به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بازار سرمایه روز متفاوت و عجیبی را تجربه کرد. در معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با افت ۴۰ هزار واحدی به رقم ۱ میلیون و ۶۰۷ هزار واحد رسید. در افت امروز شاخص کل فولاد، فملی و فارس بیشترین نقش منفی را ایفا کردند و در صدر شاخصسازان جای گرفتند.
ارزش معاملات در بازار امروز حدود ۶ هزار میلیارد تومان بود که عددی بسیار پایین و غیرقابل مقایسه با ارقام ارزشی روندهای صعودی به شمار میرود.
بانکها، فلزات اساسی و انبوه سازی صنایعی بودند که با ارزش معاملات ۶۲۸.۲ میلیارد تومان ، ۵۷۹.۲ میلیارد تومان و ۴۸۱ میلیارد تومان بیشترین حجم معاملات را رقم زدند و از سایر گروهها روانتر معامله شدند. به جز گروههای نام برده سایر صنایع و گروهها قفل در صف فروش بودند.
پیشبینیهای بورس فردا بر اساس روند امروز
با توجه به آنکه تمامی نمادهای پالایشی افشای اطلاعات مبنی بر تغییرات سوددهی در سه ماهه اول سال براساس نرخ خوراک جدید را ارائه دادند، فردا روز بازگشایی آنهاست. در جریان معاملات فردا نماد شرکتهای پالایشی بدون دامنه نوسان قیمت بازگشایی خواهند شد از طرفی بازگشایی دو نماد شستا و خودرو ، بدون دامنه نوسان پیشبینی روند فردا را با ابهام رو به رو کرده است. از طرفی تحلیلگران و فعالان بازار معتقدند نمادهای پالایشی بدون دامنه و در جهت مثبت قابل توجه بازگشایی میشوند و میتوانند اثرات مثبت قابل توجهی بر شاخص کل داشته باشند اما از طرفی بسته شدن شستا و خودرو با صفهای فروش چشمگیر و بازگشایی آنها بدون دامنه نوسان قیمت احتمال منفی شدن قابل توجه آنها را بیشتر میکند. از این رو بازار فردا با هالهای از ابهام رو به رو است و باید منتظر ماند تا دید قدرت کدام روند بیشتر است، مثبت یا منفی؟
از طرفی میتوان ادعا کرد در حال حاضر بازار درگیر بیش اکنشی به اخبار منفی شده است و برداشتهای فعالان بازار بر مبنای وعده و وعیدهایی است که به مرحله اجرا نرسید و سهامداران معنی حمایت را حس نکردند.
بر اساس آنچه تحلیلگران معتقدند بازارگردانی و حمایت از سهام در درجه اول باید همسو با منطق اقتصادی باشد و نباید به نحوی باشد که صرفا شرایط خروج منابع از بازار فراهم آمده و باعث ایجاد تلاطم در سایر بازارها شود. همچنین اولویت نه لزوما سهام شرکتهای شاخص ساز بلکه شرکت های دارای بنیاد قوی (چه کوچک چه بزرگ) باشد.
همچنین باید در نظر داشت که دلیل اصلی رشد بازار طی ماه های قبل، سرازیر شدن پول حقیقی ها به بازار بوده است لذا با خروج پول از بازار یا عدم ورود پول جدید به بازار سهام شاهد تلاطم در بازارهای موازی خواهیم بود.
دیدگاهتان را بنویسید