به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از گاردین، شبکه اجتماعی فیسبوک در سالهای اخیر تحت تاثیر اتفاقات مختلف بسیاری که در جهان روی داده است، همواره به دلایل مختلفی متهم شده است.
در ماههای گذشته، شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک، گوگل و توییتر بارها به دلیل انتشار تبلیغات نژادپرستانه و همچنین فراهم آوردن پلتفرمی برای اقدامات مداخلهجویانه روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مورد بازخواست قرار گرفته بودند و نمایندگان این غولهای تکنولوژی توسط نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا استیضاح شده و موظف شده بودند که درباره مسائل مذکور، به آنها توضیح بدهند.
بنظر میرسد این روزها با توجه به نقش بسیار پررنگی که شبکههای اجتماعی، رسانهها و پیامرسانها در انتشار اخبار و همچنین شایعات ایفا میکنند، فشار مضاعفی از سوی جوامع بین المللی برروی غولهای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی وارد میشود و اینطور که پیش میرود، این انتظار وجود دارد که قانونگذاران در کشورهای پیشرفته که میزبان این غولهای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی هستند نیز مقررات سختگیرانهتری را در قبال آنها وضع کنند.
حالا این بار سازمان ملل متحد، این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار را به انتشار مسائل نژادپرستانه، ضد قومیتی و اسلام و مسلمانهراسی در میانمار متهم کرده است که این امر به مدت مدیدی موجب شده مسلمانان میانمار از شهر و دیار خود فرار کرده و به بنگلادش پناه بیاورند.
فیس بوک تا روز دوشنبه در واکنش به این اتهام و پرسش هیچ واکنشی نشان نداده است، با اینکه پیشتر هم از تصمیم خود برای ممنوعیت برای انتشار اخبار نادرست و محتوای خصمانه و خشونتآمیز گفته بود.
طبق آمار منتشر شده تاکنون، بیش از ۶۵۰ هزار مسلمان روهینگیایی از ایالت راخین میانمار به بنگلادش گریختهاند و مجبور به مهاجرت اجباری شدهاند.
میانمار، با نام پیشین برمه، از مستعمرههای بریتانیا بود که در سال ۱۹۴۸ به استقلال رسید. از زمان استقلال، این کشور شاهد درگیریهای درازمدت میان اقوام پرشمار خود بوده است. در نا آرامیها و تعارضات اخیری که علیه مسلمانان این کشور به پا شده است، تاکنون تعداد کثیری از آنها کشته شده و زنان و کودکان بسیاری مورد آزار و اذیت و تجاوز قرار گرفتهاند.
حالا سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش حقوق بشر خود، فیسبوک را در این نسلکشی و خشونت علیه مسلمانان میانمار مقصر دانسته و آن را متهم کرده است.
مرزوقی داروسمان- ریاست گروه بازرسان حقوق بشر سازمان ملل متحد – در مصاحبهای با رویترز میگوید: شبکههای اجتماعی در گسترش تعارضات ضدقومیتی و نژادپرستانه نقش به سزایی دارند.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید