مهندس مهدی سوری، در گفتوگو با خبرنگار بااقتصاد، میافزاید: در روزهای اخیر روی سهمهای بزرگ مانند خودرو حمایتهای خوبی انجام و شتاب بالایی در خرید حقوقیها با ایجاد صف فروش چند صد میلیاردی این سهمها ایجاد شد. همچنین از نماد بانکیها هم حمایتهای خوبی صورت گرفت.
این تحلیلگر ارشد، پیشبینی روزهای آینده بازار را کمی دشوار میداند و میگوید: زمانی با مثبت شدن سهمهای بزرگ، سهمهای کوچک هم تاثیر میگرفتند اما الان وضعیت فرق کرده و پیشبینی برای روزهای آینده بازار دشوار شده است.
به گفته سوری، در صورت ایجاد همدلی میان ارکان تصمیمساز دولتی و حاکمیتی و مسجل شدن ادامه حمایتها برای مردم، فضای اعتماد دوباره به بازار سرمایه برمیگردد و ممکن است اتفاقهای مثبتی بیفتد. در غیر اینصورت، تنها با حمایت دستوری و تزریق پول نمیتوان شرایط بهتری را برای بازار رقم زد.
مدیر توسعه بازار کارگزاری بورسی، درباره صعود یا احتمال اصلاح بعدی شاخص، اظهار میکند: عدهای از تحلیلگران کف اصلاح شاخص را محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد اعلام کردهاند و به نظر من، کفگذاری برای اصلاحها، ریسک بزرگی به بازار سرمایه تحمیل خواهد کرد.
سوری ادامه میدهد: این اظهار نظرها شاید برای کمک و قصد خیر باشد اما به بازار وزن زیادی میدهد و در صورت اصلاح شاخص زیر این رقم، هیجانات بازار شدیدتر میشود و فروش، شتاب بیشتری میگیرد.
این تحلیلگر ارشد بورس، برخی سیاستگذاریهای کلان برای بازار سرمایه را شتابزده میداند و میگوید: یکی از این سیاستگذاریهای شتابزده، ورود همگانی به بورس و دادن کد بورسی به عموم بود. البته یک زمانی هم سازمان محدودیتهایی مانند منع معامله تا یک ماه پس از دریافت کد بورسی و غیره را اعمال اما، ارایه کد بورسی از طریق شبکه بانکی به اسم سهام عدالت و ETFهای دولتی، آن را خنثی کرد.
وی همچنین به عرضههای اولیه نیز اشاره و اظهار میکند: عرضههای اولیه دیگر به آن معنای عمقبخشی به بازار کاربرد ندارد و در بازار چند دستگی ایجاد شده است. عدهای به سهمهای مورد توجه دولت مانند بانکیها، خودروییها و یا ETFها توجه دارند و یک دسته دیگر نیز سهام عرضه اولیهها را با سهمهای دیگر جابجا نمیکنند. گویا مسیرشان از بازار جدا شده است.
گفتوگو: مولود غلامی
دیدگاهتان را بنویسید