×

از تایم فریم یا دوره زمانی چه می‌دانید؟/ کدام تایم فریم‌ها برای تحلیل در بازار ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

  • کد نوشته: 230689
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
  • ۰
  • تایم فریم یا به عبارت ساده‌تر دوره زمانی اولین قدم اساسی برای ارزیابی یک سهم در تحلیل تکنیکال است، دوره‌های زمانی باتوجه به نوع تحلیل انواع مختلفی دارند و بسته به نوع نیازی که تحلیل‌گر دارد می‌تواند متغیر باشد.
    از تایم فریم یا دوره زمانی چه می‌دانید؟/ کدام تایم فریم‌ها برای تحلیل در بازار ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؟
  • تایم فریم (Time frame) یا دوره زمانی به عنوان یکی از اساسی‌ترین مسائل برای تحلیل سهام در نظر گرفته می‌شود. در گام اول برای بررسی یک سهم، فرد باید مشخص کند تا در چه دوره زمانی قصد دارد سهم را مورد بررسی قرار دهد.

    این دوره می‌تواند از چند ساعت آغاز و تا چند روز و یا حتی چند ماه با توجه به بازار و سهمی که قصد بررسی آن را دارد متفاوت باشد. در بازار سهام معمولا برای تعیین تغییرات قیمتی سهم در بازه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند‌‌مدت به سه تایم فریم متفاوت نیاز داریم که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    بازار مدنظر شما چیست؟

    اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد بازاری است که در آن مشغول فعالیت هستید. به عنوان مثال در بازار‌های ارز دیجیتال و یا فارکس دوره‌های تکنیکال معمولا به صورت ساعتی یا روزانه مورد بررسی قرار می‌گیرند ولی در بازار بورس ایران و به صورت کلی بازار سهام معمولا دوره‌های زمانی به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه در نظر گرفته می‌شوند.

    علت این تفاوت این است که در بازار سهام تغییرات قیمت وابسته به متغیرهایی است که با تاخیر زمانی خود را نشان می دهند اما در بازار‌های فارکس و ارز دیجیتال به دلیل ویژگی‌های خاص آن‌ها تغییرات لحظه به لحظه قیمت باید مورد بررسی و تامل قرار گیرد.

    نکته‌ای که باید بدانید

    البته در مورد تعیین تایم فریم باید بدانید که هیچ نسخه واحدی وجود ندارد و سرمایه گذاران مختلف که در یک بازار مشغول فعالیت هستند هم ممکن است تایم فریم های متفاوتی را در نظر بگیرند و اتفاقا موفق هم باشند. پس بهتر است که هر فرد  متناسب با شخصیت و استراتژی معاملاتی خود تایم فریم مناسب را انتخاب کند.

    تایم فریم‌ها را می‌توان با‌توجه به بازار هدف در سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت قرار داد که در ادامه با ویژگی های هر کدام از این دسته‌بندی‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

     انواع تایم فریم‌ها

    تایم فریم‌های کوتاه‌مدت یا کوچک‌تر سیگنال‌های معاملاتی بیشتری می‌دهند ولی به طور معمول زمان کمی برای تصمیم‌گیری در این تایم فریم‌ها خواهید داشت. این تایم‌فریم‌ها برای افرادی که به‌صورت نوسان‌گیری کار می‌کنند و یا از نظر شخصیتی، تحت فشار می‌توانند به‌راحتی تصمیم‌گیری مناسبی داشته باشند و همین‌طور وقت لازم برای رصد مداوم بازار را دارند می‌تواند مناسب باشد. هم‌چنین در تایم‌فریم‌های پایین به علت تعداد معاملات بالاتر نقش کارمزد معاملات بسیار پررنگ می‌شود و بازار‌هایی که کارمزد معاملات کمتری دارند بستر مناسب‌تری برای استراتژی معاملاتی کوتاه مدت و نوسانی و کار با این تایم‌فریم‌ها هستند.

    تایم‌فریم های متوسط، سیگنال‌های کم‌تری به شما داده در عوض وقت بیشتری را برای تصمیم‌گیری فراهم می‌کنند و اگر استراتژی معاملاتی میان مدت داشته باشید برای شما مناسب هستند.

    در آخر کسانی که از تایم‌فریم‌های بلند مدت استفاده می‌کنند دید بلند‌مدت داشته و نیازی به رصد روزانه بازار نخواهند داشت و طبیعتا معاملات کمتری را نسبت به دو حالت قبلی انجام ‌می‌دهند.

    تایم فریم در بازار ایران

    همان‌طور که تا اینجا متوجه شدیم یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار در بررسی سهام و همچنین تعیین تایم فریم، استراتژی معاملاتی است، در بورس ایران به‌ صورت‌کلی در صورتی که استراتژی معاملاتی شما از نوع نوسان گیری باشد، بهتر است تایم فریم خود را روزانه یا ساعتی تنظیم کنید.

    در صورتی که استراتژی معاملاتی شما میان مدت باشد، تایم فریم هفتگی می‌تواند برای شما مفید باشد و در صورتی که استراتژی معاملاتی شما بلند مدت است، تایم فریمی که مورد بررسی قرار می‌دهید می‌تواند از نوع ماهانه در نظر گرفته شود.

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *