به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، روز پایانی هفته گذشته، روز بورس در ایران بود. در تمام رسانههای جمعی عرضه اولیه شستا سرتیتر خبرها شده بود و تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی مختلف از مزایای عرضه بزرگترین سرمایهگذاری کشور در بازار سرمایه صحبت میکردند.
حالا با ورود شستا به بورس آشنایی و توجه عموم مردم با بازار سرمایه، که از سال گذشته آغاز شده بود روند صعودیتری به خود میگیرد. پس از عرضه اولیه تاریخی بورس، حالا دیدگاههای صعودی در رابطه با بورس نیز بیش از پیش تقویت شده است.
به نظر میرسد حجم نقدینگی در گردش و همچنین نقدینگی جدیدی که به بازار وارد شده است پتانسیل ثبت رکوردشکنیهای فراتر از انتظار را دارد. نکته قابل توجه دیگری که تداوم روند صعودی را قویتر میکند تاکید رئیس جمهور به عرضه شرکتهای دولتی است؛ به طوریکه از ابتدای سال جاری در تمامی جلسات هیئت دولت به بحث واگذاری شرکتها و تسریع در کار آنها اشاره شده است.
از آنجایی که به موعد واگذاری سهام دولت در قالب صندوقهای ETF نزدیک میشویم به نظر میرسد توجهات همچنان در مدار سهام بزرگ خواهد چرخید. در میان گروههای کوچکتر بازار نیز بر اساس یک روند سنتی و قدیمی با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و زمزمههای افزایش نرخ شکر، توجه به سمت سهام قند و شکر جلب میشود.
مجموع عوامل بیان شده به ویژه قدرت نقدینگی، چشمانداز مثبت و صعودی را برای بازار در بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت ترسیم میکند.
آخرین تحولات نفت و فلزات در بازار جهانی
در بازارهای جهانی هم طبق انتظار ، قیمت نفت علیرغم کاهش قابل توجه سطح تولید کشورهای تولید کننده افت کرد که عمدتا به دلیل ضعف در تقاضا با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا بود. اما فلزات اساسی وضعیت بهتری داشت و با روندی آرام، بخشی از افت قیمت های اخیر را جبران کرد. مس به بالاتر از ۵۰۰۰ دلار بازگشت و روی نیز به ۲۰۰۰ دلار در هر تن نزدیک شده است. امیدها به نزدیک شدن موسسات تحقیقاتی به ساخت داروهای درمانی و پیشگیری کننده بیماری تنفسی جدید، رشد شاخص سهام امریکا و دیگر کشورها را نیز به دنبال داشته است.
در بازار ارز نیز افت نسبی قیمت دلار تا سطح پایین تر از ۱۶۰۰۰ تومان رخ داد و به نظر می رسد نوسان کم دامنه در بازار ادامه داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید