به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به نقل از ایرنا، تارنمای خبری’ نیوز’ پاکستان نوشت: بانک جهانی اخیرا با انتشار گزارشی با اشاره به برگزاری انتخابات سال ۲۰۱۸ در پاکستان از کاهش رشد اقتصادی در این کشور خبر داده است.
بر اساس این گزارش، نظام دریافت مالیات و تأمین بودجه پاکستان ضعیف است که این موضوع نیز بر کاهش رشد اقتصادی تأثیر میگذارد.
بر اساس پیش بینی بانک جهانی، پاکستان در سال جاری رشد اقتصادی ۵.۵ درصدی را تجربه می کند، در حالی که دولت این کشور ۶ درصد رشد اقتصادی را در این سال پیش بینی کرده بود.
بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی کشورهای جنوب آسیا که پاکستان هم از این کشورهاست، ۶.۹ درصد پیشبینی شده است که تحقق این هدف به افزایش صادرات، افزایش سرمایهگذاری خارجی و مدیریت نظام مالیاتی بستگی دارد.
به گزارش ایرنا، بانک جهانی سال گذشته در دیماه پیشبینی کرده بود که پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عنوان دومین قدرت بزرگ اقتصادی در جنوب آسیا مطرح میشود.
پاکستان در سال ۲۰۰۴- ۲۰۰۵ با کسب نرخ رشد اقتصادی ۴.۸ درصدی در کنار کشور توسعه یافته سنگاپور ایستاده و به عنوان دومین و سریعترین اقتصاد رو به رشد آسیا پس از چین مطرح شد.
اقتصاد پاکستان طی دو دهه اخیر فراز و نشیب های فراوانی را تجربه کرد که مهم ترین عامل آن نبود ثبات سیاسی دولت به ویژه در بخش اقتصادی کابینه های فدرال بوده است.
جهش رشد اقتصادی کشور از دو درصد به هفت درصد در سال ۲۰۱۶ در کنار مشکلات عدیده اقتصادی و سیاسی کشور (بحران های حاد منطقه ای و بین المللی) افزایش شدید جمعیت(حدود ۴۰ میلیون طی ۱۵ سال اخیر) و مشکلات مربوط به افزایش شاخص قیمت های جهانی(خصوصا انرژی) دستاورد مهمی برای دولت فعلی کشور بشمار می آید.
آنچه در این چشم انداز جالب بوده، این است که اقتصاد پاکستان در حاشیه مانده و از پیامد های برخی از وقایع بزرگ که در بسیاری از نقاط جهان رخ می دهد و از تاثیر های نامطلوب آن بر اقتصاد جهانی، مصون مانده است.
سرمایهگذاری میلیاردی چین در پروژههای اقتصادی پاکستان و علاقهمندی روسیه برای همکاری با این کشور سبب شد که بورس کراچی نیز رشد چشمگیری را تجربه کند که این روند ادامه دارد.
دیدگاهتان را بنویسید