به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، اقبال عباسی شامگاه سه شنبه در نشست با گروه سرمایه گذاران ژاپنی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری زمینه ها، فرصت ها و ظرفیت های فراوانی در حوزه های آب، تصفیه خانگی آب آشامیدنی و فاضلاب، سدسازی، شبکه آبیاری، راه، راه آهن، صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی، گردشگری، هتل سازی و اجرای مجموعه های تفریحی و رفاهی دارد.
وی افزود: زیرساخت های سرمایه گذاری به منظور اجرای طرح های مختلف از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی در چهارمحال و بختیاری فراهم است.
عباسی تصریح کرد: اجرای طرح های سرمایه گذاری تولید انرژی های نو و تجدیدپذیر از مهمترین اولویت های چهارمحال و بختیاری محسوب می شود.
وی با اشاره به حضور ایل بختیاری به عنوان دومین جمعیت عشایری کشور در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اجرای پکیج های کوچک تولید انرژی برای این قشر ضروری است.
استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این استان بام ایران و محل مناسبی برای تابش نور خورشید و برخوردار از دمای مطلوب در اجرای طرح های انرژی خورشیدی است.
وی گفت: به همین منظور پس از بازبینی نهایی گروه سرمایه گذار ژاپنی از مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری نسبت به تعیین محل برای واگذاری زمین مورد نیاز و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دو طرف اقدام می شود.
عباسی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معافیت های مالیاتی و شرایط مطلوبی برای حضور سرمایه گذاران در مناطق مختلف کشور فراهم کرده است.
وی افزود: وجود منطقه ویژه اقتصادی چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین مزیت های این استان در زمینه جذب و تشویق سرمایه گذاران داخلی و خارجی به منظور سرمایه گذاری در بخش های مختلف این استان می باشد.
عباسی اظهار کرد: دولت قصد دارد تا ۳۶ هزار طرح نیمه تمام خود را برای تکمیل و بهره برداری سریع تر در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.
نماینده مردم شهرستان لردگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تولید و استفاده از پنج هزار مگاوات انرژی نو در برنامه ششم توسعه کشور مورد تاکید است.
محمد خالدی تاکید کرد: براساس برنامه ششم توسعه کشور سالانه بایستی یکهزار مگاوات انرژی نو در ایران تولید و استفاده شود، اما برای اجرای این برنامه هیچ اعتبار دولتی پیش بینی نشده و انجام تمامی آن از طریق بخش خصوصی خواهد بود.
خالدی تصریح کرد: قانونگذار مابه التفاوت انرژی های هر سال را در قانون برای تشویق و ترغیب سرمایه گذاران پیش بینی کرده است.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استاندار چهارمحال و بختیاری برای اجرای طرح های مختلف سرمایه گذاری در این استان عزم جدی و اعتقاد راسخ دارد.
وی گفت: نمایندگان مردم چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی همواره برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی به منظور سرمایه گذاری با هدف تسریع در روند توسعه ای در بخش های مختلف این استان تلاش داشته اند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: زمینه اجرای طرح های انرژی خورشیدی در استان شناسایی و به سرمایه گذاران این بخش ارائه می شود.
ملک محمد قربانپور تاکید کرد: به همین منظور مسئولان مقدمات سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های لازم آمادگی دارند.
بنابر اظهار نظر کارشناسان، این استان در حوزه انرژی خورشیدی تا ظرفیت تولید یکهزار مگاوات برق هیچ محدودیتی ندارد، ضمن آنکه وزارت نیرو خرید برق تولیدی ناشی از اجرای طرح های انرژی خورشیدی را تا ۲۰ سال ضمانت می کند.
نماینده گروه سرمایه گذار ژاپنی نیز گفت: دولت ژاپن برای اجرای طرح های انرژی نو یکهزار میلیارد دلار بودجه در نظر گرفته است.
شویچی نیشیمورا (Shoichi Nishimura) تاکید کرد: البته تاکنون نتوانسته ایم از این اعتبار مبلغی را برای اجرای طرح های سرمایه گذاری در ایران هزینه کنیم.
وی افزود: ایران نسبت به ژاپن ظرفیت تولید ۲.۳ برابر برق از پنل های خورشیدی را دارد.
مجری نیروگاه های تجدیدپذیر شرکت برق منطقه ای اصفهان نیز گفت: مجوز اجرای طرح های تولید برق تا سقف هفت مگاوات از طریق شرکت های توزیع نیروی برق صادر می شود.
محمود احمدی تصریح کرد: برق منطقه ای اصفهان هیچ محدودیت و مخالفتی برای همکاری به منظور اجرای طرح های انرژی خورشیدی در چهارمحال و بختیاری ندارد.
وی اظهار کرد: شرکت برق منطقه ای اصفهان برای اجرای دو طرح با ظرفیت ۱۰ مگاوات در لردگان و یک طرح ۱۰ مگاواتی در سامان به منظور ثبت ولتاژ ۲۰ کیلوولت آمادگی دارد.
گروه سرمایه گذار ژاپنی به منظور بررسی زمینه های مختلف سرمایه گذاری در حوزه انرژی های خورشیدی به مدت ۲ روز نقاط مختلف این استان را به صورت میدانی بررسی می کنند.
منبع: ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید