سیدمحمد حسینی در همایش نقش بانک مسکن در طرح ملی مسکن و در جمع رئیس، اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد بانک مسکن و شرکت های تابعه با تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و با تشکر از تلاش ها و خدمات بانک مسکن، گفت: بانک تخصصی مسکن در انجام رسالت سنگینی که در حوزه مسکن دارد تاکنون پیشگام حمایت و تامین مالی ساخت مسکن در سراسر کشور بوده است و بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن و ابلاغ رئیسجمهور لازم است که با افزایش سرمایه این بانک، حمایتها مضاعف و مداوم گردد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به توجه خبرگان قانون اساسی به موضوع مسکن به عنوان نیاز ضروری مردم به ویژه اقشار کم برخوردار، اظهار داشت: در فصل سوم قانون اساسی که به حقوق ملت اختصاص دارد در اصل ۳۱ به وظیفه دولت نسبت به داشتن مسکن متناسب با نیاز که حق هر فرد و خانواده ایرانی است، تاکید و بر رعایت اولویت نیازمندان به خصوص روستائیان و کارگران اشاره شده است. همچنین در اصل ۱۰ قانون اساسی در مورد خانواده، به آسان کردن تشکیل خانواده تاکید شده که بدون شک تأمین مسکن در تسهیل تشکیل خانواده نقش مهمی دارد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در آغاز دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ اظهار داشت: رئیس جمهور بلافاصله این قانون را ابلاغ و بر اجرای آن تاکید کرد. دولت مردمی نیز با جدیت پیگیر اجرای قانون است و امروز همه دستگاه ها باید برای تحقق این قانون دست به دست داده و همکاری کنند.
حسینی افزود: تکمیل پروژه مسکن در قرچک پس از بازدید و دستور رئیسجمهور با همت بانک مسکن در کمترین زمان نشانگر این است که اگر عزم و اراده و جدیت و پشتکار باشد می توان پروژهای که ۲۰ سال قبل شروع شده را به نتیجه رساند و بالغ بر ۱۱۰۰ واحد مسکونی را در اختیار مردم قرار داد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دولت گامهای قابل توجهی برای ساخت انبوه مسکن برداشته شده است، اظهار داشت: تاکنون زمین مورد نیاز ساخت یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی مهیا شده و این در حالی است که به گفته زنده یاد رستم قاسمی، در ابتدا برخی دستگاهها برای واگذاری اراضی خود با هدف ساخت مسکن مقاومت می کردند ولی با پیگیری و جدیت رئیس جمهور، اقدامات خوبی در این راستا انجام شده و این مسیر با همکاری وزارتخانه ها و نهادهای انقلابی و نظامی با قوت ادامه دارد.
حسینی تصمیم دولت برای اعطای زمین رایگان برای ساخت مسکن را در کاهش قیمت ها حائز اهیمت دانست و گفت: وقتی زمین رایگان، با آورده نقدی افراد و تسهیلات بانکی همراه شود، می توان ساخت مسکن و کنترل قیمت آن را با سرعت به پیش برد ضمن اینکه سرعت ساخت مسکن در کاهش هزینه ها نیز موثر است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با قدردانی از همت و پیگیری های مجدانه وزیر راه و شهرسازی برای اتمام نیمی از واحدهای مسکن مهر که از قبل باقی مانده و پیگیری برای تکمیل واحدهای در حال ساخت و نیز تعیین مشوق هایی برای احیای بافت های فرسوده، تاکید کرد: متاسفانه از سال ۹۲ ساخت مسکن و تکمیل ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر با تعلل و کوتاهی همراه شد و براساس آمار بازنگری مطالعات طرح جامع مسکن از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰، دچار کمبود دو و نیم میلیون واحد مسکونی هستیم که جبران آن و تامین نیازهای جدی با روال عادی میسر نیست، علاوه بر سرمایه و مصالح نیازمند عزم عمومی مسئولان و مدیریت جهادی و انقلابی است.
حسینی ادامه داد: یکی از سوالات مطرح این است که دولت در ۲۶ ماه گذشته اقدامات و دستاودهای چشمگیری در احداث و تکمیل زیرساختها از جمله در آبرسانی، نفت، گاز، احیای واحدهای تولیدی و سیاست خارجی داشته است، اما چرا بعضاً در زندگی مردم ملموس نیست که در پاسخ باید گفت وقتی با احیای کارخانه ها و صنایع، فعال شدن پروژه های پیشران، رونق صنعت مسکن و دیگر اقدامات نرخ بیکاری کاهش می یابد و فرصت شغلی ایجاد می شود قطعا بر درآمد برخی از خانوارها افزوده می شود و نیز وقتی مسکن برای خانواده ها تامین شود، بار سنگینی از هزینه های آنان کاهش می یابد و در نتیجه شاهد بهبود وضع معیشتی خواهیم بود و باید توجه داشت که در احساس رضایت مردم ، مسکن از اهمیت زیادی برخوردار است و وقتی با اعطای زمین رایگان و تسهیلات بانکی ، قمیت مسکن کاهش یابد، آثار این خدمات برای مردم ملموستر خواهد شد.
معاون رئیس جمهور در ادامه سخنان خود چندین پیشنهاد برای تسریع در ساخت مسکن با هزینه کم و کیفیت بالا ارائه کرد و اظهار داشت: استفاده از فناوریهای نوین، همکاری با صنایع مرتبط از جمله فولادسازی، جلب مشارکت مراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان و استفاده از تجربیات سایر کشورها از جمله اقداماتی است که اگر مورد توجه بیشتر قرار بگیرد می توان با سرعت و شتاب مضاعفی در ساماندهی بخش مسکن گام برداشت.
معاون پارلمانی رییس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه باید ساخت مسکن متناسب با اقلیم هر منطقه باشد و بر لزوم توجه به معماری ایرانی- اسلامی تاکید کرد و گفت: معماری ایرانی اسلامی از سابقه دیرینه برخوردار است که باید در شهرسازی و توسعه فضاهای شهری از این معماری استفاده کرد.
معاون رئیس جمهور در ادامه داشتن برنامه ریزی برپایه پژوهش و طراحی دقیق را برای افزایش عمر مفید واحدهای مسکونی در کشور مورد تاکید قرار داد و بر ضرورت توجه به استفاده از علوم جدید و رشتههای نوپدید از جمله هوش مصنوعی در ساختمان سازی تاکید کرد.
حسینی جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را به عنوان یکی دیگر از ظرفیتها در حوزه ساماندهی و جبران کمبودهای موجود در حوزه مسکن مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: با پویایی و تحرک بالایی که در حوزه سیاست خارجی کشور ایجاد شده و عضویت در پیمانهایی چون شانگهای و بریکس، زمینه جلب و جذب سرمایهگذاری خارجی نیز فراهم شده است که باید از این فرصت برای جذب سرمایه گذاری استفاده کرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تحریم بانک مسکن در سال ۲۰۲۰ میلادی از سوی خزانه داری آمریکا، گفت: این مسئله نشان دهنده ماهیت پلید رژیم آمریکا است، زیرا بانک مسکن جز خدمت به مردم کاری ندارد، نه جنبه سیاسی و نه نظامی دارد، غربیها چگونه این اقدامات ظالمانه خود را توجیه می کنند و امروز کسانی که دم از حقوق بشر و حقوق زن میزنند شریک جرم جنایات رژیم ددمنشی هستند که واحدهای مسکونی را در غزه بمباران و بر سر زنان و کودکان آوار می کند.
معاون پارلمانی رییسجمهور با اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی و حامیانش در غزه و قتل عام هزاران زن و کودک بی پناه و مظلوم، تصریح کرد: امروز خون کودکان مظلوم غزه باعث شده که جهانیان با ماهیت پلید صهیونیست ها و آمریکا آشنا شوند.
حسینی تصریح کرد: جنایت های رژیم صهیونیستی و نظام سلطه در قبال مردم بی دفاع فلسطین و اعتراض ملت ها به این موضوع، ثابت کرده است که مواضع جمهوری اسلامی ایران در این رابطه از ابتدا، به حق بوده است و سازش با این رژیم بی فایده است و این رژیم منحوس فقط زبان زور و قدرت را میفهمد.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز تودههای مردمی در سرتاسر جهان حتی در کشورهایی که برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، مجازات تعیین کرده اند، از حق مردم فلسطین دفاع و صهیونیست ها و آمریکا را محکوم می کنند و امید است فلسطینیان از این مصیبت که بیش از ۷۵ سال گرفتار آن شدهاند، هر چه زودتر با نصرت الهی رهایی یابند و ظلم این ظالمان به سرآید.
در آغاز این همایش که به صورت حضوری در دفتر مرکزی بانک مسکن تشکیل شد و کارکنان بانک در سراسر کشور به صورت مجازی مخاطب مباحث بودند، سید عباس حسینی مدیر عامل بانک مسکن گزارشی از اقدامات بانک و انتظارات مجموعه را ارائه کرد.
دیدگاهتان را بنویسید