به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، سید تقی نوربخش در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به مناسبت فرارسیدن هفته کار و کارگر برگزار شد، از تصویب بودجه سال جاری در هیات امنای تامین اجتماعی در شنبه اخیر خبر داد و گفت: علت تاخیر در تصویب این بود که بودجه ما به میزان معناداری با حقوق و دستمزد در ارتباط است و تا حقوق و دستمزد مشخص نباشد منابع سازمان قابل تخمین نیست.
وی افزود: رقم این بودجه ۹۸ هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان است. در این بودجه بابت تعهدات مستمری و کوتاه مدت ۶۳ هزار و ۷۱۴میلیارد تومان و برای درمان ۲۰ هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان پیش بینی شده و مابقی صرف هزینههای سرمایه گذاری و پشتیبانی و عمران میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه رقم بودجه درمان معادل ۹ بیست و هفتم حق بیمههاست گفت: بودجه سازمان در سه قسمت تنظیم میشود؛ نخست ارقام بودجه و دیگری پروژههای عملیاتی است. بیش از ۱۲۰ پروژه عملیاتی در این بخش پیش بینی شده است. بخش سوم نیز تبصرههای بودجه است که در ۵ بخش درمان، بیمهای، اقتصادی و آی تی صرف میشود.
افزایش حداقل ۱۹.۵ درصدی حقوقها در سال ۹۷
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه میزان افزایش حداقل حقوق و دستمزد برای مستمری بگیران در سال جاری ۱۹.۵ درصد رشد یافته است اظهار کرد: برای سایر سطوح درآمدی باید پیشنهاد ما از سوی وزیر رفاه به هیات وزیران ارائه شود. عملیات کارشناسی ما در این خصوص به پایان رسیده و پس از نهایی شدن آن امید است بهزودی تقدیم هیات وزیران شود.
بخشودگی جرایم کارفرمایان در هیات وزیران بررسی میشود
نوربخش با اشاره به شعار امسال گفت: ما میتوانیم نقش موثری در رونق فضای کسب و کار داشته باشیم. از ابتدای امسال یک بسته حمایتی تصویب شده که در سال جاری شاهد اجرای آن خواهیم بود. بخش اول این بسته شامل بخشودگی جرایم کارفرمایان است. این پیشنهاد تقدیم هیات وزیران شده و در جلسه فردای هیات دولت به بحث گذاشته میشود تا جرایم خوش حسابان بخشیده شود.
وی افزود: مورد دوم حسابرسی و بازرسی از دفاتر قانونی است. تامین اجتماعی طبق قانون موظف به بازرسی از دفاتر قانونی بنگاههای فعال است. به دلیل حمایت از تولید امسال این بازرسی محدود به یک سال قبل شده و دیگر به عقبتر برنمیگردیم.
وی افزود: حمایت از اجرای طرحهای پژوهشی نیز در این بسته حمایتی دیده شده است.
صدور دستورالعمل اجرای مشوقهای بیمه کارفرمایی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به هدفمندی منابع سازمان در راستای پوشش کارگاهها نیز بیان کرد: برخی صنوف با پرداخت حق کارفرمایی از سوی دولت بیمهاند که ما برای آنها نیز تسهیلات و برنامههایی مدنظر داریم.
وی به صدور دستورالعمل اجرای مشوق های بیمه کارفرمایی و قابل اجرا بودن آن از ابتدای امسال گفت: کارفرمایان با بکارگیری نیروهای جدید با شرایطی از مزایایی چون معافیت از حق بیمه برخوردار میشوند. شرایط فرد بکارگیری شده: حداکثر سن باید ۳۴ سال، عدم سابقه بیمهای بیش از یکسال قبل از ثبت نام، سپری شدن حداقل سه ماه از ثبت نام در مراکز کاریابی مجاز است و کارگاه باید دارای کد بیمه کارگاهی و حداقل دو نفر تحت پوشش باشد. مدت اعتبار این طرح نیز دو سال است.
تقسیط حقبیمههای معوق کارفرمایان
به گزارش ایسنا، وی در ادامه به پرسش خبرنگاران پاسخ داد و درباره طرح بخشودگی جرایم عنوان کرد: علاوه بر برنامههای اعلام شده، امسال آمادگی داریم حق بیمههای کار فرمایی معوق را به صورت درازمدت و ۴۵ قسطه تقسیط کنیم.
استقبال وزیر بهداشت از حذف دفترچههای کاغذی بیمه
وی درباره حذف دفترچه بیمههای تامین اجتماعی گفت: اکنون در کلیه مراکز ملکی تامین اجتماعی نیازی به ارائه دفترچه نیست و به صورت الکترونیکی نسخه پیچی انجام می شود. سال قبل ۱۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی صادر شد.
وی افزود: اکنون در یزد ۴۰۰ مرکز خصوصی طرف قرار داد در مراکز غیرملکی نیز به صورت پایلوت تحت پوش قرار گرفته اند. طرح در گیلان و مازندران هم آغاز شده و آمادهایم کمتر از سه ماه کل کشور را پوشش دهیم که شرایطی دارد و منوط به همکاری نظام پزشکی و… است. جلسهای با وزیر بهداشت داشتیم که مورد استقبال قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه استارت آپها نیز گفت: بیمه یک حق شهروندی و حق اجتماعی است. یک فرد با تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خود را در برابر ریسک سالمندی، بیماری، از کارافتادگی و… محافظت میکند. افرادی که میخواهند خود را تحت پوشش ریسک های احتمالی میبرند از طرق مختلف چون خویش فرمایی و… اقدام میکنند.
وی افزود: کسب و کارهای دیجیتالی در دنیا یکی از چالشها هستند زیرا ممکن است کارگاههای مشخصی نداشته باشند و قابل بازرسی نیستند. ما باید آماده باشیم در برابر تغییرات فضای کسب و کار های دیجیتالی تدابیری داشته باشیم. آمادهایم با انعطافهای لازم پوشش بیمهای را در این بخش محقق کنیم.
واریز بودجه درمان تامیناجتماعی به حساب خزانه و تبعات آن
نوربخش در پاسخ به پرسش ایسنا درباره مصوبه واریز بودجه درمان به حساب خزانه از امسال و تبعات آن عنوان کرد: تامین اجتماعی از بهمن ۹۵ حساب جداگانهای برای بودجه و هزینه کرد درمان افتتاح کرد. اکنون کاملا حسابهای ما مشخص است که برای هزینه درمان چه مبالغی واریز و کدام مبالغ خارج و هزینه شده است.
وی ادامه داد: اما از امسال قرار شد حسابی نزد خزانه برای درمان باز شود. ما نظرات کارشناسی خود را در مراحل تقنینی به صورت مکتوب اعلام کردیم؛ اما اکنون دیگر موظف به اجرای قانون هستیم و آمادگی خود را اعلام کردیم. این گردش حساب اکنون هم دارد انجام میشود و کاملا مشخص است ولی اینکه به خزانه برود باید سازوکار آن بهزودی مشخص شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در این خصوص چند پرسش و نکته وجود دارد گفت: نخست آنکه حدود ۱۹۰ آیتم دریافت حق بیمه داریم و در هر شغلی مبالغ حق بیمه متفاوتی دریافت میکنیم. اینها باید دقیقا مشخص شود. نکته دوم اینکه باید بودجه بلافاصله از خزانه برگردد و سوم درمورد هزینه کرد است که قانون گذار گفته بر اساس قانون تامین اجتماعی باید صرف شود.
آغاز یکسان سازی خدمات در بیمه سلامت و تامین اجتماعی از شهریور ۹۶
حذف همپوشانیهای بیمهای منوط به الکترونیکی شدن خدمات و نسخ
نوربخش در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره دغدغه رئیس جمهور مبنی بر حذف همپوشانیهای بیمهای عنوان کرد: حذف همپوشانیها دغدغه به حق رییس جمهور است و هر فرد باید یک بیمه داشته باشد. ما یکسان سازی خدمات در بیمه سلامت و تامین اجتماعی را از شهریور سال قبل انجام دادیم. در این زمینه برخی محدودیتهای قانونی وجود دارد اما ما بخشی از این طرح را عملیاتی کردیم، هرچند مطلبی که مورد نظر رئیس جمهور بوده با حذف دفترچهها و الکترونیکی شدن عملا محقق میشود و امید است در همه بیمهها دفترچه در سراسر کشور حذف شود که درصورت هماهنگی کمتر از سه ماه قابل انجام است و قطعا جامعه پزشکی استقبال میکند.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید