به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” به نقل از ایلنا؛ نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به صحبتهای مسئولان آستان قدس رضوی مبنی بر تاسیس بانک قرض الحسنه، گفت: ابتدا باید فعالیت بانکها در کشور آسیب شناسی شده و مشخص شود که امروز مهمترین مشکل بانکها در کشور چیست. به نظر میرسد یکی از مهمترین مشکلات سیستم بانکی بالا بودن هزینه پول در بانکها است به طوری که کار را به آنجا رسانده که بانکهای خصوصی و دولتی برای جذب منابع با یکدیگر رقابتهای ناسالم دارند.
حسین سلاحورزی ادامه داد: در حالی که دولت سعی دارد با کاهش نرخ سود بانکی پولهای راکد را به سمت بازار بیاورد و اقتصاد را از رکود خارج کند هیچ ضرورتی ندارد که بانک جدیدی تاسیس شود. در این ۳۰ سال تجربه نشان داده که دولت و شبه دولتیها بنگاهداران خوبی نیستند و همواره کارخانهها و واحدهای تولیدی که تحت مدیریت آنها زیانده بوده یا این که پایین ترین بهرهوری را داشته است.
وی تصریح کرد: اگر ما به دنبال ایجاد رونق اقتصاد هستیم باید به سمتی برویم که بانکهای جدید ایجاد نشود بلکه بانکهایی که در حال فعالیت هستند بنا بر تخصص آنها با یکدیگر ادغام شوند. در آینده نزدیک اگر سود سپرده باز هم کاهش پیدا کند دیگر بانکداری توجیه اقتصادی ندارد که سبب شود بانک جدیدی بخواهد با هزینههای بالا تاسیس شود. به نظر میرسد کشور به لحاظ تعداد بانک اشباع شده است.
دیدگاهتان را بنویسید