×

گزارش بورس چهارشنبه 4 بهمن ماه ؛
برقراری آرامش نسبی در بورس در آخرین روز معاملاتی هفته/کاهش چشمگیر ارزش معاملات خرد

  • کد نوشته: 237775
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰
  • پس از آنکه شاخص کل در روز گذشته بیشترین ریزش قیمتی روزانه از آبان سال جاری تاکنون را تجربه کرد، در بازار امروز به عنوان آخرین روز کاری هفته اول بهمن ماه ، آرامش نسبی برقرار شد. برخلاف افت بورس بازارهای دلار و طلا و همچنین خودرو به روند صعودی قیمت ها ادامه می دهند، هرچند که بارها از سمت مسئولان عبارت «موقتی بودن» وضعیت افزایشی مطرح شده اما فعلا خبری از کاهش قیمت در آن ها نیست. در بررسی رفتار سرمایه گذاران بورسی همچنان ریسک های سیستماتیک ناشی از اثرات تصمیمات دولت به چشم می خورد ، با این منتظر ماند تا ببینیم وضعیت آرام و مثبت امروز در آغاز هفته آتی هم ادامه خواهد داشت ؟ آن موقع می توان تحلیل بهتری از ادامه شرایط داشت.
    برقراری آرامش نسبی در بورس در آخرین روز معاملاتی هفته/کاهش چشمگیر ارزش معاملات خرد
  • شاخص کل بورس پس از آنکه هفت روز متوالی روند ریزشی را پشت سر گذاشت ، طی روز جاری با بازگشت نسبی تقاضاها به مدارمعاملات با افزایش اندکی همراه شد و ترس از دست رفتن کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را دور کرد.

    چرایی وضعیت افرایشی قیمت ها در بازار سکه و طلا

    بازار سکه و طلا در چند هفته اخیر با نوسان افزایشی همراه بوده و به تبعیت از آن صندوق های طلای قابل معامله در بورس نیز از رونق برخوردار شده اند.

    دلیل اقبال سرمایه گذاران از جریان معاملات بازار طلا و سکه عدم دست اندازی و عدم کنترل در این بازار است.

    قیمت ها در بازار طلا و سکه به سرعت خود را با نوسانات قیمت اونس جهانی طلا و قیمت دلار در بازار آزاد منطبق کرده است. این موضوع یک مزیت مهم برای سرمایه گذاران به شمار می روند که سبب شده تا در چند وقت اخیر بازار طلا و سکه به بهترین نحو، بتواند در جایگاه پناهگاه سرمایه ها در راستای مقابله با تورم در تیررس سرمایه گذاران قرار بگیرد.

    چرایی کاهش ارتفاع بازار در هفت روز گذشته

    بازار سهام در سنوات اخیر همواره در تیررس تصمیمات خلق‌الساعه سیاستگذار و نهادهای مختلف قرار داشته‌ و همین موضوع از ورود سرمایه‌های حقیقی به بازار سهام ممانعت به‌عمل آورده است. در جدیدترین ماجرایی که در تالار شیشه‌ای، توجه اذهان عمومی را به خود معطوف کرد و در حکم تیر خلاصی بر پیکرده این بازار بود، تصمیم اخیر درخصوص صنعت پالایشی بود که موجب شد اکثر سهم‌های این صنعت در محدوده صف‌فروش قرار بگیرند و این فضای منفی به کلیت بازار نیز رسوخ پیدا کرد و موجبات کاهش نماگرهای سهامی را پدید آورد.

    گفتنی است که بعد از ابلاغیه‌ای که اخیرا در صنعت پالایشی سر و صدا به‌پا کرد، طی روزهای اخیر تقریبا ۲۵۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان از ارزش بازار سهام کم شده‌است. البته این موضوع تازگی ندارد و مصوبه‌ای که در اردیبهشت و درباره قضیه نرخ خوراک منتشر شد در حدود ۲‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد‌ تومان از ارزش بازار سهام را در چند روز از بین برده بود.

    افزون بر زخم‌کاری چنین تصمیمات خلق‌الساعه‌ای، بازار از ناحیه نرخ سودهای بالا نیز تحت‌فشار است. در روز‌های اخیر میانگین نرخ سود اخزاها که به‌عنوان نرخ بدون‌ریسک شناخته می‌شود به ۲۹.۵‌درصد رسیده‌است. در چنین فضای غبارآلودی که از سوی چنین متغیرهایی در حوالی بازار سهام وضع شده‌است، انتظار رشد و حتی ثبات از بازار سهام انتظار بیجایی است و در این اثنا کلیه انتقادات خود را روانه سازمان بورس می‌کنیم که در سکوت و اغمای خبری، واکنش خاصی از خود به مساله شرکت‌های پالایشی از خود نشان نداده است. گویا سازمان بورس وظیفه و رسالت خطیر خود که در قانون بازار اوراق‌بهادار ذکر شده‌است را فراموش کرده‌است. در قانون بازار اوراق‌بهادار ایران که مصوب سال‌۸۴ است، به صراحت ذکر شده‌است که شورای‌عالی بورس و همچنین سازمان بورس و اوراق‌بهادار در راستای حفظ، ساماندهی و تقویت بازار شفاف و کارآی اوراق‌بهادار با رعایت مفاد مندرج در قانون مذکور تشکیل شده‌اند، اما متاسفانه گویا کلیه این موارد از سوی نهادهای مذکور به فراموشی سپرده شده‌است و ناظران و سکانداران بازار نیز پا به پای سهامداران، دود‌شدن سرمایه سهامداران در مولدترین بازار دارایی کشور را به نظاره نشسته‌اند.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۳۴۱۶ واحدی به ۲ میلیون و ۱۲۳ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۳۸۴۵ واحدی با رسیدن به رقم ۷۲۷,۹۶۱ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۱۵۰ واحدی برروی ۲۵,۲۷۹ واحد ایستاد.

    فملی، فولاد، حکشتی مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و هرمز، خاور، آریا بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.

    خودرو، انبوه سازی، محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله ۲۰۹ میلیارد تومان، ۱۸۹ میلیاردتومان و ۱۸۳ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۳۹۱۴ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۶۳ نماد فعال وجود داشت که ۳۴۸ نماد در مدار مثبت ، ۱۸۳ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۶ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۵۶ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه ۴ بهمن ‌ماه ۱۴۰۲ :

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    روسیه: آماده مذاکره صلح هستیم

    لاوروف وزیر خارجه روسیه: مخالف مذاکره نیستیم، این مذاکره با کسانی که خواهان عدالت در روابط روسیه و اوکراین و به دنبال توقف سیاست غرب در استفاده از کی‌یف به عنوان ابزار جنگ علیه مسکو هستند، انجام خواهد شد.

    آمریکا: ما هنوز ندیده‌ایم که حزب‌الله لبنان واقعاً به حماس کمک کند

    جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: «ما هنوز در چیزی که می‌توان گفت گسترش جنگ است، ندیده‌ایم حزب‌الله لبنان واقعاً به حماس کمک کرده باشد.»

    تا اطلاع ثانوی کلیه بازار گردانها ملزم به ایفای تعهدات در سمت فروش نمی‌باشند!

    به اطلاع کلیه بازارگردان‌ها می‌رساند، بازارگردان‌های محترم تا اطلاع ثانوی در کلیه نمادهای معاملاتی‌ موضوع بازارگردانی خود، ملزم به ایفای تعهدات بازارگردانی در ورود سفارش در سمت فروش نمی‌باشند.

    صادرات غیرنفتی ایران به ۳۶ میلیارد دلار ر‌سید

    مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران:در ۹ ماهه گذشته حدود ۳۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در گمرکات کل کشور به ثبت رسیده که از این میزان حدود ۱۵ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی بوده است.

    ۱۰۱ میلیون تن کالا از گمرکات کشور صادرات داشته‌ایم که از این میزان صادرات، ۳۸ میلیون تن مربوط به کالاهای پتروشیمی بوده است.

    صادرات نفت ایران تا ۱۰ سال آینده «تقریبا هیچ»

    صندوق توسعه ملی در گزارشی اعلام کرد که با ادامه روند فعلی افت تولید و افزایش مصرف، «ایران تنها حدود یک دهه با تبدیل‌شدن از صادرکننده به واردکننده نفت فاصله دارد» و در سال ۱۴۱۲ تراز نفت ایران نیز صفر می‌شود.

    هشدارها درباره افت تولید نفت ایران درحالی است که وزیر نفت جواد اوجی از برنامه افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به ۵.۷ میلیون بشکه در روز در ۸ سال آینده خبر می‌دهد، برنامه‌ای که البته به سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد دلاری منوط شده است.

    منبع: بااقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *