به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد،در شرایط فعلی بازار سرمایه با کمبود نقدینگی مواجه است و ارزش پایین معاملات دقیقا موید همین مساله است، در عینحال اگرچه تنشهای منطقهای بهعنوان یک ریسک سیستماتیک مهم کاهش پیدا کرده و فعالان بازار سرمایه به این مساله در تحلیلهای خود وزنی نمیدهند، اما شاهد اتفاقهایی هستیم که بر صنایع مهم بورسی تاثیرگذار است. از اخبار مربوط به نرخ خوراک پتروشیمیها و گاز صنایع که برای ۵ ماه ابتدایی سالنرخ ۷هزارتومان اعلامشده گرفته تا جریمهای که وزیر اقتصاد به دلیل عدمپرداخت تعهدات تسهیلات نهضت ملی مسکن برای بانکها اعلام کردهاست.(هرچند که این موضوع از سوی رئیس شورای عالی کانون بانکها و موسسات اعتباری منتفی اعلام شد اما به هرحال طی روزهای گذشته تاثیرات منفی خود بر قیمت سهام بانکها را ایفا کرد.)از طرف دیگر قیمتهای جهانی نیز دچار نوساناتی شدند اما بیشترین وزن را باید به اخبار داد و درنظر داشت که این همان ادامهدار بودن ریسکهای سیستماتیکی است که از نبود شفافیت و غیرقابل پیشبینی بودن بازار سرمایه نشأت میگیرد.
برنامه هفتم توسعه به نع یا به ضرر بازار سرمایه ؟
در برنامه هفتم یک بند دیگر در مورد بازار سرمایه وجود دارد و آن این است که دولت حق ندارد بیش از درصد سهامداریاش عضو هیاتمدیره در شرکتهای واگذارشده در اصل ۴۴ شود. این بند در جهت اجرای اصل ۴۴ مفید است و شرایط خصوصیسازی در شرکتها فراهم میشود. همچنین اگر یک شرکت سهامی عام در یک شرکت فرعی امکان نصب هیاتمدیره داشته باشد، یعنی شرکت مذکور بیش از ۲۰درصد سهام داشته باشد، این شرکت مکلف است اطلاعات خود را در سامانه کدال قرار دهد. البته الزامات افشای صورتهای مالی را دارند، بنابراین میزان دستیابی به اطلاعات جامعتر خواهد بود.
درمجموع میتوان گفت مواردی که در برنامه هفتم قید شده، به غیر از مشمولیت سهامداران شرکتهای عمومی و نهادهای غیردولتی که منجر به فشار فروش بیشتر میشود و اعلام جرائم سنگین میتواند به شفافیت بازار سرمایه کمک کند. سیاستگذار بنا دارد در قالب برنامه هفتم توسعه در سازوکار بازار ورود یابد، اما کارشناسان و صاحبنظران بازار سرمایه برخی از جزئیات آن را به ضرر بازار مذکور میدانند و بر این باورند که قرار نیست گشایشی در این بخش انجام شود.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش ۲۳۱۷ واحدی به ۲ میلیون و ۲۶ هزار واحد رسید، شاخص هموزن افزایش ۲۰۱۹ واحدی با رسیدن به رقم ۷۰۳,۹۵۱ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۱۴۰ واحدی برروی ۲۵,۰۸۴ واحد ایستاد.
فارس، فولاد، اخابر منفیسازان اصلی بورس بودند و فصبا، مارون، مادیرا بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.
خودرو، انبوهسازی و فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۲۵۶ میلیارد تومان، ۲۳۰ میلیاردتومان و ۲۰۴ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۴۲۹۰ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۸۷ نماد فعال وجود داشت که ۱۷۲ نماد در مدار مثبت ، ۳۳۰ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۷ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۳۸ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
مدیران تمام شرکتها توسط سازمان بورس تایید صلاحیت میشوند
جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: از حدود ۸۳۰ ناشر ثبت شده در سازمان بورس، حدود ۲۰۰ ناشر نهاد مالی هستند که سازمان بورس تاکنون مدیران آنها را تایید صلاحیت میکرده است.
دستورالعملی را تدوین کردهایم که پس از تصویب، سازمان بورس مدیران ناشران و شرکتهایی که نهاد مالی نیستند (حدود ۶۰۰ ناشر دیگر) را نیز، تایید صلاحیت خواهد کرد.
اصلاح دستورالعمل حاکمیت شرکتی با هدف حمایت از منافع تمامی سهامداران
عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس اوراق بهادار گفت: دستورالعمل حاکمیت شرکتی بستری است که میتواند اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند. در اصول دستورالعمل حاکمیت شرکتی مدیران نمیتوانند منافع بخشی از سهامداران را به منافع سهامداران اقلیت ترجیح دهند.
سن بازنشستگی افزایش مییابد!
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه طی مصوبهای به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروه های مختلف افزایش دادند.
صنایع استان یزد، کرمان و اصفهان تا پایان امسال باید مصارف خود را از آب شرب جدا کنند
محرابیان گفت: ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریا که برای کرمان و یزد شروع شده که برای آب شرب است و دو معدن کشور در اختیار تأمین مالی بخش شرب این خطوط قرار گرفته است. صنایعی که در استان اصفهان، یزد و کرمان تا امروز از آب سطحی استفاده میکردند تا پایان امسال باید مصارف خود را از شرب جدا کنند.
جریمه ۲۶ هزار میلیاردی غیرقانونی است
جمشیدی دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت:جریمه ۲۶ هزار میلیاردی بانکها تا جایی که بنده در جریان هستم منتفی نیست.
شکایت کتبی بانکها در همین خصوص را برای معاون اول رئیسجمهور ارسال کردیم. قبلا هم شکایتی را به وزیر اقتصاد داده بودیم.
از پیگیری های صورت گرفته، معاون اول محترم رییس جمهور به وزارت اقتصاد دستور داد موضوع را بررسی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید