پاییز همراه با افت و خیز بود اما در نهایت با حرکت رو به رشد آذرماه، سهامداران بازده کسب کردند و بازار سهام شرایط بهتری از تابستان را به نمایش گذاشت. از اوایل هفته آینده شاهد گزارش عملکرد آذرماه شرکت ها خواهیم بود و پرونده درآمدی ۹ ماهه بسته می شود. کارشناسان معتقدند در مقطع کنونی تا عاملی که می تواند تاثیرگذاری بر بازار سرمایه داشته باشد ، عملکرد ۹ ماهه است.
سال گذشته سه ماهه پایانی سال به ویژه بهمن و اسفند ماه های بسیار خوبی برای بازار بود. سهامداران توانستند پیش از عید سودهای خوبی از سهام به دست آوردند. گفتنی است که سال گذشته تورم شکل گرفته در تمامی بازارها محرک رشد بورس شده بود اما پیشینه تاریخی بورس نشان می دهد که بازار سرمایه گاهی در برهه هایی از زمان که امید به رشد هیچ بازاری وجود ندارد ، پذیرای نقدینگی های سرگردان می شود و به جذب آن ها می پردازد. از آنجایی که شرکت های بورسی در سال جاری عملکردهای خوبی از خود به جای گذاشته اند و تا پایان دی ماه نیز صورت های مالی ۹ ماهه آن ها منتشر می شود و پیش بینی روند رو به رشد در اکثر آن ها وجود دارد، بعید نیست که سه ماهه پایانی سال مجددا فصل رونق و رشد باشد.
از جلسات رونق و رشد بورسی ها چه خبر؟
برنامه رونق و رشد بورس که از حدود یک ماه پیش استارت خورد کماکان ادامه دارد و در هفته ی پیش رو در ادامه جلسات با هلدینگ های بزرگ، این بار جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد برگزار خواهد شد. فعلا بحث تجدید ارزیابی دست آویز رونق قرار گرفته و کماکان با همان فرمان کار ادامه پیدا می کند. البته دیدن اثرات این برنامه در کوتاه مدت نیازمند گام های اجرایی است که در هفته ی پیش رو بعید به نظر می رسد این گام ها محقق شود. البته چند شرکت تولیدی مانند ذوب آهن ممکن است هفته ی آتی عدد افزایش سرمایه از تجدید را اعلام کنند اما در بین هلدینگ ها فعلا بعید است خبری از عدد باشد.
گروهی که معاملات پرحجم را سپری می کند
شرکت های قطعه سازی سال متفاوتی را پشت سر می گذارند و همراه با رشد درآمد، رشد سودآوری خیلی خوبی هم داشته اند. در یک هفته ی اخیر شاهد معاملات پرحجم در این گروه بودیم. رشد درآمدی پاییز شرکت ها هم خوب بوده و احتمالا آذرماه هم تکرار همان شرایط خوب باشد. در مجموع می توان انتظار داشت هم به لحاظ معاملاتی و هم به لحاظ بنیادی، این گروه هفته خوبی را در پیش داشته باشند.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۱۳۷۲۰ واحدی به ۲ میلیون و ۱۷۱ هزار واحد رسید، شاخص هموزن رشد ۴۰۵۳ واحدی با رسیدن به رقم ۷۵۶,۱۶۱ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۱۳۷ واحدی برروی ۲۶,۳۹۳ واحد ایستاد.
فولاد، رمپنا، اخابر مثبتسازان اصلی بورس بودند و زاگرس، وسپهر، انتخاب بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.
فلزات اساسی، خودرو و انبوه سازی به ترتیب با ارزش معامله ۳۱۴ میلیارد تومان، ۳۰۷ میلیاردتومان و ۳۸۱ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۵۳۸۵ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۷۹ نماد فعال وجود داشت که ۳۲۱ نماد در مدار مثبت ، ۱۸۹ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۷ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۴۹ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز شنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
پذیرش ۳۸ ملک دولت در بورس کالا
بورس کالای ایران در اطلاعیههای جداگانهای از پذیرش ۳۸ ملک در قالب آپارتمان و ساختمان مسکونی متعلق به دولت که عرضه کننده آن سازمان خصوصی سازی است، خبر داد.
در اطلاعیه های مدیریت پذیرش بورس کالای ایران آمده است: ملکهای پذیرش شده متعلق به دولت بوده که عرضه کننده آن سازمان خصوصی سازی است.
این ۳۸ ملک پس از بررسی مدارک و مستندات در چهارصد و یکمین جلسه کمیته عرضه در تاریخ ۲۱ آذر در بازار فرعی برس کالا مورد تصویب قرار گرفت.
آزاد سازی نرخ تایر سواری اجریی شد
به گزارش کانال “اخبار صنعت تایر”قرار بود از اوایل دی ماه نرخ گذاری تایر سواری مانند لاستیک های بایاس توسط کارخانجات انجام شود ،که هم اکنون این اتفاق اجرایی شده است و کارخانجات تایر سازی بر اساس قیمت تمام شده محصولات خود میتوانند نسبت به افزایش محصولات خود اقدام کنند.در اولین اقدام پس از آزاد سازی نرخ تایر سواری قیمت تایرهای سایز ۱۴ به میزان ۸٪ و قیمت تایرهای سایز ۱۵ به میزان ۵٪ توسط کارخانجات افزایش یافته است که هم اکنون کارخانجاتی که فروش آنلاین دارند با نرخ های جدید فروش به مصرف کننده را از دیروز شروع کرده اند.
تولید خودروی برقی ۶ خودروساز با مشارکت چین
معاون وزیر صمت:۶ خودروساز کشور اعم از دو خودروساز بزرگ و خودروسازان در بخش خصوصی در برنامه راهبردی ۲۵ ساله که بین ایران و کشور چین امضا شد با همکاری شرکتهای چینی خودروهای برقی تولید میکنند.
چین در صنعت خودروهای برقی از پیشروترینها در جهان است و اکنون کشورهای مختلف پیشرفته هم به چین مراجعه میکنند.
ما نمیخواهیم صرفاً در حوزه خودروهای برقی، مونتاژکار یا صرفاً واردات را انجام دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید