×

قیمت کود اوره افزایش پیدا نخواهد کرد

  • کد نوشته: 17584
  • ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰
  • حمید رسولی مدیر عامل شرکت خدماتی کشاورزی وزارت جهاد ، حمید رسولی گفت: شایعات افزایش دوبرابری قیمت کود اوره از سوی دلالان مطرح شده است اما به کشاورزان اطمینان می دهیم که قیمت ها افزایش پیدا نخواهند کرد.

    قیمت کود اوره افزایش پیدا نخواهد کرد
  • به گزارش خبری “بااقتصاد”، حمید رسولی مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری در محل نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات، نهاده‌ها و سیستم‌های نوین آبیاری در نمایشگاه بین‌المللی تهران، با اشاره به آغاز کشت بهاره در کشور اظهار کرد: ۳۰۰ هزار تن ذخیره استراتژیک انواع کود مصرفی کشاورزان برای کشت بهاره آماده شده است و بر حسب نیاز توزیع خواهد شد. 


    این مقام مسئول گفت: قیمت انواع کود شیمیایی در سال ۹۶ و حتی سال ۹۷ تغییری نخواهد داشت و برحسب قیمت کود در سال ۹۵ عرضه می‌شود.


    رسولی افزود: دلالان شایعاتی مبنی بر افزایش دو برابری کود اوره مطرح کرده بودند که این امر باعث تقاضای  دو برابری این محصول شد اما به کشاورزان اطمینان می‌دهم که افزایش قیمت نخواهیم داشت.


    وی اظهار کرد: جلسه کمیسیون اقتصادی دولت و ستاد تنظیم بازار در این ارتباط نیز تشکیل شده است و هر دو بخش بر لزوم ثبات قیمت‌ها و عدم تغییرات قیمتی انواع کود تاکید کردند.


    مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت خرید کودهای شیمیایی توسط شرکت پشتیبانی امور دام تغییر کرده است اما ما در راستای سیاست‌های حمایتی از بخش کشاورزی اجازه بروز این نوسانات را در بازار برای مصرف‌کننده نداده‌ایم و به قیمت گذشته به فروش می‌رسد.


    رسولی با اشاره به قیمت مواد اولیه و جهانی کود شیمیایی افزایش داشته است گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، مدیریت بازار است و برای تحقق این امر سهم یارانه کودهای شیمیایی را افزایش داده است.


    وی با بیان اینکه بیشتر بذور مصرفی کشاورزان در داخل تامین می‌شود گفت: مواردی نیز که واردات می‌شود حضور مادری برای تکثیر در داخل است به طوریکه چندی پیش ۲۵۳ کیلوگرم بذر از فرانسه وارد کردیم و اکنون ۷۳ هزار کیلوگرم از این بذر در داخل تولید می‌شود.


    مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: جهاد کشاورزی به دنبال استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و بومی‌سازی آن در داخل کشور است و واردات گسترده بذوردر دستور کار نیست.


    رسولی گفت: بذور مادری روز دنیا از کشورهای فرانسه، آلمان،‌ سوئیس و استرالیا به کشورمان وارد می‌شود و با بومی‌سازی آن در داخل کشور تولید و عرضه می‌شود به طوریکه اکنون به جرات می‌توانم اعلام کنم که ۹۵ درصد از بذور مصرفی کشور داخلی هستند.


    وی در ادامه با بیان اینکه تا ۳ سال آینده در تولید سولفات پتاسیم به خودکفایی می‌رسیم گفت: تولید این محصول در سال‌های گذشته صفر بوده که اکنون توانسته‌ایم ۵۰ درصد نیاز داخلی را تامین و بخش خصوصی در این ارتباط ورود کرده است.


    مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با وضعیت تامین مواد اولیه کودهای شیمیایی توسط پتروشیمی‌ها گفت: بر اساس  مصوبه هیئت وزیران شرکت‌های پتروشیمی ابتدا باید نیاز داخلی را تامین کنند و بعد اقدام به صادرات کنند؛ امکان تولید ۵ میلیون تن کود اوره در کشور وجود دارد که بخش کشاورزی تنها ۲ تا ۲.۵ میلیون تن از این کود را مصرف می‌کند.


    رسولی یادآور شد: ۳۸ نوع کودهای کشاورزی غیر یارانه‌ای نیز در دست توزیع و در سبد کشاورزان قرار گرفته است.



    بنابراین گزارش, نرخ مصوب هر ۵۰ کیلوگرم(یک گونی) انواع کود شیمایی برای کشاورزان به شرح زیر است:



    اوره ۳۸۵۰۰ تومان

    سوپر فسفات ترییل ۵۵۰۰۰ تومان

    سولفات پتاسیم ۷۵۰۰۰

    سوپر فسفات ساده ۲۲۰۰۰

    کلرور پتاسیم  ۴۰۰۰۰


    منبع : تسنیم 

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *