×

چرا بورس صعودی نمی‌شود؟ / پیش‌بینی روند بازار با توجه به معاملات نوسانی امروز

  • کد نوشته: 211609
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰
  • ترکش‌های تصمیمات دولت درباره عرضه صندوق پالایشی هم‌چنان گریبان‌گیر بازار است و با هیچ قول و وعده و وعیدی به پایان نمی‌رسد در همین راستا بورس اوراق بهادار امروز را با نوسانات قابل توجه مثبت و منفی پشت سر گذاشت. در حالی که در نیمه اول صعود خوب بیش از ۲۴ هزار واحدی را تجربه کرد، در پایان شاهد افزایش حدود ۵ هزار واحدی بودیم.

    چرا بورس صعودی نمی‌شود؟ / پیش‌بینی روند بازار با توجه به معاملات نوسانی امروز
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، جریان معاملات نوسانی امروز در بازار سرمایه سبب شد تا روند مثبتی که شاخص آغاز کرده بود تا پایان روز ادامه پیدا نکند. شاخص کل در انتها با افزایش حدود ۵۶۰۰ واحد به روی رقم ۱ میلیون و ۶۴۷ هزار واحد ایستاد.


    فملی، فارس و فولاد نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل را ایفا کردند. خودرویی‌ها و تک سهم «شستا» در گروه چند رشته‌ای برخلاف شروع صعودی خود و جمع‌آوری چند مرحله‌ای صف‌های فروش در پایان دوباره به کف قیمتی روزانه رسیدند و بر جو منفی بازار دامن زدند.


    ماجرای اصلاحات بازار از کجا آغاز شد


    اگر نگاهی به حال و روز بازار سرمایه طی یک ماه گذشته داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که انوع و اقسام تصمیماتی که درمورد این بازار گرفته شد، چه تاثیرات چشمگیری بر سرنوشت آن داشت. ماجرا از روزی آغاز شد که خبر مخالفت وزارت نفت با تشکیل پالایشی یکم (باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس) و عرضه بلوکی پالایشگاه ها توسط سازمان خصوصی سازی منتشر شد و سهام پالایشگاه ها که سهم های با پشتوانه و بزرگ بازار سرمایه هستند ریزش کرد. در آن روزها شاهد این موضوع بودیم که سهامدارانی که سهامدار سهام پالایشی هم نبودند و سهم های مهمی مانند فولادی یا پتروشیمی در سبد خود داشتند نیز اقدام به فروش سهام خود کردند. فرایندی که باعث شد تقریبا ۸۰ درصد سهام از صف خرید به صف فروش تغییر وضعیت دهند!


    هرچند در نهایت وزرات اقتصاد و وزارت نفت درمورد پالایشی یکم به توافق رسیدند و عرضه این صندوق قطعی شد، اما صفهای فروش بورس جمع نشد! البته در این میان نمی توان نقش نحوه فروش سهام عدالت توسط کارگزاری ها که باعث فشار فروش روی بازار شد را نادیده گرفت. در همین راستا روزبه شریعتی، تحلیلگر ارشد بورس معتقد است:  رفتار دولت درمورد پالایشی یکم قابل بخشش نیست و حاکی از به هم ریختگی تصمیم گیری است. اتفاقی که افتاد نشان داد این تصمیم کارشناسی گرفته نشده است؛ درحالی که احتمالا این تصمیم پاییز سال گذشته گرفته شده و باید همه جوانب آن سنجیده و روشن می شد.


    وی با تاکید بر اینکه باید گفت نوک پیکان انتقاد به سمت دولت است، اظهار کرد: دولت از مردم بدون هیچ تحلیل و استراتژی دعوت کرد وارد بازار سرمایه شوند. اینکه دولت اعلام کرد مردم دارایی خود را به بورس بسپارند حرف غیرکارشناسی بود و طبیعی است که مردم اعتماد خود را از دست بدهند.


    این کارشناس بازار سرمایه ضمن پیش بینی آینده روشن برای فرهنگ سرمایه گذاری در بورس گرفت: در یک ماه گذشته سازمان بورس و حقوقی ها برای بازگرداندن تعادل به بازار دست به کار شدند.


    تقابل خرید و فروش حقیقی و حقوقی


    روند بازار در مدت اخیر نشان داده است به طور عمومی حقیقی‌های بازار در روند صعودی اشتیاق فراوانی برای خرید و رسیدن به سود دارند از این رو بسیار فعال‌ ظاهر می‌شوند اما در اصلاحات عمدتا باید منتظر حقوقی‌ها بود تا با سرمایه‌های سنگین در جهت حمایت از بازار وارد شوند. در بازه زمانی مدت اخیر  فشار فروش به دلیل تاخیری بود که در شروع اصلاح بازار وجود داشت، موضوعی که در اصلاح های پیشین وجود نداشت. از کنار هم قرار گرفتن رفتار هیجانی حقوقی ها برای فروش سهام و سرمایه گذاران تازه وارد به راحتی می توان دومینوی فروش را تفسیر کرد که چطور یک هیجان کوچک سهامدار حقوقی باعث یک تلاطم در بازار شد.


    بورس همیشه صعودی است


    بازار سرمایه چندین دهه است که در روند صعودی قرار دارد و تغییرات خاصی در مولفه‌های اقتصادی آن حاصل نشده است. به نظر می‌رسد این روند صعودی با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، هم‌چنان ادامه داشته باشد. در نتیجه برندگان بازار همیشه افرادی هستند که در مسیر سرمایه‌گذاری خود صبورند.


    تحلیل‌گران معتقدند ، در حال حاضر بازار سرمایه، بازیگران غیرحرفه‌ای زیادی دارد که این افراد عمدتاً بر اساس شایعه معامله می‌کنند و ممکن است این امر نیز عامل تشدید روند مورد انتظار و نوسانات فصلی بوده باشد.با توجه به ریزش‌های اخیر هر فعال زیان دیده‌ای درصدد یادگیری بیشتر برخواهد آمد و  به نظر می‌رسد با افزایش بلوغ سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نهایتاً در یک سال آینده بازاری داشته باشیم که نسبت به سال‌های ۹۵ و ۹۶ بازیگران حرفه‌ای‌تری داشته باشد.


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *