با راهاندازی سامانه جامع اطلاعرسانی بازار کار، تجزیه و تحلیل شغلی تمام مردم ایران انجام و اطلاعات لازم برای شناسایی کارجویان از جمله دانش آموختگان و سایر افراد جویای کار فراهم میشود.
ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی دیگر از بندهای سیاستهای کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال ۹۰ ابلاغ شد. میتوان گفت طی مدت ۱۲سالی که از ابلاغ این سیاستها میگذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد.کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند، اینکه تمام مشاغل دارای شناسنامه شغلی و اطلاعات جمع آوری شده باشند میتواند برای سیاست گذاری بهتر و دقیقتر در مسیر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری باشد.
سید صولت مرتضوی، وزیرکار شنبه شب در دانشگاه امام صادق (ع) با اعلام اینکه سامانه جدید اشتغال به زودی رونمایی می شود، اظهار داشت: این سامانه جدید حاوی اطلاعات دقیق کار جویان است و به راحتی میتوان صحت اطلاعات شغلی را در آن بررسی کرد.
مدتی قبل نیز محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار از رونمایی سامانه جامع بازار کار تا پایان سال خبر داد و گفت: پس از راهاندازی سامانه جامع بازار کار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود.
وی با اشاره به بند ۴ سیاستهای کلی اشتغال که از سوی رهبری ابلاغ شد گفت: سیاستهای ابلاغی رهبری در سال ۱۳۹۰ راهاندازی نظام جامع بازار کار بوده است و تأکیدات زیادی بر آن شده است و در قانون مبارزه با پولشویی و آییننامه اجرایی آن مواد ۲۶ و ۲۷ تسریع شده است. وزارت کار با بانک مرکزی باید این سامانه را راهاندازی کنند، در سند تحول دولت سیزدهم از تکالیف دولت سیزدهم است، نزدیک به ۱۰ سال بود که متوقف شده است و اقدامات شاخصی برای آن رخ نداده بود. در حالت کلی پایگاه اطلاعات بسیاری پیچیده است، باید تمام اطلاعات ثبتی در بازار کار اعم از اطلاعات ۷۴ دستگاه اجرایی جمعآوری شود. به مرحله رشد ۱۰۰درصدی بخش سختافزاری رسیدهایم. در بخش نرمافزاری ایجاد شده است. زیرسامانه جستوجوی شغلی مشغول فعالیت است، زیرسامانه اتباع خارجی بهصورت ۱۰۰درصد راهاندازی شده و مشغول فعالیت است، برای استانداردسازی مشاغل تیمی طراحی شده است و در حال انجام کار هستیم.
کریمی بیرانوند هدف از راهاندازی سامانه جامع بازار کار را ثبتمبنا کردن تمام بازار کار دانست و گفت: پس از راهاندازی سامانه جامع بازار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود، این فقط در کشورهای پیشرفته هست. شناسایی بیکاران با الگوریتمهای دقیق قابل انجام است.
دیدگاهتان را بنویسید