به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” به نقل از ایانا، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی گفت: اگرچه ظرفیت اسمی تولید گوشت مرغ در کشور بیش از سه میلیون تن است، اما تقریبا در تمام زنجیره ازجمله اجداد، مادر، گوشتی، جوجهکشی و حتی کارخانه خوراک، ۳۰ درصد ظرفیتها خالی است.
محمدعلی کمالی افزود: بنابراین افزایش تولید مرغ در چنین شرایطی نمیتواند توجیه اقتصادی داشته باشد. این در حالی است که اتحادیه نیز اعضا را تشویق میکند که بخشی از تولید خود را متوقف کنند.
به گفته وی، در حال حاضر تولید مرغ برای تولیدکنندگان در هر کیلوگرم بدون سود پنج هزار و ۳۰۰ تومان تمام میشود، اما آن را با نرخ چهارهزار و ۶۰۰ تومان میفروشند. در حالی که با احتساب سود، این قیمت حداقل باید به ازای هر کیلوگرم پنجهزار و ۹۰۰ تومان بود. این اتفاق به دلیل حجم انبوه تولید و عرضه بیش از نیاز به بازار مصرف است.
کمالی، منتقدان توقف تولید گوشت مرغ در کشور را افرادی ناآگاه و بیاطلاع دانست و عنوان کرد: اکنون سرانه مصرف مرغ در کشور ۲۵ تا ۲۶ کیلوگرم به ازای هر نفر است که تقریباً دو برابر میانگین جهانی است؛ بنابراین راهی بهجز حمایت از صادرات برای جلوگیری از هدررفت سرمایهها در این صنعت وجود ندارد.
چندی پیش یکی از خبرگزاریها با بهانه “درجا زدن تولید انواع گوشت در ایران” سعی در نادیده گرفتن سیاستهای تولید در عرصه دام و طیور را داشت.
در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی نیز در اطلاعیهای افزایش بهره وری و مدیریت تولید متناسب بازار را سیاست راهبردی این وزارت در تولید محصولات کشاورزی از جمله دام و طیور اعلام کرد و نوشت: “سالانه حدود ۲.۲ میلیون تن گوشت مرغ و بیش از ۸۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید میشود و ایران در تولید گوشت مرغ در زمره هفت کشور برتر جهان قرار دارد.
ایران در تولید گوشت مرغ خودکفا شده و جزو کشورهای صادرکننده این محصول قرار گرفته است، تإکید میکند: خودکفایی در تولید گوشت مرغ با اجرای سیاست افزایش بهره وری حاصل شده و توسعه تولید آن منوط به بازاریابی و حضور مستمر در بازارهای صادراتی جدید است.
این گزارش در ادامه، با اشاره به رایزنیها و برنامهریزی برای بهینهسازی نژادهای مرغ گوشتی و تخمگذار و همچنین اصلاح نژاد دامهای سنگین و سبک میافزاید: در دولتهای یازدهم و دوازدهم و با گسترش همکاریهای بینالمللی، برنامههای تنوعبخشی و بهرهگیری از نژادهای برتر و تجاری مرغ و همچنین اصلاح و جایگزینی نژادهای دام سنگین با دامهای دومنظوره (نظیر سیمنتال) و دامهای سبک پربازده و چندقلوزا با قابلیت پرورش در محیطهای بسته بهمنظور افزایش تولید و کاهش فشار بر مراتع از سوی وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری است.
این گزارش میافزاید: تأمین گوشت مرغ و گوشت قرمز مصرفی مردم با اتکا به تولید داخل، ایجاد و تقویت زنجیرههای تولید و همچنین توسعه تولید هدفمند و متناسب با نیاز بازارهای صادراتی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است.
دیدگاهتان را بنویسید