسی دقیق روند بازار سرمایه سخن گفتند. اما صحبتهای حمایتی با توجه به چالش به راه افتاده درباره عرضه صندوق پالایشی یکم رنگ و بوی اعتماد را از مردم گرفت و میتوان گفت که تصمیمگیری فعالان بازار دیگر بر مبنای سخنان حمایتی نخواهد بود ؛ بلکه بازار با توجه به اصلاحاتی که تجربه کرده برای برخی جذاب و به عنوان فرصت ورود مناسب تلقی میشود.
در بازار جهانی چه گذشت؟
پایان هفته گذشته با نوسان سنگین در بازارهای جهانی همراه بود. اغلب بورسهای مطرح در آمریکا و اروپا با افت محسوسی به کار خود پایان دادند. با افت شرکتهای فناوری در بورس نیویورک، این بازار نیز در دو روز آخر هفته، قرمزپوش شد. بازار کامودیتیها نیز از این نوسانات در امان نبود. هر بشکه نفت برنت با افت ۴ دلاری در میانههای کانال ۴۲ دلار به کار خود پایان داد. هر اونس طلا نیز از مرز ۲ هزار دلار با افت قابل توجهی به محدوده ۱۹۴۰ دلار بازگشت.
فلزات پایه نیز افت سنگینی داشتند اما در نهایت برخی از آنها توانستند افت خود را جبران کنند به نحوی که مس با رشد ۳ درصدی در پایان معاملات روز گذشته به مرز ۶۷۷۹ دلار رسید. تحرکات سیاسی و آمارهای ناامیدکننده اقتصادی، بییشترین عامل در نوسانات بازارهای جهانی بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید