به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از نزدک، در معاملات امروز بازار جهانی انرژی، قیمت نفت روندی صعودی را در پیش گرفت.
به گزارش بلومبرگ، در آخرین مبادلات بازار هر بشکه نفت برنت دریای شمال ۷۰.۴ دلار قیمتگذاری شد که نسبت به دیروز ۳۲ دلار افزایش داشته است. قیمت نفت وستتگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۲۳ سنت افزایش به ۶۵.۷۸ دلار رسید.
به گزارش پایگاه رسمی سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، هر بشکه نفت تولیدی این سازمان در آخرین مبادلات روز گذشته بازار جهانی انرژی ۶۶.۸ دلار قیمتگذاری شده است که نسبت به روز قبل از آن ۴۱ سنت افزایش داشته است.
علیرغم بالا رفتن سریع عرضه نفت به بازار جهانی، نگرانیها نسبت به احتمال خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمهای نفتی علیه ایران باعث شده است که سرمایهگذاران نفتی رویکرد محتاطانهای را در پیش گرفته و قیمت نفت کاهش نیابد.
طی ماه جاری قیمت نفت ۷ درصد افزایش داشته است و نسبت به ۳ ماه گذشته نیز ۵.۳ درصد بالا رفته است که این مسأله نشاندهنده افزایش قیمت نفت برای ۳ دوره سه ماهه پیاپی است که از سال ۲۰۱۰ تاکنون بیسابقه بوده است.
از دیگر دلایل بالا ماندن قیمت نفت میتوان به تشدید تنشها در خاورمیانه اشاره کرد، اما کارشناسان بر این باورند که این احتمال وجود دارد بالا ماندن قیمت نفت برای مدت زمان زیادی دوام نیاورد.
تاماس وارگا کارشناس نفتی مؤسسه PVM معتقد است؛ افزایش اخیر قیمت نفت برخی از فعالان بازار را شگفتزده کرده است چرا که ارزیابی بنیادین بازار توجیهی برای ۷۰ دلاری شدن نفت برنت ارائه نمیدهند. چرا که افزایش سریع عرضه نفت از سوی تولیدکنندگان غیراوپکی بالا رفتن تقاضای این حامل انرژی در جهان را پوشش خواهد داد.
این بالارفتن قیمت نفت در حالی صورت میگیرد که محمد بارکیندو دبیر کل اوپک گفته است که سرمایهگذاری در حوزه نفت همچنان در حال افزایش است اما هنوز به صورت کامل بازیافت نشده است یعنی به دوران قبل سقوط نفتی سال ۲۰۱۴ نرسیده است.
او همچنین در ادامه گفت که ۱۴ عضو اوپک در حال بررسی تأثیرات توافق کشورهای عضو اوپک با کشورهای تولیدکننده غیر اوپک مبنی بر کاهش تولید نفت هستند تا بتوانند بعد از انقضای مدت زمان توافق در پایان سال ۲۰۱۸ بتوانند یک اقدام عملی مناسب اتخاذ کنند.
بارکیندو همچنین امروز گفته است که کشورهای صادرکننده نفت عضو اوپک به دنبال ایجاد یک همکاری بلندمدت با کشورهای غیر عضو است.
او گفته است که عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده نفت عضو اوپک و روسیه بزرگترین کشور تولیدکننده نفت غیر اوپک همچنان در حال مذاکره هستند تا بتوانند با همکاری همدیگر تا ۲۰ سال آینده کنترل بیشتری بر روی عرضه نفت در جهان داشته باشند.
این برنامه همکاری را محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در مصاحبه با رویترز اعلام کرد.
روسیه در حال همکاری با کشورهای اوپک هست تا بتوانند قیمت نفت را بالا نگه دارند اما ایجاد یک همکاری در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ ساله تاکنون بیسابقه بوده است.
کشورهای عضو اوپک ، روسیه و سایر کشورهای غیرعضو از ژانویه ۲۰۱۷ توافقی را اجرایی کردند مبنی بر اینکه عرضه نفت خود را کاهش دهند تا بتوانند قیمت نفت را که از سال ۲۰۱۴ با سقوط قیمتی مواجه شده است و از ۱۱۰ دلار به زیر ۳۰ دلار رسیده است دوباره افزایش دهند.
بارکیندو همچنین گفت اکنون ۲۴ کشور عضو و غیرعضو در حال همکاری با عمدیگر هستند و ۶ کشور دیگر دیگر نیز قصد دارند که در این توافق همکاری خود را اعلام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید